Вафлі в вафельниці



Настає момент, коли втомлюєшся від сучасної поспіху і хочеться повернутися в дитинство. Втілити подібне бажання в життя неможливо, але зануритися в минуле за чашкою чаю цілком реально. А якщо до чаю додати смак домашніх вафель – то ефект посилиться. У радянські роки майже в кожному будинку «жили» вафельница, Горішниця і форма для печива, вироби їх якої нагадують м’які і товсті віденські вафлі. У цьому випуску мова піде про тонкі хрусткі вафлі, в формі на газу їх приготувати досить просто, а рецепт описаний далі.

Вафлі в вафельниці

Вафлі в вафельниці

Домашні вафлі можна згорнути в тонкі трубочки, так само як ці трубочки загорнути з начинкою з вареного згущеного молока і горіхів. Крім того, ріжок з вафель можна наповнити такий же горіховою начинкою або густим кремом. Навіть звернувши гарячі пластинки у вигляді кошики, можна використовувати для подачі морозива або наслідках закусок: салатів або паштетів.

рецепт вафель в формі на газу

Складові:

  • 1 пачка вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 4 курячих яйця.

Процес приготування:

розтопити масло Отже, беремо масло, ділимо його на шматочки і трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

Вершкове масло для вафель Якщо час дозволяє – просто заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб воно стало м’яким.

Цукор яйця в тісто для вафельВсипаємо цукор і вбиваємо яйця.

Тісто для вафель в вафельниціПеремішуємо і всипаємо борошно.

Як приготувати вафлі в вафельниціПеремішуємо ще раз не густе тісто і випікаємо в вафельниці на плиті, або в електровафельніцу.

Гарячі вафліЗ готовими коржами потрібно працювати в той момент, поки вони гарячі.

Домашні вафлі в вафельниціВідразу ж загортаємо їх у трубочки, ріжки або кошики. Якщо час упустити – вони стануть хрусткими і поламаються.

Трубочки з вафель готові, можна чаювати!

Вафлі в вафельниці рецепт

Автор рецепта і фото: Андрій Сергійович

У радянські часи рецепти вафель були різними, їх переписували в кулінарні записні книжки. Якщо у вас такий запис є або ви часто в домашніх умовах готуєте цю випічку, поділіться рецептом з нашими читачами!