Дорогі друзі, хочу вам запропонувати рецепт дуже смачних печінковий оладок.
В їх приготуванні печінку можна використовувати абсолютно будь-яку: яловичу, свинячу, курячу, гусячу, яка вам більше припаде до смаку.
На цей раз я приготувала оладки з курячої печінки, вони виходять дуже м’якими і ніжними. Моя дитина їх їсть з великим задоволенням.
печінкові оладки
Складові:
- Печінка (у мене куряча) – 1,5 кг;
- Яйця – 3 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- Часник 3-4 зубчики (за бажанням);
- Молоко – 1 ст. (200 мл.);
- Борошно 2-2,5 склянки;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне.
Для подачі:
- зелень;
- сметана;
- майонез;
- Будь-який інший соус.
Для овочевої заправки:
- Морква – 2-3 шт .;
- Цибуля ріпчаста 3-4 шт .;
- Масло рослинне.
Процес приготування:
Підготуємо продукти згідно списку, представленого вище.
Печінка промиваємо, видаляємо жилки, пропускаємо її через м’ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Якщо ви використовуєте в приготуванні часник – його теж пропускаємо.
До рідкої печінкової маси додаємо молоко, яйця, солимо, перчимо (якщо будуть їсти ваші оладки діти, можна не перчити), все ретельно перемішуємо вінчиком.
За допомогою сита просіюємо борошно в печінку, за допомогою віночка вимішуємо. Повинна вийти консистенція не надто густої сметани.
На попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки коржики.
Обсмажуємо з двох сторін. Можна випікати, накриваючи кришкою.
Окремо готуємо зажарку: цибуля ріжемо півкільцями, моркву соломкою або трьом на тертці. Викладаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і пасеруємо овочі. Трохи присаливаем.
Коли наші оладки готові, викладаємо їх на велике блюдо або в казан, перекладаючи кожен шар пасеровані овочі.
Можна звичайно окремо скласти оладки, а потім додавати морква з цибулею.
Такі печінкові оладки виходять дуже ніжними, смачними і порадують ваших близьких на вечерю і навіть гостей за святковим столом.
Подаються оладки із зеленню, сметаною (або майонезом) і овочевий засмажкою.
За цим же рецептом можна випікати і великі млинці з печінки і збирати цілий торт, прикрасивши все це цибулею, морквою, зеленню і присмачивши деякою кількістю майонезу або сметани. Для пікантності можна додати в прошарок торта трохи видавленого часнику і мариновані огірочки.
На гарнір можна приготувати картопляне пюре або відварний рис, на ваш розсуд. У нашій родині це блюдо просто вживають з салатом зі свіжих овочів.
Спробуйте – вам сподобається.
Приємного всім апетиту!
Можливо, вам сподобається печінковий торт: