Цей рецепт приготування смачних котлет з баклажанами і м’ясним фаршем універсальний. Його можна використовувати тоді, коли ви знаходитесь на відпочинку, і у вас немає доступу до м’ясорубці, блендеру і іншим чудесам техніки. Я відпочинку побоююся купувати фарш або заморожені напівфабрикати. Але мої рідні хочуть ніжних котлеток, і я не можу їм відмовити. Ці котлети з баклажанами містять м’ясо, і головне завдання полягає в тому, що його потрібно подрібнити. Не хвилюйтеся, я не змушу вас дрібно різати його – це зовсім непросте завдання. Ми будемо діяти хитріше. Ви готували коли-небудь м’ясний фарш на тертці? Я охоче поділюся з вами маленьким кулінарним секретом, це зовсім нескладно і дуже зручно, коли немає можливості скористатися приладами побутової техніки.
Котлети з баклажанами і м’ясом
як приготувати баклажани котлети рецепт з фото
Складові:
- 1 великий баклажан,
- 1 морквину,
- заморожене м’ясо без жив – 1 шматок вагою 250-300 грам,
- половина головки часнику,
- 2 курячих яйця,
- 2 ложки томатної пасти,
- сіль і спеції.
Процес приготування:
Тепер про хитрощі – загорніть шматок м’яса в тонку бавовняну серветку, залишивши одну частина не загорнутої. Тепер цієї НЕ загорнутої частиною тріть по тертці з найбільшими отворами. Коли м’ясо перестане натиратися, розгорніть серветку і загорніть м’ясо так, щоб частина шматка, нагріта вашою рукою, була зовні. І продовжуйте терти. Через 10-15 хвилин м’ясо перетвориться в м’який ніжний фарш.
Морквину натріть на дрібній тертці і додайте до м’яса.
На великій тертці потріть балакжан, попередньо очищений від шкірки.
Вбийте два яйця, посоліть фарш, дайте постояти 20-30 хвилин. Додайте подрібнений часник.
Перемішайте ще раз м’ясний фарш з овочами. Він повинен бути не густим, але досить податливим. Вологими руками сформуйте овочеві котлети з м’ясом і покладіть на сковороду з гарячим маслом.
Підсмажте баклажанні котлети з двох сторін на сильному вогні.
Зменшіть газ і продовжуйте тушкувати на маленькому вогні по 15-20 хвилин з кожного боку. У чашці перемішайте томатну пасту з водою, сіллю і спеціями. Вилийте в сковороду соус і тушкуйте по 3-5 хвилин з кожного боку.
Наші соковиті овочеві котлети з м’ясом готові.
Пропоную подати такі котлети з грінками з злегка підсушеного білого хліба і солоними огірками.
А голодним чоловікам і дітям пропоную подати котлетки з гречаною кашею, яка встигне зваритися, поки смажаться котлети.
Приємного вам апетиту і гарного відпочинку!
Як приготувати овочеві котлети з баклажанів з м’ясом відпочинку розповіла Тетяна, рецепт і фото автора.