Цей ніжний і ароматний кавовий торт сподобається не тільки любителям кави, але і всім поціновувачам оригінальних і смачних десертів. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга. Одного разу, по заведеної нами, подружками, традиції, ми зібралися у неї на чергове чаювання. Всі ми любимо піч, тому кожен раз готуємо щось смачне по черзі до чаю. Зайшовши на кухню до подруги, я побачила торт і сказала: «Ух ти! Сьогодні у нас «Пинчер»? »На що отримала відповідь:« А ось і ні! »І ось коли ми спробували перший шматочок, то дійсно стало зрозуміло, що це не традиційний Пинчер або Панчо. Все, що ми змогли відразу сказати, це було: «Ммммммм! Як смачно! »Ніжні коржі зі смаком кави та повітряний крем – це щось просто приголомшливе! Наїстися вдосталь цієї смакоти нам не вдалося, повернулися в прогулянки наші діти і, звичайно, смачні ласощі було зметено з тарілок ласунами буквально за 5 хвилин.
Із задоволенням поділюся рецептом і з вами. Думаю, що рідні та друзі на найближчому святі також будуть в захваті від торта «Кавова гірка» і обов’язково оцінять всі ваші старання.
Кавовий торт «Гірка»
рецепт торта з какао і кави
Складові:
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 220 г,
- розчинна кава – 1 ст. л.,
- какао – 50 г,
- яйця – 2 шт.,
- цукор – 200 г,
- масло вершкове або маргарин – 150 г,
- молоко – 1 стакан,
- сода – 1 ч. л.,
- розпушувач – 2 ч. л.,
- оцет – 1 ст. л .;
Інгредієнти для просочування коржів:
- розчинна кава – 1 ч. л.,
- цукор – 2 ч. л.,
- вода – 100 мл;
Інгредієнти для крему:
- вершковий сир Маскарпоне – 1 баночка,
- вершки 30% рідини – 200 мл,
- цукрова пудра – 100 г;
Інгредієнти для глазурі:
- плитка чорного шоколаду – 100 г.
Процес приготування:
Для приготування коржа спочатку змішуємо в одній мисці всі сухі інгредієнти: какао, розчинна кава, борошно, соду і розпушувач.
В окремій ємності необхідно розтерти цукор з розм’якшеним маслом або маргарином. Якщо масло тверде, поставте його в мікрохвильовку на 20 секунд, щоб воно стало м’яким. Але ні в якому разі не розтоплює масло до рідкого стану, інакше вийде інша структура тесту.
Додаємо до масляною масою яйце і збиваємо міксером, потім друге і знову збиваємо. Нагріваємо молоко до теплого стану. Виливаємо в нього столову ложку оцту. Молоко швидко скисне. Саме такий ефект нам і потрібен.
Тепер змішуємо суху суміш з яєчно – масляною, а потім додаємо молоко і все добре перемішуємо. Отримуємо повітряне і дуже ароматне тісто.
Тепер застилає форму папером для випічки і злегка змащуємо її олією. Акуратно викладаємо шоколадно кавове тісто.
Випікаємо корж в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Час приготування коржа приблизно 30-40 хвилин. Готовий корж дістаємо з форми, знімаємо папір і залишаємо остигати.
Поки пиріг остигає, переходимо до приготування крему. Висипаємо в миску сир Маскарпоне і розм’якшує його виделкою. Додаємо половину норми цукрової пудри і збиваємо.
В окремій ємності збиваємо добре охолоджені вершки, поступово додаючи другу половину цукрової пудри. Тепер з’єднуємо сир і вершки. У Маскарпоне додаємо по одній ложці вершки і акуратно перемішуємо, знизу-вгору. Остиглий корж ріжемо на кубики, приблизно 3х3 см.
Готуємо розчинну каву. Кожен шматочок обмакиваем однією стороною в просочення, а потім повністю в крем і викладаємо на блюдо у вигляді гірки.
Тепер ламаємо на шматочки плитку чорного шоколаду і поміщаємо його в каструльку. Розміщуємо її в трохи більшу каструлю з водою і ставимо на вогонь. Плавимо шоколад на водяній бані. Рідким шоколадом поливаємо наш торт.
Ставимо в холодильник на 2 години. Приємного чаювання!
Кавовий торт, рецепт і фото: Анна Біленко