Настає момент, коли втомлюєшся від сучасної поспіху і хочеться повернутися в дитинство. Втілити подібне бажання в життя неможливо, але зануритися в минуле за чашкою чаю цілком реально. А якщо до чаю додати смак домашніх вафель – то ефект посилиться. У радянські роки майже в кожному будинку «жили» вафельница, Горішниця і форма для печива, вироби їх якої нагадують м’які і товсті віденські вафлі. У цьому випуску мова піде про тонкі хрусткі вафлі, в формі на газу їх приготувати досить просто, а рецепт описаний далі.
Вафлі в вафельниці
Домашні вафлі можна згорнути в тонкі трубочки, так само як ці трубочки загорнути з начинкою з вареного згущеного молока і горіхів. Крім того, ріжок з вафель можна наповнити такий же горіховою начинкою або густим кремом. Навіть звернувши гарячі пластинки у вигляді кошики, можна використовувати для подачі морозива або наслідках закусок: салатів або паштетів.
рецепт вафель в формі на газу
Складові:
- 1 пачка вершкового масла;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 4 курячих яйця.
Процес приготування:
Отже, беремо масло, ділимо його на шматочки і трохи розтоплюємо в мікрохвильовій печі.
Якщо час дозволяє – просто заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Всипаємо цукор і вбиваємо яйця.
Перемішуємо і всипаємо борошно.
Перемішуємо ще раз не густе тісто і випікаємо в вафельниці на плиті, або в електровафельніцу.
З готовими коржами потрібно працювати в той момент, поки вони гарячі.
Відразу ж загортаємо їх у трубочки, ріжки або кошики. Якщо час упустити – вони стануть хрусткими і поламаються.
Трубочки з вафель готові, можна чаювати!
Автор рецепта і фото: Андрій Сергійович
У радянські часи рецепти вафель були різними, їх переписували в кулінарні записні книжки. Якщо у вас такий запис є або ви часто в домашніх умовах готуєте цю випічку, поділіться рецептом з нашими читачами!