Кекс з морквяного макухи з імбиром і корицею
Безвідходне виробництво або куди подіти макуха після приготування фреш соку? Кілька стаканчиків смачного вітамінного соку залишають, приблизно, така ж кількість макухи. Восени і взимку – це гарбуз, морква, груші та яблука, а також цитрусові. Але завжди хочеться не тільки випити сік, а й приготувати що-небудь не менш корисне і смачне із залишків овочів і фруктів.
Отже, нам вже знайомі такі рецепти, як сироедческіе суші з морквяним макухою, овочеві котлети, сироедние хлібці з насінням, а також чудовий рецепт солодкої випічки з морквяного макухи – морквяний пиріг без яєць. Технологію приготування всіх рецептів можна знайти за тегом макуха, в якому представлені всі економні ідеї страв з морквяного макухи і не тільки. Розділ регулярно оновлюється, і до того ж, ви завжди можете додати свій рецепт, якщо він унікальний і відповідає вегетаріанської темі.
Якщо вам сподобався пісний морквяний пиріг з корицею і горіхами, то вашій увазі кекси з морквяного макухи з імбиром. Кекси (або маффіни) готуються без яєць, молока і дріжджів.
Отже, нам знадобиться:
- 2 ст. морквяного макухи (або суміш з яблучним, грушевим, гарбузовим, кабачковим)
- 1 3/4 ст. цільнозерновий борошна
- 1 ст. л. перемелених в порошок насіння льону (заміна яйцям)
- 1/2 ст. цукру або за смаком (сире тісто можна спробувати на смак і додати цукор або інший підсолоджувач на ваш вибір)
- 1/2 ч. Л. соди
- 1 ст. л. лимонного соку або яблучний оцет, щоб погасити соду
- 1/2 ч. Л. меленої кориці
- 3/4 ч. Л. меленого імбиру або 1/2 ч. л. свіжого імбиру натертого на тертці
- 1/8 ч. Л. меленої гвоздики
- 1/2 ч. Л. ванільного екстракту
- 1/2 ст. рослинного масла без яскраво вираженого запаху або кокосове масло
- дрібка солі
- вода, якщо макуха дуже сухе
Морквяно-імбирні маффіни без яєць
- Розігріти духовку до 200 С. А поки духовка нагрівається, можна приготувати тісто.
- Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, мелений льон, цукор, соду, корицю, імбир, гвоздику, ваніль і сіль. Якщо у вас свіжий імбир – додайте його трохи пізніше. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- В окремому посуді змішайте морквяний макуха, олія, свіжий імбир, воду (за потребою), лимонний сік. Якщо замість цукру ви використовуєте мед або кленовий сироп, то додайте підсолоджувач на цьому етапі.
- З’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Гарненько перемішайте. Тісто вийде густе, як сметана.
- Розкладіть морквяне тісто за формами для кексів або маффінів. Поставте випікатися в духовку на 15-20 хв.
Смачного!