Смажені карасики – мрія недільного ранку. У кого чоловік рибалка – той мене зрозуміє, коли він, рідний приносить повний полотняний рюкзак живий, тремтливою рибки. І її треба швидко обробити, щоб не пропало не однієї рибки. Інакше все, образа на все життя. А мене свіжими карасиками пригостив кум. Звичайно, приступаємо до чищення і підготовці риби до приготування.
Якщо з щуки зазвичай роблять фаршировану рибу, з товстолобика – смачну юшку, то золотий карась зазвичай просто смажиться. Пропоную вам трохи змінити рецепт приготування смаженого карася. Після легкого підсмажування ми запекти рибу в духовці. Смак у риби перетвориться з простого в незвичайний і ніжний. Легка кислинка від майонезу і аромат цибулі додадуть карасів новий смак.
Карасі в духовці
Складові:
- 1,5 кілограма річкових карасів,
- трохи майонезу,
- 4 головки цибулі,
- сіль,
- спеції,
- Масло рослинне.
Процес приготування:
Карасів очистити від луски, випатрати.
Промити животики в холодній воді. Мити до тих пір, поки риба не стане шорсткою і вся природна слиз НЕ змиється, тобто мити рибу не поспішаючи.
На Карасик зробити надрізи, посолити і дати постояти хвилин 10-20.
Тим часом розжарити сковорідку. Влити рослинного масла і дати йому теж прогрітися.
Рибу обваляти в борошні. Викласти карасів на сковорідку, обсмажити з двох сторін.
Смажити будемо недовго, хвилини 2-3 з кожного боку, до утворення апетитною рум’яної скоринки.
Розігріти духовку.
Тим часом нарізати цибулю півкільцями. Треба було б підсмажити цибулю на невеликому вогні до напівготовності, але я цей крок пропустила.
Поклала смажених карасів на деко одним шаром. Рослинна олія додавати не потрібно. Якщо все-таки виникло бажання змастити деко, його досить залишилося на сковороді. Просто вилийте його до риби, і жиру буде досить.
Перед запіканням карасиків кожну рибку можна змастити злегка майонезом, використовуючи силіконову пензлик.
Наступним шаром викладаємо цибулю. Намагайтеся розподілити цибулю максимально рівномірно, посипавши спеціями. Змастіть цибулю майонезом. Намагайтеся так само рівномірно розмазати соус.
Для подальшого приготування смажених карасів в духовці, з цибулею і під майонезом, ставимо в рибу в духовку на 25-30 хвилин. Температуру виставляйте в районі 180-200 градусів.
Карасі в духовці готові, після приготування їх можна трохи посипати свіжою зеленню або дрібно нарізаним часником.
Подавати карасики краще, звичайно з овочами.
Вечеря вийшов дуже смачний, ніжна рибка вразила навіть мене своїм солодкуватим смаком.
Готували ми карасів по-різному, але це рецепт припав до смаку всім. Я користуюся ним вже не перший раз, і кожен раз чую:
– А добавки?
Пропоную і вам порадувати своїх рідних і насолодитися смачними карасями, запеченими з цибулею в духовці.
За рецепт і покрокові фото приготування карасів дякуємо Світлану Кисловський!
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!