Печінкові оладки



Дорогі друзі, хочу вам запропонувати рецепт дуже смачних печінковий оладок.

В їх приготуванні печінку можна використовувати абсолютно будь-яку: яловичу, свинячу, курячу, гусячу, яка вам більше припаде до смаку.

На цей раз я приготувала оладки з курячої печінки, вони виходять дуже м’якими і ніжними. Моя дитина їх їсть з великим задоволенням.

печінкові оладки

печінкові оладки

Складові:

  • Печінка (у мене куряча) – 1,5 кг;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Часник 3-4 зубчики (за бажанням);
  • Молоко – 1 ст. (200 мл.);
  • Борошно 2-2,5 склянки;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне.

Для подачі:

  • зелень;
  • сметана;
  • майонез;
  • Будь-який інший соус.

Для овочевої заправки:

  • Морква – 2-3 шт .;
  • Цибуля ріпчаста 3-4 шт .;
  • Масло рослинне.

Процес приготування:

Оладки з печінкиПідготуємо продукти згідно списку, представленого вище.

Оладки з курячої печінкиПечінка промиваємо, видаляємо жилки, пропускаємо її через м’ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Якщо ви використовуєте в приготуванні часник – його теж пропускаємо.

Печінкові оладки рецептДо рідкої печінкової маси додаємо молоко, яйця, солимо, перчимо (якщо будуть їсти ваші оладки діти, можна не перчити), все ретельно перемішуємо вінчиком.

Тісто на печінкові оладкиЗа допомогою сита просіюємо борошно в печінку, за допомогою віночка вимішуємо. Повинна вийти консистенція не надто густої сметани.

Оладки з курячої печінки приготуванняНа попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом викладаємо за допомогою столової ложки коржики.

Обсмажуємо з двох сторін. Можна випікати, накриваючи кришкою.

Печінкові оладки рецепт з фото

Окремо готуємо зажарку: цибуля ріжемо півкільцями, моркву соломкою або трьом на тертці. Викладаємо в сотейник з розігрітим рослинним маслом і пасеруємо овочі. Трохи присаливаем.

Коли наші оладки готові, викладаємо їх на велике блюдо або в казан, перекладаючи кожен шар пасеровані овочі.

Можна звичайно окремо скласти оладки, а потім додавати морква з цибулею.

Такі печінкові оладки виходять дуже ніжними, смачними і порадують ваших близьких на вечерю і навіть гостей за святковим столом.

Подаються оладки із зеленню, сметаною (або майонезом) і овочевий засмажкою.

печінкові оладки

За цим же рецептом можна випікати і великі млинці з печінки і збирати цілий торт, прикрасивши все це цибулею, морквою, зеленню і присмачивши деякою кількістю майонезу або сметани. Для пікантності можна додати в прошарок торта трохи видавленого часнику і мариновані огірочки.

На гарнір можна приготувати картопляне пюре або відварний рис, на ваш розсуд. У нашій родині це блюдо просто вживають з салатом зі свіжих овочів.

Спробуйте – вам сподобається.

Приємного всім апетиту!

Можливо, вам сподобається печінковий торт:

Торт з курячої печінки