Рецепти з курки

Курячий суп із рисом

Прості та смачні рецепти курячого супу з рисом. Коли все вже приїлося і хочеться чогось легкого та швидкого, то цей суп саме те, що треба. Перші страви на курячому бульйоні з овочами завжди вважалися корисними і навіть лікувальними. А з додаванням крупи вони ще й ситні та можуть замінити повноцінний прийом їжі.

Інгредієнти

  • Гомілки, стегна – 400 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Рис – 80 г
  • Вода – 2 л
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень

Рецепт курячого супу з рисом

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Варимо курку в підсоленій воді 30 хвилин після закипання і зняття піни.

Курячий суп із рисом

Промиваємо рис від крохмалю в декількох водах до прозорості води. Можна це робити в друшляку під проточною водою, добре виходить під душем.

Курячий суп із рисом

Через півгодини виймаємо м’ясо і розділяємо на шматочки.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

У бульйон відвантажуємо порізану кубиком картоплю, рис, подрібнену цибулю і терту моркву, сіль, перець, лаврове листя. Після закипання зменшуємо вогонь, кілька разів перемішуємо, щоб рис не прилип до дна, варимо під кришкою 20 хв.

Овочі можна було й обсмажити, але без обсмажування суп виходить дуже легкий і смачний.

Курячий суп із рисом

Через 20 хвилин виймаємо лаврове листя, завантажуємо назад порізане куряче м’ясо. Пробуємо бульйон на солоність, зсуваємо з плити, даємо настоятися 10 хв.

Курячий суп із рисом

Присипаємо зеленню і подаємо до столу.

Томатний суп із куркою та рисом

Курячий суп із рисом

Інгредієнти

  • Курячі окости – 2 шт.
  • Картопля – 300 г
  • Рис – 100 г
  • Цибуля, морква – по 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л
  • Перець чорний – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – 2 ч. л
  • Вода – 3 літри

Рецепт приготування

Курячий суп із рисом

Курку, моркву та цибулю заливаємо водою ставимо на плиту.

Курячий суп із рисом

Після закипання і зняття піни варимо 30 хвилин на середньому вогні. По готовності виймаємо м’ясо даємо охолонути. Овочі більше не потрібні вони віддали свої аромати для смачного бульйону.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Відправляємо в каструлю порізану картоплю і промитий рис. Доводимо до кипіння зменшуємо вогонь варимо 15-20 хв. Перші хвилини перемішуйте, щоб крупа не прилипла до дна.

Курячий суп із рисом

Цибулю з морквою пасеруємо до м’якості.

Курячий суп із рисом

Вводимо томатну пасту і пару ложок води, тушкуємо 3-5 хвилин.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Відправляємо в суп м’ясо і томатну зажарку. Солимо, перчимо, додаємо лаврове листя, даємо закипіти.

Курячий суп із рисом

Проварюємо 1-2 хвилини і знімаємо з плити.

Курячий суп із рисом

Подаємо в гарячому вигляді зі свіжим хлібом і рубаною зеленню.

Курячий суп із яйцем і вермішеллю

Курячий суп із рисом

Інгредієнти

  • Окорочок – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 2 штуки
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Вермішель – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вода – 3 л

Рецепт приготування

Курячий суп із рисом

Варимо курку в підсоленій воді, по готовності виймаємо і ріжемо на шматочки.

Курячий суп із рисом

Відправляємо в каструлю порізану кубиком картоплю.

Курячий суп із рисом

Через 10 хвилин додаємо в суп вермішель варимо ще стільки ж.

Курячий суп із рисом

Додаємо пасеровані овочі, куряче м’ясо, сіль, перець за смаком.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Збиваємо виделкою два яйця і тонкою цівкою вливаємо в каструлю розмішуючи круговими рухами ложкою. Вимикаємо плиту даємо настоятися під кришкою.

Курячий суп із рисом

Заправляємо страву кропом і подаємо.

Суп харчо з куркою та рисом

Курячий суп із рисом

Інгредієнти

  • Куряче м’ясо – 700 г
  • Рис – 130 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Помідори – 5 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Хмелі-сунелі, базилік – по 1 ч. л. л
  • Сіль, гострий перець, кінза – за смаком
  • Вода – 3 л

Рецепт приготування

Курячий суп із рисом

Варимо курку в солоній воді з додаванням моркви, цибулі та лавра.

Курячий суп із рисом

Прибираємо курятину закладаємо промитий рис. Варимо на середньому вогні 20 хвилин.

Курячий суп із рисом

Заливаємо помідори окропом на пару хвилин потім під холодну воду. Знімаємо шкірку перемелюємо в блендері або мнемо картоплем’ялкою в кашу. Щоб легше було підчепити шкірочку перед ошпарюванням зробіть хрестоподібний надріз і куточки самі розкриються.

Курячий суп із рисом

До пасерованої цибулі додаємо подрібнене куряче м’ясо.

Курячий суп із рисом

Додаємо томатну пасту, перекручені помідори, хмелі-сунелі, базилік, гострий перець, сіль. Даємо закипіти, тушкуємо під кришкою 5-7 хв.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Рис зварився, вливаємо томатну засмажку, додаємо роздавлений часник, пробуємо на солоність і гостроту. Доводимо до кипіння і зсуваємо з плити.

Курячий суп із рисом

Заправляємо харчо кінзою і подаємо на стіл.

Смачний суп із курячими фрикадельками

Курячий суп із рисом

Простий і швидкий супчик улюблений у нашій родині. Для нього не потрібно варити бульйон і можливо урізноманітнити різними добавками. Можна додати вермішель, рис, пшоно або галушки.

Інгредієнти

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля середня – 2 шт.
  • Морква невелика – 1 шт.
  • Стебло селери
  • Часник – 2 зубці.
  • Курячий фарш із грудки + стегно – 500 г
  • Рослинна олія – 2 ст. л. л
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень
  • Щіпка мускатного горіха
  • Вода – 2-2,5 л

Рецепт приготування

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Прокручене через м’ясорубку куряче м’ясо перемішуємо з подрібненою цибулиною, зеленню, зубчиком часнику, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Фарш виходить клейким, еластичним і не потребує додавання яйця.

Курячий суп із рисом

Нагріваємо в каструлі рослинну з додаванням вершкового масла.

Курячий суп із рисом

Пасеруємо другу цибулину до напівм’якості. Якщо варите суп у каструлі не з товстим дном, то овочі обсмажуйте на сковороді.

Курячий суп із рисом

Завантажуємо інші інгредієнти: моркву, селеру, часник, пасеруємо до м’якості. Якщо на цьому етапі овочі посолити і поперчити, то вони набувають іншого смаку і аромату рекомендую спробувати.

Курячий суп із рисом

Курячий суп із рисом

Завантажуємо картоплю заливаємо гарячою водою з чайника. Солимо, додаємо лавровий лист, після закипання варимо 10 хв.

Курячий суп із рисом

Через 10 хвилин формуємо мокрими руками фрикадельки, відправляємо в каструлю. Весь фарш краще скачати заздалегідь, а не під час варіння. Так вони приготуються рівномірно.

Фрикадельки варять без кришки на середньому булькаючому вогні при регулярному помішуванні 10 хв.

Курячий суп із рисом

Пробуємо курячий суп на солоність, додаємо свіжу зелень і знімаємо з вогню для настоювання.

Курячий суп із рисом

Подаємо з білими грінками та сметаною. Деякі забілюють одразу наприкінці варіння сметаною або вершками.

Рисовий суп із куркою

Курячий суп із рисом

Інгредієнти

  • Філе курки – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Рис – 100 г
  • Цибуля, морква
  • Сіль, спеції, лавровий лист, зелень
  • Олія для смаження
  • Вода – 2 л

Рецепт приготування

Курячий суп із рисом

У каструлі з товстим дном пасеруємо спочатку цибулю, потім додаємо моркву.

Курячий суп із рисом

Додаємо порізану кубиком грудку, смажимо до матового стану.

Курячий суп із рисом

Після того як курка добре побіліла завантажуємо картоплю.

Курячий суп із рисом

Вливаємо гарячу воду, додаємо сіль, приправи, лавровий лист, доводимо до кипіння, варимо 10 хв.

Курячий суп із рисом

Через десять хвилин засипаємо круглий рис відварюємо ще стільки ж.

Курячий суп із рисом

Даємо настоятися і можна розливати.