Для любителів кави пропоную спробувати літній варіант – швидкий торт в мікрохвильовці. Нещодавно захотілося спекти щось смачне до чаю, тим більше що в гості обіцяла зазирнути подруга. Літо зараз в самому розпалі, тому тільки від однієї думки про включену духовці, мені стало погано. Але солодкого все ж хотілося. Тому, я почала перебирати в розумі різні рецепти, але всі вони були схожі в тому, що випічка робилася в духовці.
І тут я згадала, що недавно дочка готувала кекси в чашці в мікрохвильовці. І вони у неї вийшли м’якими, ніжними і дуже смачними. Якраз тоді вона нарешті знайшла такий рецепт, коли готується випічка нескладно, з доступних продуктів, так ще не просто швидко, а супершвидко, тому що в мікрохвильовці. Але мені хотілося приготувати саме торт, щоб з кремом і фруктами. Тобто мені необхідно було збільшити зазначену порцію для одного кексу в три рази і спекти невисокий кекс, а корж в жаростійкої формі. І тоді я вирішила ризикнути. І, скажу я вам не дарма.
Подруга і моя сім’я буквально змели шоколадний торт з таці. Чоловік попросив обов’язково завтра повторити мій успіх. Справа ще в тому, що в крем я додала кави. Смак вийшов дуже цікавий. До того ж і чоловік, і моя подруга, і старший син дуже люблять каву. Тому, це був просто безпрограшний варіант. Щоб не чекати, поки торт просочиться, я зробила щось подібне «Кучерявому пінчерові». Середину коржа вибрала ложкою і поламала на шматочки, а потім умочують їх в крем і вкладала гіркою. Ну, і придумане прикраса у вигляді кульок, також пожвавило загальну картинку. Ну, а тепер про все докладніше.
Торт в мікрохвильовці
покроковий фото рецепт
Складові:
Для тесту:
- масло – 3 ст. л.,
- яйця – 3 шт.,
- молоко – 6 ст. л.,
- борошно – 6 ст. л.,
- цукор – 8 ст. л.,
- какао – 3 ст. л.,
- розпушувач – 1,5 ч. л.,
- сіль – 0,5 ч. л.
Інгредієнти для крему:
- сметана 20-25% або домашня жирна – 1 стакан,
- цукрова пудра або цукор 1 – 2 ст. л. або більше,
- кава розчинна – 2 ч. л.
Інгредієнти для прикраси:
- ягоди (смородина) – 0,5 склянки,
- листочки м’яти.
Процес приготування:
Заздалегідь перевіримо наявність необхідних продуктів для приготування торта «Кавова смородина».
Вершкове масло покладіть в жаростійкий посуд для мікрохвильової печі і поставте в мікрохвильовку на 30 секунд. Масло має стати м’яким, але не розтопиться зовсім. Розімніть його додатково ложкою.
Тепер додайте яйця і молоко. Перемішайте.
Висипати сіль і цукор. Знову добре перемішайте. Міксер в даному випадку нам не потрібен. Все розмішуємо виделкою і відразу в тій ємності, в якій будемо випікати.
Додаємо какао.
Тепер розпушувач.
Останньою додаємо борошно. У вас можуть бути невеликі масляні грудочки. Нічого страшного. З ними тісто буде більш рихлим.
Ось таке тісто у нас вийшло – як негуста сметана. Ставимо форму з тестом в мікрохвильову піч на 8-9 хвилин і готуємо при потужності 800 Вт.
Через короткий проміжок часу дістаємо наш корж, перевіряємо його готовність сірником.
Завдяки тому, що все і відразу ми робили в одній формі, а першим розтопили масло, тісто легко відстає від дна форми. Готовий кекс дістаньте з мікрохвильовки і залиште остигати. З поверхні готового коржа зріжте верх, а потім ложкою дістаньте серединку. Отримуємо таку ось «кошик». М’якуш ріжемо на шматочки, приблизно 3х3 см.
Тепер займемося кремом. Якщо сметана у вас з магазину, то спочатку збийте її з допомогою міксера. Потім потроху додавайте цукор або цукрову пудру, продовжуючи збивати. Якщо сметана з ринку і дуже жирна, то збивайте її відразу з половиною норми цукру, поступово досипляючи другу половину. Якщо жирну сметану збивати без цукру – вона може перетворитися в масло.
У готовий крем додайте подрібнений додатково в кавомолці розчинну каву. Це робимо в тому випадку, якщо у вас каву не у вигляді порошку, а в гранулах. Я просто використовувала напій з ячменю, такий варіант теж підходить.
Відразу приготуємо прикраса. Для цього кілька шматочків коржа подрібнюємо руками до стану крихти і додаємо зовсім небагато крему, щоб можна було сформувати кульки. Частина кульок необхідно обваляти в цукровій пудрі, а частина в какао.
Тепер формуємо наш торт. Змащуємо нашу «кошик» всередині кремом. Потім мачає в крем кожен шматочок і заповнюємо всі дно. Потім вибудовуємо гірку. Залишками крему змащуємо верх торта.
Смородину відокремлюємо від гілочок і моєму. Викладаємо на рушник, щоб прибрати зайву воду. З одного боку викладаємо наші кульки, а весь торт засипаємо смородиною. Прикрашаємо листочками м’яти. Можна відразу кликати всіх пити чай, а можна, якщо дозволяє час, поставити в холодильник на 1-2 години. В охолодженому стані такий тортик дуже смачний. Приємного чаювання!
Торт в мікрохвильовці "Кавова смородина": автор: Біленко Анна