Цибулеві супи ось уже кілька століть залишаються одними з найпопулярніших супів світу. Починаючи від часів римської імперії і закінчуючи сьогоднішнім днем (а власне, чому закінчуючи?), Суп з цибулі з хрусткими грінками знаходить тисячі шанувальників щодня.
Цибулевий суп – їжа бідняків з минулого. Адже цибуля – це невибагливий коренеплід, вирощувати який завжди можна було без великих витрат. Крім низької ціни, перевага супу в тому, що час приготування займає не більше 15 хв.
Рецепт прийшов до нас з Франції XVII століття, де основними інгредієнтами були лук і старий (сухий) хліб. Багаті родини могли дозволити собі додавати в цей нехитрий набір ще й пару скибочок сиру і біле вино. Це необов’язкові складові, тому в цьому рецепті ви не знайдете біле вино, точно також можна обійтися і без сиру.
Отже, нам знадобиться:
- 4 ст. л. вершкового масла або 3 рослинного масла
- 5 цибулин середнього розміру
- 700 гр. овочевого бульйону або води
- 6 скибочок тостів з білого хліба
- твердий сир за смаком (можна без)
- сіль перець
Як приготувати цибульний суп:
Розігріти духовку до 220 С. Поки духовка розігрівається, нарізати цибулю тонкими півкільцями.
На сковороді розігріти масло.
Висипати цибулю на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
Підсмажені або підсушені скибочки білого хліба викласти на деко, присипати тертим сиром і відправити в духовку на 3-4 хв., Щоб сир трохи розплавився.
Довести бульйон до кипіння, посолити і поперчити і висипати обсмажену цибулю.
Розлити цибульний суп по тарілочках, зверху поклавши грінки з сиром.
Французький суп з цибулі готовий! Смачного.