Карась в духовці



Карась в духовці

Смажені карасики – мрія недільного ранку. У кого чоловік рибалка – той мене зрозуміє, коли він, рідний приносить повний полотняний рюкзак живий, тремтливою рибки. І її треба швидко обробити, щоб не пропало не однієї рибки. Інакше все, образа на все життя. А мене свіжими карасиками пригостив кум. Звичайно, приступаємо до чищення і підготовці риби до приготування.

Якщо з щуки зазвичай роблять фаршировану рибу, з товстолобика – смачну юшку, то золотий карась зазвичай просто смажиться. Пропоную вам трохи змінити рецепт приготування смаженого карася. Після легкого підсмажування ми запекти рибу в духовці. Смак у риби перетвориться з простого в незвичайний і ніжний. Легка кислинка від майонезу і аромат цибулі додадуть карасів новий смак.

Карасі в духовці

Складові:

  • 1,5 кілограма річкових карасів,
  • трохи майонезу,
  • 4 головки цибулі,
  • сіль,
  • спеції,
  • Масло рослинне.

Процес приготування:

Карасів очистити від луски, випатрати.

Промити животики в холодній воді. Мити до тих пір, поки риба не стане шорсткою і вся природна слиз НЕ змиється, тобто мити рибу не поспішаючи.

карасьНа Карасик зробити надрізи, посолити і дати постояти хвилин 10-20.

Тим часом розжарити сковорідку. Влити рослинного масла і дати йому теж прогрітися.

Як посмажити карасяРибу обваляти в борошні. Викласти карасів на сковорідку, обсмажити з двох сторін.

карась смаженийСмажити будемо недовго, хвилини 2-3 з кожного боку, до утворення апетитною рум’яної скоринки.

Розігріти духовку.

Тим часом нарізати цибулю півкільцями. Треба було б підсмажити цибулю на невеликому вогні до напівготовності, але я цей крок пропустила.

Як приготувати карасівПоклала смажених карасів на деко одним шаром. Рослинна олія додавати не потрібно. Якщо все-таки виникло бажання змастити деко, його досить залишилося на сковороді. Просто вилийте його до риби, і жиру буде досить.

Карасі запечені в духовціПеред запіканням карасиків кожну рибку можна змастити злегка майонезом, використовуючи силіконову пензлик.

Карасі з цибулеюНаступним шаром викладаємо цибулю. Намагайтеся розподілити цибулю максимально рівномірно, посипавши спеціями. Змастіть цибулю майонезом. Намагайтеся так само рівномірно розмазати соус.

Для подальшого приготування смажених карасів в духовці, з цибулею і під майонезом, ставимо в рибу в духовку на 25-30 хвилин. Температуру виставляйте в районі 180-200 градусів.

карась рецептиКарасі в духовці готові, після приготування їх можна трохи посипати свіжою зеленню або дрібно нарізаним часником.

Подавати карасики краще, звичайно з овочами.

Вечеря вийшов дуже смачний, ніжна рибка вразила навіть мене своїм солодкуватим смаком.

Готували ми карасів по-різному, але це рецепт припав до смаку всім. Я користуюся ним вже не перший раз, і кожен раз чую:

– А добавки?

Пропоную і вам порадувати своїх рідних і насолодитися смачними карасями, запеченими з цибулею в духовці.

За рецепт і покрокові фото приготування карасів дякуємо Світлану Кисловський!

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!