Курячий суп із рисом
Прості та смачні рецепти курячого супу з рисом. Коли все вже приїлося і хочеться чогось легкого та швидкого, то цей суп саме те, що треба. Перші страви на курячому бульйоні з овочами завжди вважалися корисними і навіть лікувальними. А з додаванням крупи вони ще й ситні та можуть замінити повноцінний прийом їжі.
Інгредієнти
- Гомілки, стегна – 400 г
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Рис – 80 г
- Вода – 2 л
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень
Рецепт курячого супу з рисом
Варимо курку в підсоленій воді 30 хвилин після закипання і зняття піни.
Промиваємо рис від крохмалю в декількох водах до прозорості води. Можна це робити в друшляку під проточною водою, добре виходить під душем.
Через півгодини виймаємо м’ясо і розділяємо на шматочки.
У бульйон відвантажуємо порізану кубиком картоплю, рис, подрібнену цибулю і терту моркву, сіль, перець, лаврове листя. Після закипання зменшуємо вогонь, кілька разів перемішуємо, щоб рис не прилип до дна, варимо під кришкою 20 хв.
Овочі можна було й обсмажити, але без обсмажування суп виходить дуже легкий і смачний.
Через 20 хвилин виймаємо лаврове листя, завантажуємо назад порізане куряче м’ясо. Пробуємо бульйон на солоність, зсуваємо з плити, даємо настоятися 10 хв.
Присипаємо зеленню і подаємо до столу.
Томатний суп із куркою та рисом
Інгредієнти
- Курячі окости – 2 шт.
- Картопля – 300 г
- Рис – 100 г
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л
- Перець чорний – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 2 ч. л
- Вода – 3 літри
Рецепт приготування
Курку, моркву та цибулю заливаємо водою ставимо на плиту.
Після закипання і зняття піни варимо 30 хвилин на середньому вогні. По готовності виймаємо м’ясо даємо охолонути. Овочі більше не потрібні вони віддали свої аромати для смачного бульйону.
Відправляємо в каструлю порізану картоплю і промитий рис. Доводимо до кипіння зменшуємо вогонь варимо 15-20 хв. Перші хвилини перемішуйте, щоб крупа не прилипла до дна.
Цибулю з морквою пасеруємо до м’якості.
Вводимо томатну пасту і пару ложок води, тушкуємо 3-5 хвилин.
Відправляємо в суп м’ясо і томатну зажарку. Солимо, перчимо, додаємо лаврове листя, даємо закипіти.
Проварюємо 1-2 хвилини і знімаємо з плити.
Подаємо в гарячому вигляді зі свіжим хлібом і рубаною зеленню.
Курячий суп із яйцем і вермішеллю
Інгредієнти
- Окорочок – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 2 штуки
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Вермішель – 100 г
- Сіль, перець – за смаком
- Вода – 3 л
Рецепт приготування
Варимо курку в підсоленій воді, по готовності виймаємо і ріжемо на шматочки.
Відправляємо в каструлю порізану кубиком картоплю.
Через 10 хвилин додаємо в суп вермішель варимо ще стільки ж.
Додаємо пасеровані овочі, куряче м’ясо, сіль, перець за смаком.
Збиваємо виделкою два яйця і тонкою цівкою вливаємо в каструлю розмішуючи круговими рухами ложкою. Вимикаємо плиту даємо настоятися під кришкою.
Заправляємо страву кропом і подаємо.
Суп харчо з куркою та рисом
Інгредієнти
- Куряче м’ясо – 700 г
- Рис – 130 г
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Помідори – 5 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Хмелі-сунелі, базилік – по 1 ч. л. л
- Сіль, гострий перець, кінза – за смаком
- Вода – 3 л
Рецепт приготування
Варимо курку в солоній воді з додаванням моркви, цибулі та лавра.
Прибираємо курятину закладаємо промитий рис. Варимо на середньому вогні 20 хвилин.
Заливаємо помідори окропом на пару хвилин потім під холодну воду. Знімаємо шкірку перемелюємо в блендері або мнемо картоплем’ялкою в кашу. Щоб легше було підчепити шкірочку перед ошпарюванням зробіть хрестоподібний надріз і куточки самі розкриються.
До пасерованої цибулі додаємо подрібнене куряче м’ясо.
Додаємо томатну пасту, перекручені помідори, хмелі-сунелі, базилік, гострий перець, сіль. Даємо закипіти, тушкуємо під кришкою 5-7 хв.
Рис зварився, вливаємо томатну засмажку, додаємо роздавлений часник, пробуємо на солоність і гостроту. Доводимо до кипіння і зсуваємо з плити.
Заправляємо харчо кінзою і подаємо на стіл.
Смачний суп із курячими фрикадельками
Простий і швидкий супчик улюблений у нашій родині. Для нього не потрібно варити бульйон і можливо урізноманітнити різними добавками. Можна додати вермішель, рис, пшоно або галушки.
Інгредієнти
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля середня – 2 шт.
- Морква невелика – 1 шт.
- Стебло селери
- Часник – 2 зубці.
- Курячий фарш із грудки + стегно – 500 г
- Рослинна олія – 2 ст. л. л
- Вершкове масло – 20 г
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень
- Щіпка мускатного горіха
- Вода – 2-2,5 л
Рецепт приготування
Прокручене через м’ясорубку куряче м’ясо перемішуємо з подрібненою цибулиною, зеленню, зубчиком часнику, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Фарш виходить клейким, еластичним і не потребує додавання яйця.
Нагріваємо в каструлі рослинну з додаванням вершкового масла.
Пасеруємо другу цибулину до напівм’якості. Якщо варите суп у каструлі не з товстим дном, то овочі обсмажуйте на сковороді.
Завантажуємо інші інгредієнти: моркву, селеру, часник, пасеруємо до м’якості. Якщо на цьому етапі овочі посолити і поперчити, то вони набувають іншого смаку і аромату рекомендую спробувати.
Завантажуємо картоплю заливаємо гарячою водою з чайника. Солимо, додаємо лавровий лист, після закипання варимо 10 хв.
Через 10 хвилин формуємо мокрими руками фрикадельки, відправляємо в каструлю. Весь фарш краще скачати заздалегідь, а не під час варіння. Так вони приготуються рівномірно.
Фрикадельки варять без кришки на середньому булькаючому вогні при регулярному помішуванні 10 хв.
Пробуємо курячий суп на солоність, додаємо свіжу зелень і знімаємо з вогню для настоювання.
Подаємо з білими грінками та сметаною. Деякі забілюють одразу наприкінці варіння сметаною або вершками.
Рисовий суп із куркою
Інгредієнти
- Філе курки – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Рис – 100 г
- Цибуля, морква
- Сіль, спеції, лавровий лист, зелень
- Олія для смаження
- Вода – 2 л
Рецепт приготування
У каструлі з товстим дном пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву.
Додаємо порізану кубиком грудку, смажимо до матового стану.
Після того як курка добре побіліла завантажуємо картоплю.
Вливаємо гарячу воду, додаємо сіль, приправи, лавровий лист, доводимо до кипіння, варимо 10 хв.
Через десять хвилин засипаємо круглий рис відварюємо ще стільки ж.
Даємо настоятися і можна розливати.