Сьогоднішній рецепт про те, як швидко приготувати смачний курячий суп з галушками. Звичайно, нам хочеться, щоб перша страва було ситним, обід заряджає нас енергією на більшу половину дня. Саме тому в супи крім овочів часто додають крупи або макаронні вироби. Буває, що подібні варіанти вже набридли або в будинку не виявилося вермішелі, а в магазин бігти просто немає часу. Але, якщо у вас знайшлося в холодильнику хоча б одне яйце і борошно, то можна самостійно приготувати домашню локшину. Вийде дуже смачно, але на її приготування так само необхідно якийсь час. Найшвидший варіант – суп з галушками. Для їх приготування знадобиться одне яйце, жменька борошна і 5 хвилин часу. Пропонуємо ознайомитися з рецептом і нагодувати сім’ю смачним і ароматним супом.
Суп з галушками
покроковий рецепт з фото
Складові:
- курячий окорок або частину домашньої курки,
- картопля 3-4 шт.,
- морква,
- цибуля ріпчаста,
- вода – 3 л,
- 1 яйце,
- борошно 5 – 7 ст. л.,
- сіль, перець, зелень – за смаком,
- лист лавровий – 3 шт.
Процес приготування:
Для початку зваримо бульйон. Для цього стегенце або іншу частину курки потрібно добре вимити. Помістіть в каструлю і залийте водою. Ріпчасту цибулю почистіть і помийте. Цілком відправте до курки. Після закипання зніміть піну. Бульйон варимо на малому вогні протягом 0.5 – 1 годин (залежно від вихідного м’ясного продукту).
Поки бульйон готується, можна приступити до підготовки інших інгредієнтів. Картоплю очищаємо, промиваємо під проточною водою і ріжемо кубиками.
Моркву чистимо, промиваємо, натираємо на дрібній тертці.
З готового бульйону дістаємо курку, викладаємо цибулю. М’ясо відокремлюємо від кістки і ділимо на великі шматочки. Знову опускаємо м’якоть в бульйон разом з картоплею та морквою. Варимо на середньому вогні.
Як зробити галушки для супу
Розітріть яйце з сіллю і перцем. Потім додайте 5 столових ложок води.
Всипте борошно. Муки може знадобитися трохи більше або менше. Це залежить від розміру яйця.
Тісто має вийти за консистенцією, як густа сметана.
Тепер набираємо по половині чайної ложки тесту і опускаємо в киплячий бульйон за допомогою другої ложки (овочі до цього часу повинні бути практично готові). Багато тесту брати не варто, так як вироби з тіста збільшуються в розмірі в кілька разів. Якщо вони будуть занадто великі, то це буде не зовсім естетично виглядати в тарілці.
Через хвилину, як галушки спливли, додаємо лавровий лист і будь-яку зелень.
Додаємо сіль і перець, тримаємо на плиті ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
Подаємо суп з галушками гарячим, посипаємо зеленню. Смачного!
Курячий суп з галушками: покроковий рецепт з фото від Біленко Анни