З баклажанів можна смажити не тільки ікру на зиму, готувати овочеве соте або запікати сині в духовці, а й приготувати котлети!
Напевно котлети – це не дуже доречне назва для такої страви, адже серед інгредієнтів немає ні м’яса, ні риби, і навіть яєць. Готуються пісні котлети з баклажанів з помідорами, ріпчастою цибулею і хлібними крихтами. До слова, якщо ви любите овочеві або бобові котлети (зрази, оладки), тоді обов’язково загляньте в розділ веганські котлети, в якому зібрана велика колекція подібних блюд.
На відміну від звичних котлет, баклажани легші за змістом кілокалорій, добре і швидко засвоюються і відмінно втамовують голод.
Вживати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Блюдо прекрасно підходить для людей бажаючих схуднути. Можна подати до сніданку або до легкого вечері.
Кількість продуктів:
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 0,8 кг баклажан (3 великих)
- 2 шт. великих помідорів
- ½ булки білого хліба «цеглинкою» без скоринки
- 1 чайна ложка солі кухонної
- 100 мл масло рослинне для смаження
- приправи сухі або петрушка, кріп
Котлети з синенькі – дачний рецепт
Для приготування баклажани вимити, зрізати хвостики. Запекти в духовці. Щоб при запіканні плоди не полопалися від скупчення пари усередині, необхідно зробити кілька проколів в них. Запікати при температурі 200 градусів 25-30 хвилин.
Запечені баклажани вийняти з печі, дати трохи охолонути і почистити.
Внутрішню м’якоть розім’яти їдальнею виделкою.
Цибулю і часник очистити від лушпиння. Разом з помідорами подрібнити блендером або порізати ножем, як можна дрібніше. Виділилася рідина злити. Зливати рідина потрібно якомога більше, інакше фарш вийде рідким.
Овочі з’єднати. Додати до них сіль, спеції і хлібний м’якуш, добре перемішати.
З отриманого фаршу скачати невеликі кульки, обваляти в борошні, надаючи форму котлетки. Зробити це краще мокрими руками.
Розігріти масло в сковороді і викласти в нього котлети. Обсмажити до золотистого кольору з двох сторін.
Для видалення зайвого жиру зняти на паперову серветку.
До столу подавати можна з гарніром із гречаної каші, рису, картоплі або макаронів з майонезом, аджикою або кетчупом, будь-яким овочевим гарніром на ваш смак., Посипавши подрібненою зеленню кропу і петрушки.
Ось так ось виглядають свіжоприготовлені баклажанні котлети. Апетитна рум’яна кірочка, смажене овочеве тісто добре тримає форму, не розпадається, а самі котлетки дуже смачні!