Рис – найпоширеніший злак у всій Азії, тому кому, як не китайцям знати безліч рецептів приготування страв з нього. Рис по-китайськи з яйцем я навчилася готувати в однієї моєї знайомої китаянки. Насправді в його приготуванні немає жодних рідкісних продуктів і секретних добавок, а смак виходить з дуже яскравим Азіатським колоритом. Тому для різноманітності вашого домашнього меню можна приготувати смажений рис по-китайськи.
Рис по-китайськи з яйцем
як приготувати рис по-китайськи рецепт з фото
Загальний час приготування смаженої рису з яйцем і овочами складе 25-30 хвилин.
В ідеалі це блюдо потрібно готувати в воке (китайська сковорода з круглим дном) на великому вогні, але через брак такого готуємо в глибокому сотейнику, сковороді або казані – як Вам буде зручно. Я взагалі готувала рис по-китайськи в мультиварці.
Складові:
- цибуля 1 шт .;
- морква 1 шт .;
- рис 1 ст .;
- часник 2-3 зубчики;
- яйце 2 шт .;
- рослинне масло для смаження;
- сіль, перець, соєвий соус – за смаком.
Процес приготування:
Для початку необхідно підготувати рис, для цього його потрібно перебрати, ретельно промити кілька разів до прозорої води. Відварити майже до готовності. Я використовувала довгий пропарений рис (він не розкисає і завжди виходить розсипчастим). Почистити і помити овочі. Цибулю порізати дрібними кубиками, часник розчавити плоскою стороною ножа і дрібно-дрібно порубати.
Морква теж порізати на дрібні кубики.
Яйця розбити в миску, трохи підсолити і гарненько збовтати виделкою. У сковороді розігріти 1 ст. л. рослинного масла, вилити яйця. Готувати на сильному вогні 2-4 хвилини, помішуючи лопаткою. Повинна вийти лише злегка золотиста крихта.
Якщо у вас вийшли великі шматочки, то потрібно злегка остудити, а потім викласти на обробну дошку і дрібно порубати ножем. Отже, в добре розігріте масло викласти одночасно цибулю і часник, смажити до тих пір, поки по кухні не пошириться чудовий аромат смаженого часнику (1-2 хвилини), додати моркву і ще пару хвилин смажити, поперчити, злегка присолити і викласти до овочів відварений рис, перемішати, залишити на 1 хвилину.
Влити трохи соєвого соусу і ще кілька хвилин смажити рис, постійно помішуючи, до випаровування залишилася вологи.
При необхідності ще раз підсолити. Гарнір з смаженої рису дуже хороший і сам по собі, але в нашій сім’ї він найчастіше подається до столу з гострими курячими крильцями і будь-яким овочевим салатом.
Як приготувати рис по-китайськи розповіла з яйцем Анна Михайличенко, рецепт і фото автора.