М’ясо сейтан з буряком і журавлиною
Сейтан (або пшеничний білок) – це вегетаріанський аналог м’яса. Однак готується сейтан без використання продуктів тваринного походження. Щоб приготувати м’ясо сейтан будинку, досить лише знати як правильно замісити тісто, інша частина рецепта легка у виконанні.
З пшеничного білка можна приготувати безліч різноманітних страв, сейтан прекрасно замінює в рецептах справжнє м’ясо. Завдяки пшеничного клейковиною легко повторити традиційні рецепти, але в вегетаріанському виконанні: смачні веганські пельмені, манти, сосиски або ковбаски з сейтан, фаршировані перці, голубці, піцу або подати шматочки м’яса до відварного рису, гречаної каші, картоплі і т. Д.
Смак сейтан буде залежати тільки від спецій і бульйону, в якому воно відварюють.
Неймовірно смачне поєднання веганскої м’яса з печеним буряком і смаженою цибулею. Таке блюдо можна подати на обід або не пізніше вечерю.
Для того щоб приготувати сейтан з буряком, нам знадобиться:
- 200 гр. готового сейтан
- 1 печена або відварений буряк
- 1 цибулина
- жменю сушеної або свіжої журавлини
- 1 ст. л. червоного вина (не обов’язково)
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком
Якщо ви відварити пшеничний білок без спецій, і веганські м’ясо не має яскраво-вираженого смаку, тоді обов’язково замаринуйте його в такому соусі:
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1 зубчик часнику
- 1 ч. Л. меленого коріандру
- сіль, червоний мелений перець
Готуємо сейтан з буряком, свіжої журавлиною і смаженою цибулею
- Змішати всі інгредієнти для маринаду. Шматочки пшеничного м’яса порізати на великі кубики і покласти в маринад на 20-30 хв.
- Поки сейтан маринується, нарізати цибулю.
- Порізати печену буряк великим кубиком.
- Обсмажити цибулю на рослинній олії до золотої скоринки, потім додати мариноване м’ясо і кубики буряка.
- Через 2-3 хв., Коли сік з сейтан трохи випарується, влити вино і накрити кришкою на 2-3 хв.
- Потім додати журавлину і прибрати сковороду з плити. Ягоди повинні просто прогрітися.
Смачного!