Щоб відбивні з печінки вийшли смачними і ніжними, печінку потрібно правильно підготувати. З курячою печінкою, наприклад, таких проблем у вас не виникне, як зі свинячої, так як вона сама по собі м’яка і не має сторонніх присмаків. А ось свинячої печінки потрібно приділити час. Два важливих правила потрібно дотримуватися перед тим, як почнете готувати.
Відбивні з печінки
Свинячу печінку потрібно обов’язково вимочити в молоці. Цей метод дасть можливість зайвої гіркоти вийти, тому що печінка є фільтром і вбирає в себе як губка. Коли ви зіллє молочну суміш і добре промиє печінку, то її можна буде використовувати далі. Процес вимочування не тривалою і займає всього 30 хвилин. І другий момент, можна відбити шматочки печінки кулінарним молоточком перед тим, як смажити.
Якщо ви виконаєте ці два пункти, то печінку в клярі і паніровці порадує вас своїм смаком. Тим більше що на її приготування ви не витратите більше 20 хвилин.
як приготувати відбивні зі свинячої печінки в клярі
Складові:
- печінку свиняча – 300 грамів,
- молоко – 200 мл,
- яйце куряче – 1 шт.,
- панірувальні сухарі зі спеціями – 3 ст. ложки,
- борошно пшеничне – 3 ст. ложки,
- рослинну рафіновану олію – 30-40 мл,
- сіль – 1 ч. ложка,
- вода – 1 ст. ложка,
- чорний мелений перець – щіпка,
- петрушка – до столу.
Процес приготування:
Печінка наріжте на порційні шматочки середнього розміру.
У миску з печінкою налийте молоко будь-якої жирності так, щоб воно покривало всі шматочки. Залиште на 30 хвилин.
Підготуйте три миски. В одну вбийте яйце, додайте воду, сіль і перець. Всколотіте виделкою. В іншу засипте борошно, і в третю – панірувальні сухарі.
Промийте печінку водою і посоліть трохи все шматочки. За бажанням відбийте кожен шматочок. Умочіть в яйці.
Потім обваляйте в борошні.
Потім знову умочіть в яйці і обваляйте в панірувальних сухарях.
Обсмажте на середньому вогні на рослинній олії з кожного боку до рум’яної.
Смажена печінка в клярі подається до столу як самостійне блюдо, так і з гарніром, або у вигляді бутербродів з хлібом і соусами. Посипте відбивні з печінки свіжою зеленню.
Як смачно приготувати свинячу печінку розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора.