Кукурудзяні коржі



Хліб, як говорить народна мудрість, всьому голова. Але, на жаль, нерідко трапляється, що він швидко закінчується, а бігти в магазин за «добавкою» ніхто не бажає. Ось і у нас нині саме така проблема. Не будемо впадати у відчай, а власноруч в домашніх умовах приготуємо замість хліба прості кукурудзяні коржі.

кукурудзяні коржі

Тим більше що цей процес не настільки трудомісткий, як випічка повноцінних дріжджових хлібобулочних виробів, та й часу займає набагато менше. Зате їх можна їсти і з супом, і з другими стравами, а якщо гарненько підсолодити, то і замість солодкої випічки згодяться.

кукурудзяні коржі

Самі по собі коржі тільки з кукурудзяної муки виходять злегка жорстким. Тому ми все-таки внесемо до складу інгредієнтів трохи борошна пшеничного вищого сорту. Тоді наше тісто вийде більш еластичним, а кінцевий продукт набагато м’якше і ніжніше.

Такі коржі з кукурудзяного борошна можна обсмажити на сковороді або спекти в духовці. Ми ж зупинимося на менш шкідливий спосіб – адже смажена їжа не всім корисна.

Інгредієнти в рецепті розраховані для приготування 5 коржів діаметром близько 12 см. Загальний час приготування цієї домашньої випічки – трохи менше години.

Покроковий фото рецепт приготування коржів з кукурудзяної і пшеничної муки без дріжджів

Кукурудзяні коржі інгредієнти

Складові:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • борошно кукурудзяне – 200 г;
  • розпушувач тесту домашній – 10 г (магазинного вистачить 5 г);
  • куряче яйце;
  • кефір знежирений (байдуже) – 180 мл;
  • сіль і цукровий пісок – по 6 г;
  • оливкова олія – ​​30 мл;
  • крупа манна – 30 м

В якості смакових добавок за бажанням можна було б доповнити список інгредієнтів приправами, сушеними травами або спеціями, але ми вирішили обійтися без надмірностей.

Процес приготування:

Додамо в кефір розпушувач тесту і гарненько перемішати.

Кефір і розпушувач в тісто

Відразу ж у нас на очах відбувається дуже бурхлива реакція «спілкування» двох інгредієнтів (це при хорошій якості розпушувача).

Кефір з содою для тесту

Поки кисломолочний продукт «воює» з розпушує компонентом, збиваємо яйце з сіллю і цукром, потім додаємо масло.

Яйце цукор сіль

З’єднуємо вируючий кефір з яєчної сумішшю, перемішуємо.

Кефір яйце для тіста

У глибоку миску висипаємо обидва види борошна і манку.

Кукурудзяне борошно з пшеничного

Виливаємо рідку масу в сипучу, замішуємо не дуже туге тісто. Дамо йому чверть години відлежатися.

Що приготувати з кукурудзяної мукиРецепт тіста на кукурудзяному борошні

Тим часом включаємо духовку і прогріваємо до 190 ° C. Ділимо все тісто на 5 частин, скочується в кульки, приплющує, формуючи коржі товщиною приблизно 7 мм.

Коржики кукурудзяні рецепт з фото крок за кроком

Відразу викладаємо їх на тефлоновий килимок, розстелений на деку, і відправляємо випікатися 25 хвилин.

Кукурудзяні коржі як приготувати

Коли кукурудзяні коржі стануть пишніше, покриються тріщинами і придбають злегка золотистий відтінок, виймаємо їх з духовки і по можливості відразу ж (поки не охололи) пускаємо в справу.

Рецепт кукурудзяних коржів в духовці

Особливо вони смачні з молоком.

Кукурудзяні коржі рецепт

Смачного!