М’ясо сейтан з буряком і журавлиною



miaso-sejtana-so-svekloy М’ясо сейтан з буряком і журавлиною

Сейтан (або пшеничний білок) – це вегетаріанський аналог м’яса. Однак готується сейтан без використання продуктів тваринного походження. Щоб приготувати м’ясо сейтан будинку, досить лише знати як правильно замісити тісто, інша частина рецепта легка у виконанні.

З пшеничного білка можна приготувати безліч різноманітних страв, сейтан прекрасно замінює в рецептах справжнє м’ясо. Завдяки пшеничного клейковиною легко повторити традиційні рецепти, але в вегетаріанському виконанні: смачні веганські пельмені, манти, сосиски або ковбаски з сейтан, фаршировані перці, голубці, піцу або подати шматочки м’яса до відварного рису, гречаної каші, картоплі і т. Д.

Смак сейтан буде залежати тільки від спецій і бульйону, в якому воно відварюють.

Неймовірно смачне поєднання веганскої м’яса з печеним буряком і смаженою цибулею. Таке блюдо можна подати на обід або не пізніше вечерю.

Для того щоб приготувати сейтан з буряком, нам знадобиться:

  • 200 гр. готового сейтан
  • 1 печена або відварений буряк
  • 1 цибулина
  • жменю сушеної або свіжої журавлини
  • 1 ст. л. червоного вина (не обов’язково)
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Якщо ви відварити пшеничний білок без спецій, і веганські м’ясо не має яскраво-вираженого смаку, тоді обов’язково замаринуйте його в такому соусі:

  • 3 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. Л. меленого коріандру
  • сіль, червоний мелений перець

Готуємо сейтан з буряком, свіжої журавлиною і смаженою цибулею

Буряк з сейтаном

  1. Змішати всі інгредієнти для маринаду. Шматочки пшеничного м’яса порізати на великі кубики і покласти в маринад на 20-30 хв.
  2. Поки сейтан маринується, нарізати цибулю.
  3. Порізати печену буряк великим кубиком.
  4. Обсмажити цибулю на рослинній олії до золотої скоринки, потім додати мариноване м’ясо і кубики буряка.
  5. Через 2-3 хв., Коли сік з сейтан трохи випарується, влити вино і накрити кришкою на 2-3 хв.
  6. Потім додати журавлину і прибрати сковороду з плити. Ягоди повинні просто прогрітися.

Смачного!