Французький цибульний суп (рецепт з фото)

Французький цибульний супЦибулеві супи ось уже кілька століть залишаються одними з найпопулярніших супів світу. Починаючи від часів римської імперії і закінчуючи сьогоднішнім днем ​​(а власне, чому закінчуючи?), Суп з цибулі з хрусткими грінками знаходить тисячі шанувальників щодня.

Цибулевий суп – їжа бідняків з минулого. Адже цибуля – це невибагливий коренеплід, вирощувати який завжди можна було без великих витрат. Крім низької ціни, перевага супу в тому, що час приготування займає не більше 15 хв.

Рецепт прийшов до нас з Франції XVII століття, де основними інгредієнтами були лук і старий (сухий) хліб. Багаті родини могли дозволити собі додавати в цей нехитрий набір ще й пару скибочок сиру і біле вино. Це необов’язкові складові, тому в цьому рецепті ви не знайдете біле вино, точно також можна обійтися і без сиру.

Отже, нам знадобиться:

  • 4 ст. л. вершкового масла або 3 рослинного масла
  • 5 цибулин середнього розміру
  • 700 гр. овочевого бульйону або води
  • 6 скибочок тостів з білого хліба
  • твердий сир за смаком (можна без)
  • сіль перець

Як приготувати цибульний суп:

Розігріти духовку до 220 С. Поки духовка розігрівається, нарізати цибулю тонкими півкільцями.

кількість цибулі

нарізати цибулю

На сковороді розігріти масло.

вершкове масло

масло плавиться

Висипати цибулю на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.

цибуля на сковорду

рум'яний цибулю

Підсмажені або підсушені скибочки білого хліба викласти на деко, присипати тертим сиром і відправити в духовку на 3-4 хв., Щоб сир трохи розплавився.

Довести бульйон до кипіння, посолити і поперчити і висипати обсмажену цибулю.

додати цибулю до бульйону

Розлити цибульний суп по тарілочках, зверху поклавши грінки з сиром.

цибульний суп

Французький суп з цибулі готовий! Смачного.