Досить смачні і корисні хрусткі хлібці можна отримати без борошна вищого гатунку, замінивши на лляну і цельнозерновую. Зробити їх можна з дуже корисних інгредієнтів, які перетворять продукт в справжні ліки від депресії, поганий шкіри, ожиріння, забруднення судин і сповільненій роботи кишечника. При дотриманні технології випічки результат буде чудовим. Всі види борошна, з яких випікаються дані дієтичні хлібці, можна купити за дуже доступною ціною в супермаркеті, головне, надавати перевагу вітчизняних виробників інгредієнтів.
До речі, з цих же інгредієнтів можна приготувати сироедческіе хлібці.
А рецепт хлібців з гарбузом і льоном наступний:
- 2 ст. ложки льняної муки;
- 2 ст. ложки борошна з гарбузового насіння;
- 3 ст. ложки борошна цільнозерновий;
- 70 г гарбуза мускатної;
- 1,5 чайн. ложки цукру;
- 2 ст. ложки висівок;
- 2 г солі;
- 1,5-2 ст. ложки олії оливкової нерафінованої;
- 1,5 ст. ложки сметани;
- 70-100 мл молока або води;
- 2 ст. ложки лляних насіннячок;
- 2 ст. ложки насіння соняшникового.
Робляться корисні хлібці так:
1. Змішуємо ці три унікальних види борошна.
2. Додаємо натерту гарбуз.
3. Всипаємо сметану.
4. Додаємо рідину (молоко або воду).
5. Ложкою замішуємо тісто.
6. Підсолюємо основу для створення хлібців.
7. Всипаємо трохи цукру. Перемішуємо масу.
8. Доливаємо масло, всипаємо насіння. Ще раз проводимо ретельне перемішування.
9. Тісто залишаємо для того, щоб воно трохи постояло, а інгредієнти змогли провзаємодіяти один з одним.
10. Розподіляємо тісто по деку з силікону.
11. Посипаємо отриманий тонкий шар тіста для хлібців висівками.
12. Випікаємо спочатку близько 2 годин при температурі в 100 градусів, перевертаємо і випікаємо ще 15-20 хвилин при 120 градусах.
13. Насолоджуємося таким прекрасним замінником хліба і нарешті худнемо, знаходимо здоров’я.