Якщо вам набридли звичайні котлети, пропонуємо їм альтернативну заміну. Будемо готувати зрази! Такі м’ясні котлети можуть бути з різними начинками, так само як і з різного фаршу. Мені дуже подобаються м’ясні зрази з яйцем і плавленим сиром.
На гарнір до котлет з сюрпризом ідеально підійде овочевий салат або відварну картоплю у вигляді пюре.
Зрази в мультиварці
Покажу, як приготувати зрази в мультиварці, ви при бажанні можете весь процес повторити на сковорідці.
Складові:
- М’ясний фарш – 500 грам,
- Яйце сире – 1 штука,
- Яйце варене – 1 штука,
- Плавлений сирок – 1 упаковка,
- Вершкове масло – 30 грам,
- Сіль за смаком,
- Борошно або сухарі для панірування,
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
Будемо використовувати змішаний фарш, приготований з свинини і яловичини з додаванням ріпчастої цибулі. У готовий фарш додаємо одне сире яйце, сіль і все добре перемішуємо. При бажанні можна додати в м’ясо часник і перець.
Плавлений сирок нарізаємо на невеликі кубики. Чим менше будуть кубики, тим буде краще.
Беремо відварене яйце, очищаємо його від шкаралупи і теж рубаємо кубиками.
У глибокій тарілці змішуємо яйце, плавлений сирок і шматочок вершкового масла. Начинку добре перемішуємо.
Обробну дошку посипаємо борошном і викладаємо на неї невелику порцію м’ясного фаршу. На корж з фаршу викладаємо одну столову ложки начинки.
Беремо ще трохи рубленого м’яса і закриваємо їм начинку. Формуємо котлету. Те ж саме робимо і з іншими котлетками. Перед смаженням їх потрібно обваляти в борошні або в панірувальних сухарях.
У мульти каструлю наливаємо рослинне масло. Вибираємо на табло техніки режим «Випічка».
Обсмажуємо зрази в мультиварці з кожного боку по 15 хвилин. Рекомендації дані для мультиварки Панасонік середньої потужності (670 Вт).
У більш потужних агрегатах, Редмонд, Поларіс, нових Панасонік і т.п. орієнтовно з потужністю близько 1000 Вт часу знадобиться набагато менше. В цьому випадку використовувати програму «жарка».
Зрази готові! Викладаємо їх на блюдо і подаємо в гарячому вигляді. Смачного!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Якщо ви звикли котлети гасити, для вас буде цікавий рецепт
— Котлет в підливі – >>