Дуже часто готую коржі на сковороді на кефірі. Я люблю подавати їх замість хліба до перших страв. Але і до чаю ці домашні коржики без дріжджів стануть чудовим частуванням. З медом, варенням або сметаною – дуже смачно! Оскільки за національністю я наполовину татарка, то з самого дитинства була знайома з татарської кухнею. Рецептами багатьох національних блюд навчилася у мами і бабусі, і тепер дуже часто готую їх для своєї родини.
Коржі на сковороді на кефірі Татарські
Татарська кухня багата стравами з тіста, є досить складні у виконанні пироги, такі як «Белеш», «Губад», я ж хочу сьогодні поділитися рецептом простих, але дуже смачних коржиків, які татари називають «Жейме». Таку назву коржі отримали через те, що перед обсмажуванням тісто розкочується качалкою.
як приготувати коржі на кефірі
Складові:
- 1 склянка борошна,
- 1 яйце,
- 170 мл кефіру,
- 0,5 ч. Ложки розпушувача,
- дрібка солі,
- рослинне масло для смаження.
Процес приготування:
Візьмемо зручну миску для замішування тіста. Наливаємо в миску кефір, додаємо яйце, розпушувач і сіль.
Коли добре збовтати суміш, додаємо в неї просіяне борошно.
Замішуємо тісто, зручніше це робити руками. Якщо необхідно, додаємо ще трохи борошна. Тісто не повинно бути надто тугим, залишаємо його в спокої на 15 хвилин.
Потім на робочій поверхні, посипаною борошном, розрізаємо готове тісто на 6-7 рівних частин.
Кожну частину розгортаємо у вигляді коржа товщиною не більше 5 мм. Якщо тісто при розкочування злегка прилипає, просто присипаємо його невеликою кількістю борошна. До слова, тісто на кефірі дуже м’яке, з ним приємно працювати.
У сковороду наливаємо рослинне масло і добре нагріваємо його. Тут принцип такий: чим більше буде масла, тим коржі вийдуть легше. Можна кожен раз робити по-різному. Викладаємо по черзі коржі, обсмажуємо спочатку з одного боку.
Коли з’являться бульбашки і коржик стане золотистою, перевертаємо і обсмажуємо її з іншого боку, підливаючи по необхідності масло.
Ось так просто і швидко на сковороді готуються татарські коржі «Жейме» з бездріжджового тіста, які гарні і з пилу-жару, і в холодному вигляді.
Раджу спробувати, смачного!