Люблю рибку морську і річкову. Готую її і на пару і в духовці, а сьогодні у мене смажений карась.
Смажений карась з овочами
Складові:
- Річковий карась – 2 рибки,
- Дрібна буряк – 6 шт.,
- Картопля – 6 шт.,
- Морква – 1 шт.,
- Масло рослинне для смаження риби,
- майонез,
- Лук ріпка і кріп.
Інгредієнти для соусу:
- пшеничне борошно – 1 ст. ложка з гіркою,
- сіль – щіпка,
- цукор – половина чайної ложки,
- готова гірчиця – 2 ст. ложки,
- перець мелений,
- суха зелень,
- бульйон – 1,5 склянки.
Процес приготування:
Підготуємо спочатку гарнір для смажених карасів, запечені овочі в духовці. Вимиємо і очистимо картоплю, буряк і моркву. Викладемо овочі на сковороду з товстим дном, поділлям масла, овочі я не солила, присолити при подачі. Ставимо сковороду з овочами в розігріту духовку на 30 хвилин.
Займемося рибою. Карася треба почистити від луски, випатрати нутрощі і видалити зябра. Рибу промиємо під струменем води, обсушити. Ножем по спинці зробимо кілька надрізів хрест-навхрест, щоб дрібні кісточки присмажився. Тепер треба її порізати на чотири порційних шматка разом з головою. Люблю смажену голову розібрати на кісточки і з’їсти. Це таке задоволення, не передати!
Шматочки карася замарінуем в спеціях для риби, трохи присолити. Поки маринується риба, підсмажити цибулю, порізану півкільцями в маслі на сковороді.
Ось уже й приготувалися овочі. Вимкнемо духовку, а овочі залишимо в ній, щоб не охолонули, поки будемо смажити карасика.
Лук зі сковороди перекладаємо в миску, а на сковороду додамо масла і викладемо шматочки риби, попередньо обваляти в борошні. Смажимо з двох сторін.
Останній етап – це приготування соусу для риби. У сотейник викладаємо столову ложку з гіркою борошна, дрібку солі, половину чайної ложки цукру, 2 столові ложки готової гірчиці, мелений перець, суху зелень. Наливаємо 1,5 склянки теплого бульйону або води, розмішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо хвилин п’ять.
Підсмажену річкову рибу викладаємо порційно на блюдо, присипаємо смаженою цибулею і поливаємо гірчичним соусом. На гарнір викладаємо порізані запечені овочі. Додаємо салат з капусти.
За рецепт приготування смаженого карася дякуємо Галину Котяхову.
Приємного апетиту і хороших рецептів!