Крем-суп з кореня селери



Суп крем з селери Суп-.пюре з селери

Дуже часто селера ігнорують, нехтують ним при приготування супів, овочевих гарнірів або закусок. Найпоширеніше застосування селери – приготування салату: яблуко, селера і заправка з меду. І таке обмеження зовсім не через те, що ароматний селера не смачний або не підходить для інших страв. Вся справа в незнанні! Мало хто здогадується, що коренева селера, також як і стебловий, можна з успіхом використовувати в багатьох вегетаріанських стравах. Густі овочеві супи, суп-крем, рагу, паштет з селери, пюре, гарячі закуски і багато іншого.

Ви здивуєтеся, але кореневої селера можна просто підсмажити на рослинному або вершковому маслі до золотої скоринки – рум’яні скибочки селери будуть хрусткими зовні і ніжними і соковитими всередині.

А ось найпростіший рецепт приготування ароматного овоча – це суп-пюре з селери, який готується з кореневої частини і черешків з додаванням вершків, рослинного молока або овочевого бульйону.

Отже, приступимо:

  • 1 середній корінь селери
  • 2-3 стебла селери
  • 1 маленька цибулина
  • 2 великі картоплини
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл. молока, вершків, а краще кокосового молока (при бажанні замінити на овочевий бульйон або воду)
  • рослинна олія
  • 1-2 насіння кардамону
  • сіль, перець за смаком

Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на рослинному маслі 3-4 хв .. Нарізати кубиками корінь селери і обсмажити разом з цибулею до блідо-золотий скоринки. Часник дрібно порубати і додати до цибулі і селері, після того, як ви зніміть сковороду з вогню. Часник має лише злегка прогрітися, щоб пустити свій аромат.

обсмажити овочі

Щоб кардамон передав максимум свого смаку, потрібно гарненько розчавити зерна тильною стороною або ребром ножа або іншим зручним предметом. Насіння темного кольору, які знаходяться всередині зернини, повинні бути розплющеними. Для зручності можна використовувати і перетертий кардамон в порошок, але тоді суп вийде менш ароматним.

Додайте кардамон до овочів.

Черешкову частина селери наріжте на шматочки розміром в 5-7 см. Залийте цибулю і корінь селери водою, додайте черешки, картоплю нарізану кубиком і варіть все овочі до готовності картоплі.

Збити блендером овочі

Коли картопля розвариться, влийте вершки або молоко, посоліть і збийте блендером до однорідної маси. Поставте густий суп-пюре з селери на вогонь і проваріть ще 1-2 хв.

Густий суп з селери

Суп з кореня селери виходить дуже ніжним, з приємним пряним смаком за допомогою незвичного поєднання селери і кардамону.

Смачного!