Кавовий торт



Цей ніжний і ароматний кавовий торт сподобається не тільки любителям кави, але і всім поціновувачам оригінальних і смачних десертів. Цим рецептом поділилася зі мною моя подруга. Одного разу, по заведеної нами, подружками, традиції, ми зібралися у неї на чергове чаювання. Всі ми любимо піч, тому кожен раз готуємо щось смачне по черзі до чаю. Зайшовши на кухню до подруги, я побачила торт і сказала: «Ух ти! Сьогодні у нас «Пинчер»? »На що отримала відповідь:« А ось і ні! »І ось коли ми спробували перший шматочок, то дійсно стало зрозуміло, що це не традиційний Пинчер або Панчо. Все, що ми змогли відразу сказати, це було: «Ммммммм! Як смачно! »Ніжні коржі зі смаком кави та повітряний крем – це щось просто приголомшливе! Наїстися вдосталь цієї смакоти нам не вдалося, повернулися в прогулянки наші діти і, звичайно, смачні ласощі було зметено з тарілок ласунами буквально за 5 хвилин.

Із задоволенням поділюся рецептом і з вами. Думаю, що рідні та друзі на найближчому святі також будуть в захваті від торта «Кавова гірка» і обов’язково оцінять всі ваші старання.

Кавовий торт «Гірка»

кавовий торт

рецепт торта з какао і кави

Складові:

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 220 г,
  • розчинна кава – 1 ст. л.,
  • какао – 50 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • масло вершкове або маргарин – 150 г,
  • молоко – 1 стакан,
  • сода – 1 ч. л.,
  • розпушувач – 2 ч. л.,
  • оцет – 1 ст. л .;

Інгредієнти для просочування коржів:

  • розчинна кава – 1 ч. л.,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • вода – 100 мл;

Інгредієнти для крему:

  • вершковий сир Маскарпоне – 1 баночка,
  • вершки 30% рідини – 200 мл,
  • цукрова пудра – 100 г;

Інгредієнти для глазурі:

  • плитка чорного шоколаду – 100 г.

Процес приготування:

Для приготування коржа спочатку змішуємо в одній мисці всі сухі інгредієнти: какао, розчинна кава, борошно, соду і розпушувач.

В окремій ємності необхідно розтерти цукор з розм’якшеним маслом або маргарином. Якщо масло тверде, поставте його в мікрохвильовку на 20 секунд, щоб воно стало м’яким. Але ні в якому разі не розтоплює масло до рідкого стану, інакше вийде інша структура тесту.

Додаємо до масляною масою яйце і збиваємо міксером, потім друге і знову збиваємо. Нагріваємо молоко до теплого стану. Виливаємо в нього столову ложку оцту. Молоко швидко скисне. Саме такий ефект нам і потрібен.

Тепер змішуємо суху суміш з яєчно – масляною, а потім додаємо молоко і все добре перемішуємо. Отримуємо повітряне і дуже ароматне тісто.

Тепер застилає форму папером для випічки і злегка змащуємо її олією. Акуратно викладаємо шоколадно кавове тісто.

Випікаємо корж в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Час приготування коржа приблизно 30-40 хвилин. Готовий корж дістаємо з форми, знімаємо папір і залишаємо остигати.

Поки пиріг остигає, переходимо до приготування крему. Висипаємо в миску сир Маскарпоне і розм’якшує його виделкою. Додаємо половину норми цукрової пудри і збиваємо.

В окремій ємності збиваємо добре охолоджені вершки, поступово додаючи другу половину цукрової пудри. Тепер з’єднуємо сир і вершки. У Маскарпоне додаємо по одній ложці вершки і акуратно перемішуємо, знизу-вгору. Остиглий корж ріжемо на кубики, приблизно 3х3 см.

Готуємо розчинну каву. Кожен шматочок обмакиваем однією стороною в просочення, а потім повністю в крем і викладаємо на блюдо у вигляді гірки.

Тепер ламаємо на шматочки плитку чорного шоколаду і поміщаємо його в каструльку. Розміщуємо її в трохи більшу каструлю з водою і ставимо на вогонь. Плавимо шоколад на водяній бані. Рідким шоколадом поливаємо наш торт.

кавовий торт рецепт

Ставимо в холодильник на 2 години. Приємного чаювання!

Кавовий торт, рецепт і фото: Анна Біленко