У літній сезон, коли на вулиці спека і зовсім не хочеться стояти біля плити, придумуючи черговий шедевр кулінарії, немає нічого простішого, ніж приготувати овочі. Звичайно, при такому розмаїтті в овочевий сезон, складно визначитися, яке саме блюдо заслужить вашу увагу.
Як завжди, вибір найлегше зробити відповівши на прості питання: чи легко готується страва? які інгредієнти входять в рецепт і яка буде користь?
Неймовірно, але овочі, запечені в духовки підходять під всі ці критерії: по-перше, в рецепті можна використовувати будь-які сезонні овочі: кабачки, баклажани, цвітну капусту, броколі, морква, солодкий перець, помідори і так далі., По-друге, час витрачений на приготування страви – не більше 5 хвилин (все що потрібно – це нарізати овочі і викласти на фольгу)., ну і нарешті, запечені овочі завжди будуть не тільки смачними, а й корисними!
Найкраще запікати овочі у фользі в духовці або на грилі, заправивши їх рослинною олією, сушеними травами і часником. Якщо ви вживаєте в їжу молочні продукти і яйця, то можна замінити олію на невелику кількість майонезу, сметани або вершки. З вершками баклажани і цукіні виходять особливо ніжними!
Отже, нам знадобиться:
- 1 баклажан
- 1 кабачок
- 1 морква (краще з бадиллям)
- 3 ст. л. рослинного масла
- 1 зубчик часнику (можна замінити на асафетиду)
- сіль, перець за смаком
- сушені трави за бажанням
Це приблизний список овочів. У рецепті можна використовувати абсолютно будь-які овочі, головне, нарізати їх рівномірно, щоб час приготування було однаковим.
Як запекти овочі в духовці
Підготувати овочі: нарізати кільцями баклажани, кабачок і моркву – смужками. Морква краще залишити разом з бадиллям, вона додасть неймовірний аромат готового блюда. Просто наріжте бадилля і залиште її з овочами.
Нарізати дрібно часник.
Застелити деко фольгою. Змастити рослинним маслом. Викласти овочі, знову заправити олією. Посолити і поперчити. Накрити зверху фольгою і поставити в розігріту духовку запікатися.
Через 15-20 хв. відкрити фольгу і перевірити овочі на готовність. Синенькі і морква повинні потемніти і стати м’якими. Якщо овочі запеклася, то можна додавати часник.
Прибрати верхній шар фольги, щоб кабачки і баклажани запеклася до легкого золотистого кольору і наситилися ароматом часнику. Через 5-7 хв, як тільки овочі подрумянились, можна вимикати духовку.
Овочі запечені у фользі в духовці будуть чудово поєднуватися з відвареним рисом, гречаною кашею, булгуром, а також стануть чудовим гарніром для м’яса сейтан або фаршированим шампіньйонів, а також до будь-якого овочевого салату.
Смачного!