Хлібці з льону і гарбуза в духовці

Досить смачні і корисні хрусткі хлібці можна отримати без борошна вищого гатунку, замінивши на лляну і цельнозерновую. Зробити їх можна з дуже корисних інгредієнтів, які перетворять продукт в справжні ліки від депресії, поганий шкіри, ожиріння, забруднення судин і сповільненій роботи кишечника. При дотриманні технології випічки результат буде чудовим. Всі види борошна, з яких випікаються дані дієтичні хлібці, можна купити за дуже доступною ціною в супермаркеті, головне, надавати перевагу вітчизняних виробників інгредієнтів.

Хлібці з гарбузом

До речі, з цих же інгредієнтів можна приготувати сироедческіе хлібці.

А рецепт хлібців з гарбузом і льоном наступний:

  • 2 ст. ложки льняної муки;
  • 2 ст. ложки борошна з гарбузового насіння;
  • 3 ст. ложки борошна цільнозерновий;
  • 70 г гарбуза мускатної;
  • 1,5 чайн. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки висівок;
  • 2 г солі;
  • 1,5-2 ст. ложки олії оливкової нерафінованої;
  • 1,5 ст. ложки сметани;
  • 70-100 мл молока або води;
  • 2 ст. ложки лляних насіннячок;
  • 2 ст. ложки насіння соняшникового.

Робляться корисні хлібці так:

1. Змішуємо ці три унікальних види борошна.

Борошно трьох видів

2. Додаємо натерту гарбуз.

терта гарбуз

3. Всипаємо сметану.

сметана

4. Додаємо рідину (молоко або воду).

вода

5. Ложкою замішуємо тісто.

Тісто для хлібців

6. Підсолюємо основу для створення хлібців.

сіль

7. Всипаємо трохи цукру. Перемішуємо масу.

цукор

8. Доливаємо масло, всипаємо насіння. Ще раз проводимо ретельне перемішування.

Масло в тісто

9. Тісто залишаємо для того, щоб воно трохи постояло, а інгредієнти змогли провзаємодіяти один з одним.

10. Розподіляємо тісто по деку з силікону.

11. Посипаємо отриманий тонкий шар тіста для хлібців висівками.

присипати борошном

12. Випікаємо спочатку близько 2 годин при температурі в 100 градусів, перевертаємо і випікаємо ще 15-20 хвилин при 120 градусах.

Хлібці з лляної борошном

13. Насолоджуємося таким прекрасним замінником хліба і нарешті худнемо, знаходимо здоров’я.