Не варто говорити про те, що страви, приготовані з субпродуктів корисні, смачні і прості в приготуванні, тому і з’являються вони на нашому столі часто. Сьогодні мова піде про смачну закуску з печінки. Лаваш з начинкою з печінки приготувати нескладно і порівняно швидко. Закуска виходить не тільки дуже смачною, але і дуже привабливою, так що її можна сміливо включати в меню святкового столу, вона буде оцінена гідно, можете не сумніватися. Ніжний печінковий паштет в поєднанні з овочами і вершковим маслом в лаваші – це смачно і ситно, обов’язково скористайтеся цим рецептом, жалкувати не доведеться.
Лаваш з начинкою з печінки
як приготувати печінкові рулетики
- яловича печінка – 300 г,
- морква – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- лаваш – 2 листи,
- яйце – 1 шт.,
- вершкове масло – 50 г,
- рослинне масло для смаження,
- сіль за смаком.
Для початку нам потрібно стушкувати печінку з овочами. Для цього чистимо цибулю, нарізаємо його кубиками і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Потім чистимо моркву, натираємо її на крупну тертку і додаємо до цибулі. Ну, а потім приступаємо до яловичої печінки: промовами її під проточною водою, обтирає сухою серветкою, щоб прибрати зайву вологу і кладемо на обробну дошку. Нарізаємо печінку на порційні шматки (по 2-3 см) і викладаємо на сковороду з овочами. Обсмажуємо з усіх боків, потім зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою, щоб печінка тушілась. Не забуваємо посолити блюдо. Якщо печінка вже приготувалася, охолоджуємо її і закладаємо в чашу кухонного комбайна.
Додаємо до печінки вершкове масло і перемелює все в однорідну суміш. У нас виходить відмінний печінковий паштет, яким додало ніжності вершкове масло. Крім того, без цього інгредієнта паштет міг би вийти сухою. Якщо печінка недосіл, на цьому етапі можна досолити паштет, і страва вийде таким, як треба.
Беремо перший лист лаваша і розгортаємо перед собою. На всю поверхню лаваша, крім бортиків (відступаємо по 2 см від країв) наносимо половину печінкового паштету і розтираємо його рівномірно.
Тепер акуратно закручуємо лаваш рулетом, притискаючи тісто до паштету. Дуже важливо, щоб між шарами лаваша було мало вільного місця і рулет не зміг розвернутися.
На сковороду капаємо зовсім небагато рослинного масла і викладаємо печінковий рулет смажитися. Точно так само чинимо з другим листом лаваша: кладемо в нього паштет, загортаємо і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо рулети з лаваша з двох боків до рум’яного кольору.
Якщо рулетики з лаваша вже готові, перекладаємо їх на тарілку і чекаємо, поки вони охолонуть. Потім кладемо на обробну дошку і розрізаємо кожен на кілька частин. Найкраще робити це навскоси: таким чином, у нас вийдуть гарні шматочки у вигляді ромбів.
Беремо тарілку, на якій будемо подавати страву. Викладаємо на неї шматочки печінкового рулету (наприклад, у вигляді квітки) і ставимо в холодильник. Поки блюдо охолоджується, варимо яйце круто. Потім чистимо його і розрізаємо на 8 частин. Дістаємо рулетики з холодильника і на кожен шматочок кладемо зверху яйце.
Скріплюємо за допомогою паличок. Печінкові рулетики готові! Це відмінна закуска для будь-якого свята!
Як приготувати лаваш з начинкою з печінки розповіла Віка, рецепт і фото автора.
Рецепт № 2
Багато господинь недооцінюють лаваш, але ж на основі цієї, здавалося б, простий, тонкої коржі можна приготувати найрізноманітніші страви. Якщо загорнути в лаваш солодку або несолодке начинку – вийдуть відмінні рулети. З нього також готують усіма улюблену шаурму, татарське національне блюдо – кистибий, одним словом, цей список можна продовжувати довго. Нашій сім’ї дуже полюбилися всілякі конвертики, рулетики і палички з лаваша. Один такий рецепт: лаваш з начинкою з сиру, яйця і зелені пропоную в даному майстер-класі.
Лаваш з начинкою з сиру і яєць
як приготувати корисні рулетики з лаваша без майонезу
Такі трубочки зручно брати з собою на роботу для перекусу або давати дітям до школи. Також вони будуть дуже доречні на дачі або пікніку. Готуються смажені рулети з лаваша з сиром і яйцем просто і швидко, а з’їдаються ще швидше! Обов’язково спробуйте!
Складові:
- 1 великий лист лаваша (100 г),
- 3 яйця,
- 50 г твердого сиру,
- пучок зелені,
- 2 ст. ложки сметани,
- 0,5 ч. Ложки гірчиці,
- 50 г молока,
- сіль за смаком.
Процес приготування:
Для начинки два яйця варимо круто, потім ріжемо їх дрібними кубиками. Зелень добре промиваємо, ретельно просушують паперовою серветкою, дрібно ріжемо і відправляємо до яєць. В даному рецепті використовується кріп, але можна взяти будь-яку зелень за смаком.
Твердий сир натираємо на крупній тертці і відправляємо до попередніх інгредієнтів. Тепер нам знадобиться додати до начинки сметану і трохи гірчиці. Орієнтуйтеся на свій смак, якщо готуєте для дітей, то можете і зовсім її виключити.
Все ретельно перемішуємо і даємо начинці настоятися протягом 5-10 хвилин.
Для обсмажування трубочок з лаваша приготуємо яєчно-молочну суміш. Для цього одне яйце збиваємо з вказаною кількістю молока і трохи подсаливаем.
Тепер займемося підготовкою тонкої основи: просто розрізаємо тонкий вірменський лаваш на чотири рівні частини. Трохи відступивши від краю, викладаємо на кожен отриманий листочок по дві столові ложки начинки.
Акуратно починаємо загортати лаваш в трубочки. Потрібно стежити за тим, щоб не випадали начинка.
Вмочуємо кожну трубочку в яєчно-молочної суміші з двох сторін і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки, також з двох сторін. Якщо використовується сковорода з хорошим антипригарним покриттям, то масло для смаження додавати не потрібно.
Палички з лаваша з сиром, яйцем і зеленню хороші як в теплом, так і в холодному вигляді. Якщо будете подавати їх не відразу, то загорніть кожну трубочку в пакетик, так вони довше будуть м’якими і смачними.