Веганська лазіння з баклажанами, кабачками і грибами



Веганські варіант лазаньї з сезонними овочами: баклажанами, кабачками, солодким перцем, червоним цибулею, часником і печерицями. Печені овочі викладаються шарами між листами лазаньї, які просочуються пісним соусом бешамель. Якщо ви не належите категорично до молочних продуктів, тоді замініть веганські бешамель на сирно-часниковий соус Альфредо.

веган лазіння

Ми вже ділилися рецептом вегетаріанської овочевий лазаньї, в якій були схожі інгредієнти, але з включенням твердого сиру і класичного соусу бешамель. Веганські варіант, природно, виключає будь-які продукти тваринного походження. Але смак пісної лазаньї тільки виграє! Давайте спробуємо разом.

Що потрібно на 2 порції:

  • 1/2 упаковки листів лазаньї (близько 200-250 г.)
  • 1 печена баклажан
  • 1 головка часнику (запечена цілком, разом з баклажаном)
  • 1 червона цибуля (запечений з іншими овочами)
  • 250 гр. печериць або інших грибів, крім глив
  • 1 кабачок, нарізаний тонкими пластинками
  • 2 солодких перцю різних кольорів

Для веган бешамель:

  • 250 мл. рослинного молока (соєве, вівсяне, кунжутне або ін.)
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1,5 ст. л. цільнозерновий борошна або пшеничного
  • щіпка мускатного горіха
  • сіль за смаком

Готуємо пісну лазанью з овочами і соусом бешамель

На початку підготуємо овочі. На деко, змащене маслом викладемо 1 головку часнику (неочищену), 1 фіолетова цибуля (в шкірці) і 1 баклажан. Баклажан проткніть виделкою в 2-3 місцях, щоб він рівномірно пропікся (близько 20 хв.) Або розрізати вздовж. Час випікання часнику і цибулі – 15 хв.

Печена баклажан

Поки овочі знаходяться в духовці, можна зробити соус бешамель. Вилити рослинне масло на сковороду, коли воно нагріється, всипати борошно. Дуже швидко змішати борошно з маслом. З борошна утворюються розсипчасті грудочки. Тонкою цівкою влити частина молока: однією рукою вливаємо, інший розбиваємо виделкою або вінчиком грудочки, щоб вийшла однорідна паста. Повільно вливаємо все молоко, постійно перемішуючи бешамель. Як тільки соус загусне, можна додати мелений мускатний горіх, сіль і чорний перець за смаком.

соус бешамель

Коли овочі пропекутся, а потім охолонуть, очистіть їх від шкірки, баклажан в тому числі. Акуратно наріжте баклажан кільцями, м’який овоч може трохи м’ятися, перетворюючись в пюре, але це не страшно. Навпаки, додасть ніжний кремовий смак.

Наріжте свіжі перці тонкими півкільцями або соломкою.

Обсмажте гриби протягом 4-5 хв. на рослинному маслі.

Відваріть листи лазаньї протягом 3-4 хв. в злегка солоній воді або дотримуйтесь інструкції на упаковці.

Шар листів для лазаньї

Викладіть у форму для запікання лист лазаньї. Зверху шар печених овочів + шар смажених грибів, потім свіжі кабачки, нарізані тонкими пластинами і солодкий перець. Полийте соусом бешамель.

Повторіть шари знову: лист лазаньї + печені овочі + гриби + свіжі овочі + пісний соус.

Лазанья з кабачками і баклажанами

Поставте веганські лазанью в розігріту духовку і випікайте протягом 20-30 хв. до повної готовності.

Смачного!