Сьогодні я хочу запропонувати приготувати морську рибу на грилі, причому скумбрія буде готуватися під сиром. А допомагати мені в цьому будемо моя улюблена кухонне помічниця сковорода гриль-газ.
Цю сковороду я придбала давно і анітрохи не шкодую про це, навпаки, всі мої знайомі, друзі і родичі теж стали її щасливими володарями. Адже приготування на сковороді гриль-газ – це одне задоволення. Вона і випікає, і відмінно смажить, а її незамінні властивості мангала, якими вона володіє – це просто чудо.
Термічна обробка продуктів в сковороді здійснюється шляхом руху гарячого повітря по отворах, які перебувають в піддоні сковороди. Але нам про технічну сторону питання і не варто замислюватися, все відбувається без нашої участі.
Найголовніший і важливий момент, мабуть, те, що ні краплі олії або жиру не потрібно для приготування на грилі, будь то овочі, м’ясо, птиця або риба.
Страви готуються на спеціальній решітці, пристрій гриля на газу дозволяє використовувати фольгу або силіконові килимки, при цьому зайвий жир з продукту стікає в піддон, тим самим забезпечуючи нашої їжі максимальну корисність.
Риба на грилі
рецепт для сковороди гриль газ
Для вечері вибір припав на скумбрію. На смак м’ясо скумбрії дуже ніжне, але якщо його перетримати при смаженні або запіканні, воно стає трохи сухуватим.
Намагайтеся якомога частіше включати будь морську або річкову рибку в свій раціон і будьте здорові!
У тому випадку, якщо ви стежите за фігурою, тушку скумбрії можна не солити і не перчити зовсім, тоді наш рецепт вийде дієтичним. Ну, а якщо ви любите все повкуснее, так посочнее – скумбрію можна приготувати з додаванням спецій і майонезу. Смак у страви вийде більш насиченим і яскравим.
Складові:
- 2 тушки риби (в нашому випадку скумбрія),
- Сіль, перець – за смаком.
- Сир твердий 50-100 гр.,
- Фольга для підкладки.
Процес приготування:
Рибу ретельно миємо, відрізаємо плавники. Якщо вона не потрошённая, потрібно її распотрошить, розрізати тушку навпіл. Посипаємо скумбрію сіллю і перцем (або не робимо це зовсім, так як морська риба має трохи солонуватий присмак), добре втираємо по всій поверхні тушок. Укладаємо рибу на фольгу, щоб вона не прилипла до грат. Також можна використовувати для запеченої скумбрії на грилі невеликої силіконовий килимок. Ставимо сковороду на середній вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо на 30 хвилин.
Рибка майже готова. Залишилося тільки укласти на скумбрію по шматочку сиру. Потім знову накриваємо кришкою і чекаємо 5-7 хвилин.
Коли час вийшло, дістаємо запечену рибу (можна укласти на тарілку прямо на шматочках фольги) і приступаємо до дегустації. Скумбрія добре пропеклась і залишилася досить соковитою. До святкового столу блюдо можна прикрасити лимоном і свіжою зеленню. Гарніром може служити картопляне пюре, але краще за все підійдуть свіжі, мариновані або приготовані на грилі овочі. Ось так дуже просто і швидко можна приготувати смачний і корисний вечерю!
Пару слів про те, чому мій вибір зупинився сьогодні на особини сімейства скумбрієвих. Скумбрія має досить жирне м’ясо, багате амінокислотами, багата на вітамін В12, вітамін Д, а також нікотиновою кислотою. А ще не має дрібних кісток, як у річкової риби, що дуже приємно.
Однак, не дивлячись на користь даного продукту, слід врахувати, що його з обережністю потрібно вживати людям, що страждають захворюваннями печінки.
Фото рецепт приготування риби на сковороді гриль газ прислала до нас на сайт Світлана Бурова.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!