Веганські торт з насінням льону «Панчо»



Авторський рецепт: Irinka N.

Вітаю всіх з минулими святами !!! Всім міцного здоров’я і благополуччя в усьому !!! Не було можливості поділитися з вами рецептом раніше, але попереду ще маса святкових приводів, які без тортів не обходяться. Можливо, що саме такий тортик і прикрасить ваш святковий стіл.

Зізнатися чесно, я – НЕ веган і навіть не вегетаріанець. Але я шалено люблю веганські рецепти десертів. Але ті, що зазвичай мені зустрічаються в інтернеті, шалено солодкі, і ні скільки не менш калорійні порівняно з класикою (будемо називати так випічка не веганські, що не вегетаріанську, що не пісну). Але я шалено люблю експерименти і десерти, але не нудотні і більш дієтичні. Тому мені подобаються веганські ідеї, але я їх підганяю під класику, щоб смакові відмінності були мінімальними. Наприклад, готую веганські з насіння льону «Панчо».

Торт з насіння льону

При використанні лляного насіння замість яєць, виявилося, що деякі дегустатори відчувають його в готовому виробі і це їм заважає. Шляхом експериментів я вирішила цю проблему і хочу зазначити, що бісквіти при цьому ніжні, без присмаку лляного насіння і визначити, що рецепт веганські стало набагато складніше. Тільки часу для приготування тепер буде потрібно трохи більше. Почнемо? 

Вегетаріанський варіант торта «Панчо».

Для приготування веганскої торта «Панчо» будуть потрібні наступні інгредієнти:

Для бісквітів:

  • Насіння льону – 4 ст. л.
  • Вода питна – 800 мл
  • Цукор тростинний – 4 ст. л.
  • Оливкова олія – ​​4 ст. л.
  • Сода харчова – 2 ч. Л.
  • Оцет – 1 ч. Л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Какао-порошок – 2 ст. л.

Для крему:

  • Цукор тростинний – 6 ст. л.
  • Манна крупа – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1/3 ч. Л.
  • Кислота лимонна – 1/3 ч. Л.
  • Вода питна – 700 мл

глазур:

  • Цукор тростинний – 4 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. Л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Вода питна – 4 ст. л.

Час приготування: 1 год 20 хв без урахування часу приготування лляної киселю і охолодження бісквітів.

Кількість порцій: 6 порцій.

Насіння льону замість яєць – як замісити веганські тісто

1 крок: Замість яєць ми будемо використовувати лляної кисіль, який можна приготувати за 2-3 дні і зберігати в холодильнику. Для приготування киселю насіння льону (4 ст. Л.) Залити холодною водою питної (800 мл), помішуючи періодично, щоб уникнути прилипання насіння на дно каструлі, довести до кипіння. Після закипання варити 1 годину з відкритою кришкою при легкому кипінні, періодично продовжуючи помішувати. При першому закипанні рідина може «втекти», тому не перегляньте, щоб потім не довелося відмивати плиту.

2 крок: Остиглий кисіль віджати через тканину або подвійний шар марлі, щоб насіння не промайнув. Можна через сито, але це довго і нудно.

Відвар насіння льону

3 крок: У кисіль додати цукор тростинний (4 ст. Л.) І оливкова олія (4 ст. Л.), Збити віночком до однорідної консистенції, щоб не було кисільні згустків.

4 крок: В отриману суміш додати соду харчову (2 ч. Л.), Попередньо гашене оцтом (1 ч. Л.). Ретельно перемішати.

5 крок: Додати попередньо просіяне борошно (2 ст. / Гранований стакан, надісланий у спадок Радянським Союзом). Ретельно вимішати тісто. Тісто має спадати з ложки.

6 крок: Якщо тісто вийшло дуже густим (клейковина борошна різна), то розведіть його теплою водою, може знадобитися 50 – 100 мл і довести його до консистенції кроку 5.

7 крок: Третю частину тіста викласти в невелику форму для випічки (16 – 18 см діаметр). У мене бісквіт не прилипає, але можете підстрахуватися і злегка змастити попередньо форму. Випікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, хвилин 15 – 25 до готовності. Орієнтуйтеся по своїй духовці, будь ласка. Готовність можна перевірити лучиною, вона повинна бути сухою.

8 крок: У час, що залишився тісто додати какао-порошок (2 ст. Л.), Ретельно перемішати. Випікати в тій же формі, що і світлий корж хвилин 25 – 40. Готовність визначити лучиною.

9 крок: Готові бісквіти остудити, загорнути в пакетик або харчову плівку і залишити на «дозрівання» на кілька годин, краще на ніч.

Смачний веганські крем

10 крок: Крем можна приготувати в каструлі або сотейнику на плиті, можна в мікрохвильовій печі. Змішати спочатку сухі інгредієнти: цукор тростинний (6 ст. Л.), Манна крупа (3 ст. Л.), Крохмаль кукурудзяний (1 ст. Л.), Ванілін (1/3 ч. Л.) І кислота лимонна (1 / 3 ч. л.).

11 крок: Залити суху суміш теплою водою (700 мл), розмішати ретельно віночком. Варити до кисільні густуватої консистенції при помішуванні.

12 крок: У мікрохвильовій печі варити приблизно 6 – 8 хвилин на максимальній потужності. Потужність моєї мікрохвильової печі 800 Вт. Кожні дві хвилини перемішувати віночком. У мене не «втікала», але про всяк випадок не залишайте без нагляду. Готовий крем остудити.

Збираємо торт «Панчо»

13 крок: Світлий бісквіт залишаємо цільним, а шоколадний розрізати на невеликі шматочки.

14 крок: Остиглий крем необхідно збити. Тому, якщо ємність була недостатньо об’ємної, то крем перекласти в ємність більшого розміру, крем збільшиться в об’ємі при збиванні. Крем значно посвітлішає і стане пишним.

15 крок: Світлий корж кладемо на блюдо сервіровки, полити зверху ложки 3 – 4 крему.

16 крок: Викласти одним шаром шоколадні шматочки, зверху розподілити невелика кількість крему, знову шоколадні шматочки, крем і поки не закінчиться шоколадний бісквіт.

17 крок: Сформований тортик полити залишками крему. Але тут ви можете зіткнутися з проблемою: шматочки можливо будуть з нижніх рядів «виїжджати».

18 крок: Простіше зробити наступне! Скласти все шматочки шоколадного бісквіта в крем, акуратно перемішати, щоб не пошкодити їх (вони ніжні). Залишити на пару хвилин і скласти шматочки пірамідкою на світлий корж. Готовий тортик залишити настоятися на декілька годин в холодильнику, краще на ніч.

робимо глазур

19 крок: Приготувати глазур. Змішати цукор тростинний (4 ст. Л.), Крохмаль кукурудзяний (1 ч. Л.) І какао-порошок (1 ст. Л.). Залити холодною водою питної (4 ст. Л.). Варити зручним для вас способом: на плиті або в мікрохвильовій печі. До густуватої сиропної консистенції.

20 крок: У мікрохвильовій печі в цей раз буде маса активно збігати. Буде швидше, ніж на плиті, але кожен раз при спробі «втечі», необхідно зупинити мікрохвильову піч і перемішати глазур. Варити приблизно хвилини 2 – 2,5.

21 крок: Глазур остудити і полити нею тортик. Зазвичай мені в цьому допомагає ложка.

22 крок: Веганські торт «Панчо» готовий! Смачного!!!

23 крок: Крем виходить з кислинкою, тому з фруктів доречним, напевно, тільки можуть бути банани. Або зменшити лимонну кислоту до ¼ і додати вишню і ананаси свіжозаморожені або консервовані. Але пам’ятайте, що консервовані фрукти додадуть і солодощі. Нехай вам буде смачно і будьте здорові !!!

Авторський рецепт: Irinka N.