Хочу поділитися рецептом улюбленого пирога, інгредієнти для якого можна порахувати на пальцях однієї руки. Він виручає мене кожен раз, коли вдома не виявляється вершкового масла, яєць або інших необхідних продуктів для випічки. У це важко повірити, але потрібні тільки рослинне масло, борошно і вода. А в підсумку виходить дуже смачне, розсипчасте, схоже на пісочне, тісто! Для начинки можна використовувати все, що душа забажає. Прекрасно виходить пиріг на рослинному маслі як з солодкою, так і несолодкої начинкою.
Пиріг на рослинній олії
На цей раз пиріг я зробила з фруктово-ягідної начинкою, взяла, знову ж таки, те, що було під рукою. Галета з яблуками вийшла ароматної, красивою і чудовою на смак. Раджу всім зберегти цей чудо-рецепт, і неодноразово до нього повертатися!
пиріг галета рецепт з фото крок за кроком
Складові:
Для тесту:
- 2 склянки пшеничного борошна,
- 0,5 склянки рослинного масла без запаху,
- 0,5 склянки води (окропу),
- 1 ч. Ложка розпушувача.
Для начинки:
- 3-4 яблука,
- 200-300 г ягід,
- 0,5 склянки цукрового піску.
Процес приготування:
Тісто на рослинній олії замішується в два прийоми. У масло додаємо окріп, перемішуємо.
Всипаємо відразу всю муку і додаємо розпушувач.
Спочатку за допомогою вилки, а потім руками замішуємо тісто. На це знадобиться всього пара хвилин, тісто виходить дуже м’яке, м’яке.
З готового тіста формуємо колобок і залишаємо його в спокої хвилин на 10-15.
В цей час підготуємо начинку. Яблука разом з шкіркою нарізаємо середніми шматочками.
Додаємо до яблук будь-які ягоди за смаком, в моїй морозилці знайшлася заморожена лугова полуниця. Також смачно виходить пиріг з пісочного тіста з малиною, вишнею і т.д.
Пересипаємо начинку цукровим піском. Беріть кількість цукру виходячи з солодощі фруктів і ягід, а також свого смаку.
Тісто розгортаємо в великий пласт товщиною 0,5 сантиметрів і перекладаємо його на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Якщо використовуєте сковороду або форму, то змастіть її краплею олії.
Викладаємо начинку на середину тесту, рівномірно розподіляємо її. Краї пласта необхідно залишити порожніми.
Формуємо пиріг, защипуючи краю тесту і направляючи їх до середини. Серединка пирога повинна залишитися відкритою.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до рум’яної скоринки. Коли готовий пиріг трохи охолоне, краю можна посипати цукровою пудрою.
Розрізати фруктовий пиріг слід після повного охолодження. Фруктово-ягідна начинка при цьому не випливає, відмінно тримає форму. Прекрасну домашню ласощі до чаю готово! Мінімум продуктів, ще менше часу, а результат вас порадує! Смачного!
Як приготувати пісний пиріг на рослинному маслі розповіла Регіна, рецепт і фото автора.