Щоб звичайний сніданок не була банальним, смачним і ситним, досвідчені господині мають в своєму арсеналі різні рецепти приготування ранкових страв. Догодити всім домочадцям часом буває дуже важко, але все одно можна. Яєчня в булочці, приготована в духовці – це якраз той випадок, коли сніданок для всієї родини стає і смачним, і оригінальним, і ситним, і красивим. Ну, мабуть, досить епітетів – дивіться самі, це дійсно дуже просто.
Яєчня в булочці
рецепт яєчні в духовці
Корисні поради та секрети:
Якщо не вдалося купити свіжі булочки, можна взяти і черстві. Тільки їх потрібно замочити в молоці на пару хвилин.
Шинку можна замінити вареною ковбасою, копченою ковбасою, куркою або сосисками. Навіть попередньо відварені або обсмажені креветки можна використовувати.
Якщо подавати до столу яйця, запечені в булочці, зі свіжими помідорами, буде набагато смачніше. Просто наріжте помідори часточками, або кружечками, трохи посоліть, поперчіть і покладіть на тарілку.
Сир для посипання найкраще брати Голландський або Російський. Він добре плавиться. Натирати на крупній тертці. Коли будете посипати булочки сиром зверху, намагайтеся не потрапляти на жовток.
Складові:
- круглі булки – 3 штуки,
- вершкове масло – 45 грам,
- шинка – 150 грам,
- 3 курячих або перепелиних яйця,
- 3 столових ложки тертого твердого сиру (за бажанням),
- сіль,
- зелень.
Процес приготування:
Купуйте свіжі круглі булочки. З них потрібно буде зрізати верхівку. Найпростіше це зробити зазубреним ножем для хліба. Дістаньте м’якуш і покладіть на дно кожної булочки шматочок вершкового масла.
Наріжте шинку соломкою і покладіть поверх масла. Якщо будете використовувати сосиски, нарізуйте їх тонкими кругляшками.
Білок відокремте від жовтка. Спочатку вилийте білок, посоліть крупною сіллю, потім влийте жовток. Якщо солити і жовток, на ньому з’являться некрасиві білі плями.
Посипте яйце невеликою кількістю нарізаного кропу.
Духовку розігрійте до 200 градусів, булочки викладіть у форму для запікання і запікайте протягом 5 хвилин. Потім температуру зменшуємо до 180 градусів. Можете посипати сиром, якщо хочете. Викладіть поверх яйця по столовій ложці тертого сиру і продовжуйте запікати булочки в духовці. Температуру зменшуємо і продовжуємо запікати протягом 15 хвилин.
До столу подавайте гарячими, розрізавши на дві частини, щоб було зручно їсти.
Яєчня в духовці в булці: рецепт і фото Марії Агеєвої.