Кекси з морквяного макухи

Кекс або маффин мул морквяного макухи Кекс з морквяного макухи з імбиром і корицею

Безвідходне виробництво або куди подіти макуха після приготування фреш соку? Кілька стаканчиків смачного вітамінного соку залишають, приблизно, така ж кількість макухи. Восени і взимку – це гарбуз, морква, груші та яблука, а також цитрусові. Але завжди хочеться не тільки випити сік, а й приготувати що-небудь не менш корисне і смачне із залишків овочів і фруктів.

Отже, нам вже знайомі такі рецепти, як сироедческіе суші з морквяним макухою, овочеві котлети, сироедние хлібці з насінням, а також чудовий рецепт солодкої випічки з морквяного макухи – морквяний пиріг без яєць. Технологію приготування всіх рецептів можна знайти за тегом макуха, в якому представлені всі економні ідеї страв з морквяного макухи і не тільки. Розділ регулярно оновлюється, і до того ж, ви завжди можете додати свій рецепт, якщо він унікальний і відповідає вегетаріанської темі.

Якщо вам сподобався пісний морквяний пиріг з корицею і горіхами, то вашій увазі кекси з морквяного макухи з імбиром. Кекси (або маффіни) готуються без яєць, молока і дріжджів.

Отже, нам знадобиться:

  • 2 ст. морквяного макухи (або суміш з яблучним, грушевим, гарбузовим, кабачковим)
  • 1 3/4 ст. цільнозерновий борошна
  • 1 ст. л. перемелених в порошок насіння льону (заміна яйцям)
  • 1/2 ст. цукру або за смаком (сире тісто можна спробувати на смак і додати цукор або інший підсолоджувач на ваш вибір)
  • 1/2 ч. Л. соди
  • 1 ст. л. лимонного соку або яблучний оцет, щоб погасити соду
  • 1/2 ч. Л. меленої кориці
  • 3/4 ч. Л. меленого імбиру або 1/2 ч. л. свіжого імбиру натертого на тертці
  • 1/8 ч. Л. меленої гвоздики
  • 1/2 ч. Л. ванільного екстракту
  • 1/2 ст. рослинного масла без яскраво вираженого запаху або кокосове масло
  • дрібка солі
  • вода, якщо макуха дуже сухе

Морквяно-імбирні маффіни без яєць

Кекс з морквяним макухою

  1. Розігріти духовку до 200 С. А поки духовка нагрівається, можна приготувати тісто.
  2. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, мелений льон, цукор, соду, корицю, імбир, гвоздику, ваніль і сіль. Якщо у вас свіжий імбир – додайте його трохи пізніше. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  3. В окремому посуді змішайте морквяний макуха, олія, свіжий імбир, воду (за потребою), лимонний сік. Якщо замість цукру ви використовуєте мед або кленовий сироп, то додайте підсолоджувач на цьому етапі.
  4. З’єднайте сухі і рідкі інгредієнти. Гарненько перемішайте. Тісто вийде густе, як сметана.
  5. Розкладіть морквяне тісто за формами для кексів або маффінів. Поставте випікатися в духовку на 15-20 хв.

Мафіни з морквою і імбиром

Смачного!