Хлібці рецепт з кукурудзяної муки



Кожен день переді мною постає непросте питання, чого б такого взяти на роботу в якості перекусу? Фруктами я практично ніколи не насичуюся, а готувати щось серйозніше, наприклад, тости або салат, не завжди вистачає часу. Не так давно відкрила для себе цікавий варіант: домашні кукурудзяні хлібці рецепт з насінням. Вони виходять дуже хрусткими, а за рахунок насіння, ще й ситними. Відмінно такі хлібці підходять і до чашечки чаю, і в якості доповнення до свіжих овочів або сиру. Готується перекус досить просто, головне додати побільше насіння. Борошно для хлібців використовується кукурудзяна, тому цей рецепт повинен сподобатися всім тим, хто стежить за своїм раціоном і дотримується правильного або харчування. Дітям ця випічка теж буде корисна, поза всяким сумнівом!

Хлібці рецепт в духовці

хлібці рецепт

До речі, такі дієтичні хлібці цілком можуть замінити звичайний хліб, добре робити з ними різні бутерброди і тости. Та й просто похрумтіти тонкими кукурудзяними коржами з насінням одне задоволення!

як приготувати хлібці в домашніх умовах з кукурудзяної муки з насінням

Складові:

  • 8 ст. ложок кукурудзяної муки,
  • 4 ст. ложки гарбузового насіння,
  • 4 ст. насіння соняшнику,
  • 0, 5 склянки рослинного масла,
  • 0,5 склянки окропу,
  • сіль за смаком.

Процес приготування:

У зручну для змішування миску відправляємо кукурудзяну муку, сирі гарбузове насіння і насіння соняшнику, додаємо до смаку сіль. Також можна додати кунжут, у мене його не виявилося під рукою.

Кукурудзяне борошно насіння гарбуза сіль

У склянці змішуємо рослинне масло і окріп. Потім потроху починаємо додавати отриману рідину в миску з борошном і насінням, щоб замішати тісто.

Окріп рослинне масло

Тісто має вийти досить липким, тобто не розсипатися занадто сильно.

Тісто для хлібців

Викладаємо тісто на деко, застелене пекарської папером або силіконовим килимком. За допомогою рук і качалки розгортаємо пласт товщиною 0,5 см.

Тісто на деку

Акуратно розрізаємо пласт на прямокутники, щоб готові хлібці можна було з легкістю відокремити один від одного.

Пласти тесту прямокутної форми

Ставимо деко в розігріту до 160 градусів духовку і готуємо хлібці близько 50 хвилин. За цей час вони добре подсушат і підрум’яняться. Остигнули хлібці можна прибрати на зберігання в коробку або контейнер. Такий чудовий перекус обов’язково стане в нагоді протягом дня, так що парочку відразу кладемо в сумку!

кукурудзяні хлібці