Карась смажений

Люблю рибку морську і річкову. Готую її і на пару і в духовці, а сьогодні у мене смажений карась.

Смажений карась з овочами

карась смажений

Складові:

  • Річковий карась – 2 рибки,
  • Дрібна буряк – 6 шт.,
  • Картопля – 6 шт.,
  • Морква – 1 шт.,
  • Масло рослинне для смаження риби,
  • майонез,
  • Лук ріпка і кріп.

Інгредієнти для соусу:

  • пшеничне борошно – 1 ст. ложка з гіркою,
  • сіль – щіпка,
  • цукор – половина чайної ложки,
  • готова гірчиця – 2 ст. ложки,
  • перець мелений,
  • суха зелень,
  • бульйон – 1,5 склянки.

Процес приготування:

Підготуємо спочатку гарнір для смажених карасів, запечені овочі в духовці. Вимиємо і очистимо картоплю, буряк і моркву. Викладемо овочі на сковороду з товстим дном, поділлям масла, овочі я не солила, присолити при подачі. Ставимо сковороду з овочами в розігріту духовку на 30 хвилин.

Займемося рибою. Карася треба почистити від луски, випатрати нутрощі і видалити зябра. Рибу промиємо під струменем води, обсушити. Ножем по спинці зробимо кілька надрізів хрест-навхрест, щоб дрібні кісточки присмажився. Тепер треба її порізати на чотири порційних шматка разом з головою. Люблю смажену голову розібрати на кісточки і з’їсти. Це таке задоволення, не передати!

Шматочки карася замарінуем в спеціях для риби, трохи присолити. Поки маринується риба, підсмажити цибулю, порізану півкільцями в маслі на сковороді.

Ось уже й приготувалися овочі. Вимкнемо духовку, а овочі залишимо в ній, щоб не охолонули, поки будемо смажити карасика.

Лук зі сковороди перекладаємо в миску, а на сковороду додамо масла і викладемо шматочки риби, попередньо обваляти в борошні. Смажимо з двох сторін.

Останній етап – це приготування соусу для риби. У сотейник викладаємо столову ложку з гіркою борошна, дрібку солі, половину чайної ложки цукру, 2 столові ложки готової гірчиці, мелений перець, суху зелень. Наливаємо 1,5 склянки теплого бульйону або води, розмішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин п’ять.

Підсмажену річкову рибу викладаємо порційно на блюдо, присипаємо смаженою цибулею і поливаємо гірчичним соусом. На гарнір викладаємо порізані запечені овочі. Додаємо салат з капусти.

За рецепт приготування смаженого карася дякуємо Галину Котяхову.

Приємного апетиту і хороших рецептів!