Лимонад рецепт з фото



У спекотний літній день так приємно випити стаканчик холодного, освіжаючого, ароматного і смачного лимонаду. На жаль, магазинний лимонад хоча і смачний, але корисним його ні як не назвеш, а при надмірному вживанні ще і може бути небезпечним для здоров’я через великий вміст цукру. Магазинні лимонади не рекомендується давати дітям дошкільного віку.
Але альтернатива є завжди, спробуйте приготувати домашній лимонад. Процес приготування не складний, з ним впоратися навіть дитина. Базовий рецепт лимонаду можна доповнити різними інгредієнтами, наприклад, додати апельсин, м’яту, мелісу, різні ягоди.

Домашній лимонад

Домашній лимонад

як зробити лимонад рецепт з фото крок за кроком

Домашній лимонад з лимона

  • вода – 1 л;
  • цукор – 2-3 ст.л .;
  • лимон великий – 1 шт.

Почнемо приготування з сиропу. Цукор насипте в сотейник, залийте невеликою кількістю води, буквально щоб вода накрила повністю цукор.

Цукор вода для сиропу

Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, поваріть 2-3 хвилини.

зварити сироп

Лимон дуже добре помийте, зніміть цедру за допомогою терки. Намагайтеся не зачепити білу оболонку, так як вона може надати гіркоту лимонаду.

Цедра лимона

З цього ж лимона необхідно віджати сік. Я це робила за допомогою вилки, якщо у вас є прес для цитрусових, то скористайтеся ним.

Віджати сік лимона

Лимонний сік для лимонаду

З’єднайте цукровий сироп, цедру лимона, лимонний сік і залийте холодною бутильованої або відфільтрованої водою. Лимонад перемішайте.

Цукор цедра лимона лимонний сік

Процідіть його через марлю.

проціджений лимонад

У домашній лимонад можна додати кілька часточок лимона.

Часточки лимона в лимонад

Перелийте в глечик, охолодіть, розлийте по склянках, додайте кубики льоду, покладіть соломинку і швидше подавайте до столу.

Як зробити домашній лимонад

Такий напій легко вгамує спрагу в спекотний день.

Лимонад в домашніх умовах

Автор рецепта і фото: Lady

Рецепт № 2

Що може бути краще в літню спеку, ніж освіжаючий напій? Лимонад, приготований за цим рецептом, виходить фантастично смачним. Композиція з холодить листочків м’яти, ароматної меліси, меду і кислуватого лимона вгамує спрагу і залишить приємний післясмак. Такий домашній лимонад виглядає дуже ефектно в високих прозорих склянках.

Лимонад в домашніх умовах рецепт з м’ятою і лимоном

Домашній лимонад рецепт

Щоб напій був не тільки вітамінним, смачним, а й красивим, ми будемо декорувати його шпажками з ягодами або шматочками лимона.

Лимонад з лимоном ягодами

Складові:

  • чиста холодна вода – 3 л;
  • соковитий лимон – 2 шт .;
  • цукор або мед – 2 ст. л;
  • свіже листя меліси і м’яти – пару жмень;
  • свіжі ягоди – 1 стакан.

Процес приготування:

Обірвіть промиті листочки м’яти і меліси з гілочок, струсіть з них воду, при необхідності просушіть паперовим рушником.

Добре помийте лимони в гарячій воді, щоб змити захисну плівку, наріжте невеликими довільними шматочками або півкільцями.

Якщо у вас не знайшлося меду, не турбуйтеся, його можна замінити цукром. Закип’ятіть воду, додайте цукор, шматочки лимона (залиште трохи для декору), листочки меліси і м’яти, попередньо трохи порвавши їх руками. Вимикайте вогонь, залиште домашній лимонад настоюватися, закривши кришкою.

Поки напій охолоджується, приготуйте красиве і смачне прикраса. Промийте будь-які ягоди або наріжте шматочками фрукти. На довгі тонкі дерев’яні шпажки по черзі нанизайте ягоди і скибочки лимона, помістіть їх в морозилку.

Охолоджений лимонад процідіть крізь дрібне сито. Перелийте відціджений напій в красивий графин, помістіть в нього замерзлі шпажки з ягодами і скибочками лимона. Вони моментально охолодять лимонад. М’ятний лимонад зі шпажками повинен трохи настоятися. Ягоди ожини підтануть і забарвлять злегка напій.

Смачний ароматний освіжаючий домашній лимонад готовий, розлийте його по келихах і насолоджуйтеся! Не забудьте помістити в кожен з келихів по шпазі з лимоном і ягодами.

Поради:

Якщо вам захочеться приготувати лимонад взимку, можна використовувати замість свіжих листочків заморожені або висушені. Цукор можна насипати в киплячу воду, а от мед краще додавати в лимонад, коли він трохи охолоне. Справа в тому, що ця натуральна солодкість при впливі високих температур не тільки втрачає свої корисні якості, а ще й набуває негативні властивості. Замість ожини можна використовувати будь-які інші сезонні ягоди і фрукти.

Такий домашній лимонад набагато корисніше і смачніше магазинних аналогів. Варто один раз приготувати його, і ви знову і знову будете повертатися до цього рецепту, щоб порадувати себе смачним, що вгамовує спрагу напоєм!

За рецепт і фото домашнього лимонаду дякуємо Олену Волосевич.

Можливо, вам сподобається лимонний квас, який, так само як і лимонад можна приготувати самим.

лимонний квас Рецепт лимонного квасу – >>