Рецепти простих у приготуванні і смачних десертів завжди повинні бути під рукою. Такими смачними стравами ми найчастіше закінчуємо трапезу або просто подаємо їх, зустрічаючи подруг, а також готуємо солодкі десерти для дитячого столу. Якщо в сезон у вас стоїть питання, що приготувати з хурми, візьміть цей рецепт на замітку. Карпаччо з хурми – дуже смачне швидке блюдо без термічної обробки. Присутність в соусі соку лимона і мандарина бадьорить, що робить легкий терпкий смак хурми ще вишуканіше. Маринад це просто «бомба» – стільки смаків в одній чашці! Доречний і соєвий соус, який прекрасно з’єднався з медом і вони разом склали прекрасний тандем. А обсмажені зернятка соняшника стали останнім акордом в корисному десерті, в загальному, записуйте простий рецепт і дивуйте своїх гостей.
Що приготувати з хурми: рецепт карпаччо
Складові:
- хурма 80 – 100 грам,
- лимонний сік – 1 ч. ложка,
- мандариновий сік – 1 ч. ложка,
- соєвий соус – ½ ч. ложка,
- мед – на кінчику ложки,
- насіння соняшнику 1 – 2 ст. ложки,
- листочки м’яти за бажанням.
Процес приготування:
Підготуйте всі інгредієнти.
Порада: виберіть хурму для приготування даного десерту без кісточок і ту, що майже не в’яже.
Тепер озбройтеся гострим ножем і наріжте плід тонкими слайсами (кружками).
Дістаньте з шафи плоску тарілку або блюдо і викладіть слайси хурми по колу. Тепер займемося соусом. У невелику миску вичавіть сік лимона. З половинки мандарина також вичавіть сік в загальну миску. Перемішайте два види соку. Тепер влийте соєвий соус, він повинен бути класичним, без сторонніх добавок. Для заливки бажано використовувати рідкий мед, але якщо він густий, то доведеться докласти більшою зусиль для його перемішування, що довелося робити і мені.
На суху сковорідку насипте очищені насіння і підсушіть їх. Поки смажаться насіння, полийте хурму приготовленим маринадом. Залиште на 15 хвилин для того щоб хурма просочилася усіма ароматами.
Підсушувати насіння потрібно до красивого золотистого кольору, важливо часто перемішувати, щоб вони не підгоріли.
Тепер посипте гарячими насінням хурму, политу маринадом, і за бажанням прикрасьте листочками м’яти. Відразу ж подавайте десерт на стіл.
В результаті ви отримаєте прекрасний перекус або закуску до ігристому провину. Таким же чином можна приготувати карпаччо з бананів, яблук, ківі та інших улюблених вами фруктів.
Приємного вам апетиту!
Автор рецепта і фото: Славяна.