На вечерю або друге до обіду Краще вже приготувати страви з фаршу. Сьогодні у мене на обід рубані биточки з курячої грудки під соусом.
курячі биточки
Складові:
- Фарш з курячої грудки – 600 г,
- Морква – 1 шт.,
- Ріпчасту цибулю – 2 шт.,
- Сире яйце – 1 шт.,
- Пшеничне борошно – 3 ст. ложки,
- Курячий бульйон – 1,5 склянки,
- Сметана і кетчуп – по 4 ст. ложки,
- Сухі геркулесових пластівці (можна замінити парою скибочок білого хліба),
- Сіль, перець чорний мелений.
- Оливки, кукурудза, зелень – для подачі.
Процес приготування:
Спочатку приготуємо рубаний фарш. Курячі грудки треба промити під струменем проточної води. Просушити паперовою серветкою. Порізати м’ясо курки на великі шматочки, а потім кожен шматочок порубати гострим ножем на дрібні кубики.
Рубаний курячий фарш скласти в блюдо, посолити, поперчити. Додати в нього натертий на дрібній тертці ріпчаста цибуля, вбити сире яйце, все перемішати виделкою.
Додати сухі вівсяні пластівці, вимісити руками і відставити на 30 хвилин, щоб пластівці просочилися вологою і трохи набрякли.
Тим часом підготуємо соус для биточків. Чистимо овочі. У глибокій сковороді розігріваємо олію і закладаємо в неї терту моркву і дрібно порізану цибулю, обсмажуємо до готовності, помішуючи. Додаємо кетчуп і сметану, перемішуємо.
Борошно розводимо бульйоном, подсаливаем. Вливаємо розведену муку в томатний соус, постійно помішувати до закипання, щоб не було грудочок. Прокип’ятимо соус хвилин п’ять, і знімемо з вогню.
Готовий рубаний фарш відіб’ємо. Потім розділимо на 20 рівних кульок, з яких сформуем биточки. Обваляємо в панірувальних сухарях і обсмажити на олії з обох сторін.
Готові битки з курячого філе викладаємо на тарілку, поливаємо соусом, прикрашаємо консервованою кукурудзою і оливками. Присипаємо зеленню.
За рецепт дякуємо Галину Котяхову (фото автора).
Приємного вам апетиту і хороших рецептів! А ще дуже смачними виходять котлети з вівсяними пластівцями в духовці.