Перш ніж приступити до приготування смачного супу з копченою ковбасою, необхідно відзначити для себе, чи всі продукти добре поєднуються між собою. Дуже важливо підготувати необхідні інгредієнти і оцінити їх якість. Сам кулінарний процес неймовірно простий. Кілька нехитрих дій дозволять будь-якій господині вже через нетривалий час, проведений біля плити, стати творцем приголомшливого смачного першого страви. Пікантний аромат ситного супу, буде головним підтвердженням!
Суп з ковбасою рецепт з горохом
як приготувати гороховий суп з ковбасою
- картопля – 200 грам,
- горох – 180 грам,
- копчена ковбаса – 100 грам,
- морква – 80 грам,
- зелень кропу – дві гілочки,
- сіль – 10 грам,
- питна вода – 2,5 літра.
Насамперед потрібно влити в каструлю воду і всипати туди ж сухий горох. Цей продукт досить таки не швидко готувати. На варіння піде приблизно від 15 до 30 хвилин.
Картопля заздалегідь почистити і порізати дрібними кубиками. Надіслати картопля в каструлю, коли горох стане вже м’яким. Варити 5-7 хвилин.
У період варіння, в каструлю всипати сіль.
Морква потерти крупно. Копчену ковбасу порізати невеликими квадратиками. Ці компоненти викласти в киплячий бульйон. Готувати 5 хвилин.
Варто відзначити, що вогонь повинен бути не більшим, маса повинна весь час кипіти.
За 2-3 хвилини до закінчення варіння відправити подрібнену зелень в каструлю з супом.
Готовий суп з копченою ковбасою можна розливати по тарілках.
Смачного!
Рецепт горохового супу з ковбасою від Ірини Гребьонкін, фото автора.
Рецепт № 2
Нещодавно згадала про рецепт приготування супу з ковбасою, який раніше часто мене виручав. Буває, що в холодильнику залишається шматочок ковбаски, який як раз стане в нагоді для такого простого першої страви. Саму ковбасу я не сильно люблю і їм її не часто, як і мої домашні, а ось в такому вигляді вона подобається нам усім. Даний бюджетний варіант супу також гарний і тим, що не потрібно спеціально бігти в магазин, витрачаючи на це додатковий час. Всі продукти завжди є під рукою. Можна використовувати варену ковбасу або сирокопчену, дивлячись яка у вас «завалялася» в засіках.
Суп з ковбасою рецепт з вермішеллю
Складові:
- на 1,5 літра води:
- 150 грам ковбаси,
- 6-8 невеликих картоплин,
- дрібні макаронні вироби (у мене були літери),
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 1 середня морквина,
- томатна паста (буде достатньо трьох ложок).
Процес приготування:
Спочатку займемося засмажкою. Подрібнюємо цибулю, тремо на крупній тертці очищену морквину, ріжемо дрібними кубиками ковбасу.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо на середньому вогні спочатку цибулю, через 3 хвилини додаємо моркву, ще через 3 хвилини кладемо ковбасні вироби. Не забуваємо все це помішувати.
Коли зажарка майже готова, додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Картоплю чистимо, миємо й ріжемо дрібно. Закидаємо його в киплячу воду. Я воду не солю майже до повної готовності картоплі, так як в солоній воді він вариться довше і стає твердим.
Через 10-15 хвилин додаємо наші макаронні вироби, солимо, перемішуємо і ще через 5 хвилин додаємо заправку з ковбасою.
Коли ковбасний суп добре прокипить, вимикаємо його. Подаємо зі сметаною. Смачного!
Автор рецепта і фото: Юлія Коломієць.