Курячі биточки



На вечерю або друге до обіду Краще вже приготувати страви з фаршу. Сьогодні у мене на обід рубані биточки з курячої грудки під соусом.

курячі биточки

Курячі биточки з курки

Складові:

  • Фарш з курячої грудки – 600 г,
  • Морква – 1 шт.,
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.,
  • Сире яйце – 1 шт.,
  • Пшеничне борошно – 3 ст. ложки,
  • Курячий бульйон – 1,5 склянки,
  • Сметана і кетчуп – по 4 ст. ложки,
  • Сухі геркулесових пластівці (можна замінити парою скибочок білого хліба),
  • Сіль, перець чорний мелений.
  • Оливки, кукурудза, зелень – для подачі.

Процес приготування:

Спочатку приготуємо рубаний фарш. Курячі грудки треба промити під струменем проточної води. Просушити паперовою серветкою. Порізати м’ясо курки на великі шматочки, а потім кожен шматочок порубати гострим ножем на дрібні кубики.

Рубаний курячий фарш скласти в блюдо, посолити, поперчити. Додати в нього натертий на дрібній тертці ріпчаста цибуля, вбити сире яйце, все перемішати виделкою.

Додати сухі вівсяні пластівці, вимісити руками і відставити на 30 хвилин, щоб пластівці просочилися вологою і трохи набрякли.

Тим часом підготуємо соус для биточків. Чистимо овочі. У глибокій сковороді розігріваємо олію і закладаємо в неї терту моркву і дрібно порізану цибулю, обсмажуємо до готовності, помішуючи. Додаємо кетчуп і сметану, перемішуємо.

Борошно розводимо бульйоном, подсаливаем. Вливаємо розведену муку в томатний соус, постійно помішувати до закипання, щоб не було грудочок. Прокип’ятимо соус хвилин п’ять, і знімемо з вогню.

Готовий рубаний фарш відіб’ємо. Потім розділимо на 20 рівних кульок, з яких сформуем биточки. Обваляємо в панірувальних сухарях і обсмажити на олії з обох сторін.

Готові битки з курячого філе викладаємо на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо консервованою кукурудзою і оливками. Присипаємо зеленню.

За рецепт дякуємо Галину Котяхову (фото автора).

Приємного вам апетиту і хороших рецептів! А ще дуже смачними виходять котлети з вівсяними пластівцями в духовці.