Як готувати гриби ерінгі
Інгредієнти
- Гриби ерінгі – 250 г (розрізати вздовж, зробити неглибокі надрізи сіточкою).
- Вершкове масло – 50 г (для смаження).
- Часник – 1 зубчик (дрібно нарізати).
- Кріп – 2-3 гілки (дрібно порубати).
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування
Розігрій вершкове масло на сковороді, обсмаж гриби з обох боків до рум’яної скоринки (приблизно 8-10 хвилин). Додай часник, сіль і перець за хвилину до готовності. Посип кропом і подавай.
Смажені ерінги в пармезані
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 3-5 шт. (розрізати вздовж, зробити надрізи сіточкою).
- Пармезан – 50 г (натерти).
- Оливкова олія – 3 ст. л. л. (1 ст. л. для смаження, 2 ст. л. для часникової суміші).
- Часник – 1 зубчик (видавити).
- Сушений чебрець – дрібка.
- Сіль – за смаком.
Приготування: Змішай тертий пармезан, чебрець, часник, сіль і 2 ст. л. олії. л. оливкової олії. Розігрій 1 ст. л. олії на сковорідці, обсмаж гриби зрізом донизу 2 хвилини, переверни. Виклади часникову суміш на кожен гриб, готуй ще 2 хвилини. Зніми з вогню і подавай.
Ерінгі в соєвому соусі
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 3-4 шт. (нарізати пластинками, зробити надрізи сіточкою).
- Вершкове масло – 30 г (для смаження).
- Оливкова або олія виноградних кісточок – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Чорний мелений перець – за смаком.
Приготування: Розігрій вершкове масло і рослинну олію на пательні, додай пару крапель соєвого соусу. Виклади гриби, обсмажуй по 3-4 хвилини з кожного боку до рум’яності. Посип перцем і подавай з овочами.
Гриби ерінгі в гірчичній глазурі
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 3-4 шт. (нарізати великими медальйонами).
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Кунжутна олія – 1 ч л. л.
- Часник – 1 зубчик (дрібно нарізати).
- Американська гірчиця – 1 ст. л.
- Діжонська гірчиця (у зернах) – 1 ч. л. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Овочевий бульйон – 2 ст. л. (можна замінити водою).
- Мигдальні пластівці – 1 ст. л. (злегка обсмажити).
Приготування: Обсмаж гриби в суміші рослинної та кунжутної олії по 2 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Змішай обидві гірчиці, соєвий соус і овочевий бульйон. Додай до грибів часник, залий глазур’ю і томи 1 хвилину, поки соус не загусне. Виклади на тарілку, посип мигдальними пластівцями і подавай з улюбленим гарніром.
Ерінгі у вершковому соусі
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 200 г (нарізати пластинками).
- Вершкове масло – 100 г (для смаження).
- Вершки 10% – 80 г.
- Сіль – 1/2 ч. л. (або за смаком).
- Чорний перець – за смаком.
- Цукор – 1/2 ч. л. л. (або за смаком).
- Свіжа зелень – трохи (для подачі).
Приготування: Обсмаж гриби на вершковому маслі до рум’яності. Додай сіль, перець і цукор. Влий вершки, перемішай і томи 2-3 хвилини до загустіння соусу. Посип зеленню і подавай.
Як приготувати ерінги в клярі
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 200 г (нарізати пластинами).
- Яйця – 2 шт. (збити).
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець – за смаком.
- Рослинна олія – для смаження.
- Свіжа зелень – для подачі.
Приготування: Обваляй гриби в борошні, потім занур у збиті яйця з сіллю і перцем. Обсмаж на розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки. Виклади на паперовий рушник, потім посип зеленню і подавай.
Еринги у воці по-китайськи
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 200 г (нарізати довгими пластинками).
- Цибуля-порей – 1/2 шт. (нарізати довгою соломкою).
- Зелена цибуля – 2-3 пера (нарізати довгими смужками).
- Часник – 1/2 зубчика (дрібно нашаткувати).
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мед – 1 ч. л. л.
- Крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 1 ч. л. л. (розвести в 50 мл води).
- Рослинна олія – 2 ст. л. (для смаження).
Приготування: Розігрій вок на максимальному вогні, влий олію. Обсмаж часник кілька секунд, потім додай гриби і смаж 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Додай цибулю-порей, зелену цибулю, смаж ще 1-2 хвилини. Влий соєвий соус і мед, перемішай. Наприкінці додай розведений крохмаль, перемішай і прогрій до загустіння. Подавай гарячим.
Приготування ерінгів на барбекю
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 500 г (нарізати великими шматками).
- Рослинна олія – 100 мл.
- Соєвий соус – 50-100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Прованські трави – за смаком.
Приготування: Змішай олію, соєвий соус, спеції та трави. Замаринуй гриби на 15-20 хвилин. Обсмажуй на грилі або сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку до рум’яності. Подавай гарячими.
Ерінгі в аерогрилі
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 300 г (розрізати вздовж пластинами).
- Рослинна олія – 2 ст. л. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик (видавити).
- Суміш перців – за смаком.
- Кріп – 1 ч. л. л. (дрібно нарізати).
- Листя салату – для подачі.
Приготування: Змішай олію, соєвий соус, часник і спеції. Обмаж гриби маринадом і залиш на 10 хвилин. Виклади в аерогриль, готуй при 180°C близько 15 хвилин до рум’яності. Подавай із зеленню на листках салату.
Смажені ерінги з цибулею і картоплею
Інгредієнти:
- Гриби ерінгі – 5 шт. (нарізати пластинами, капелюшки залишити цілими).
- Цибуля – 1 шт. (дрібно нарізати).
- Картопля – 2 шт. (нарізати скибочками).
- Рослинна олія – 2 ст. л. (для смаження).
- Топлене масло – 2 ст. л. (для аромату).
- Сіль – за смаком.
Приготування: Обсмаж цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додай гриби та картоплю, смаж на середньому вогні, помішуючи. Наприкінці додай топлене масло і посоли. Доведи до готовності та подавай гарячим.
Смачного!