Курка на пляшці в духовці цілком, з овочами та помідорами
Яке свято обходиться без апетитної соковитої страви з овочами, красивої зовні і соковитої всередині. Універсальний рецепт з помідорами, який ми приготуємо сьогодні, це курча на пляшці в сметані. Смачна страва підійде як для свята, так і для тихої домашньої вечері при свічках. Готуйте вдома з натуральних продуктів, і не харчуйтеся на вулиці. Приготуйте цей рецепт, разом з нами, і поділіться в коментарях, своїми враженнями від процесу
Інгредієнти
- Тушка – 1 штука
- Картопля – 5-6 шт.
- Помідори – 3-4 штучки
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 5 зубців.
- Сметана – 4 ст. Л.
- Перець чорний + хмелі-сунелі + червона паприка – по 1 чайній л.
- Сіль – 1,5 ч. Л. Л. (у маринад) + 1 год. Л. (у картоплю з овочами)
- Олія – 3 ст. Ложки (для змащення дека)
Покроковий спосіб запікання з фото
Підготуємо продукти, помиємо курочку, зріжемо пеньки, волоски, попку, зайву шкіру, почистимо овочі від шкірки та підберемо необхідні спеції
Готуємо маринад
З’єднаємо в одній ємності сметану, сіль, часник, приправи – солодку паприку, перець і хмелі-сунелі, перемішаємо ложкою
Приготовану суміш, наносимо на курку з усіх боків, всередину теж, прикриваємо плівкою, і залишаємо томитися на столі – 2 години
Бажано робити це ручками, якщо у вас манікюр, використовуйте гумові рукавички, спеції можуть його пошкодити
Змащуємо деко олією, ріжемо картоплю кільцями і викладаємо вроздріб по колу, солимо
У середині залишаємо місце для пляшечки
Ріжемо цибулю півкільцями і розкладаємо поверх картоплі, на неї кладемо порізані кружальцями помідори, в середину ставимо звичайну скляну пляшку з теплою водою з чайника
Овочі можна підсолити
На 5-8 хвилин, вмикаємо прогріватися духовку, при 180-200 градусах
Впевненими рухами, саджаємо цілу курочку на бутель
Мало не забула один момент, під овочі рівномірно, наливаємо півсклянки тепленької водички
Відправляємо деко з куркою на пляшці, запікатися в духову шафу до готовності, приблизно на 1 годину
Перевіряємо м’ясо так: ножем або зубочисткою, протикаємо глибоко птицю, якщо йде прозорий сік, то все готово, якщо сукровиця, допікаємо
Час запікання минув, перевірку на готовність страва пройшла, дістаємо цілу курку з духовки, м’ясо чудово пропеклося, стало соковитим і ніжним, залишилося розкласти по тарілках і прикрасити гарніром
Цей простий і ситний рецепт, під силу зробити будь-якій господині, поставити на стіл і порадувати гостей смачною вечерею, сайт , і надалі буде вас радувати, регулярними постами