Ледачі пельмені



Цей рецепт буде цікавий тим, хто любить традиційну домашню їжу, приготовлену своїми руками. Сьогодні мова піде про пельмені. Якщо ви вже готували цю страву, то повинні знати, що в домашніх умовах приготувати пельмені нескладно. І, практично, у кожної господині є свої маленькі кулінарні секрети, які роблять домашні пельмені смачними і несхожими на ті, що ми купуємо в магазині. Щоб спростити процес приготування, готувати ми будемо ліниві пельмені. Не знаєте, що це таке? Тоді вам буде цікаво не тільки дізнатися, а й спробувати самим зробити знайоме блюдо по-новому.

Ледачі пельмені стануть чудовою альтернативою класичним і допоможуть урізноманітнити повсякденне меню. На приготування цієї страви не потрібно багато часу, а за смаком вони виходять нітрохи не гірше тих, до яких ми звикли.

ледачі пельмені

ледачі пельмені

фото рецепт приготування ледачих пельменів

Складові:

Інгредієнти для ледачих пельменів

  • яйця – 3 шт.,
  • вода – 200 мл,
  • пшеничне борошно – 300 – 400 г,
  • сіль,
  • чорний перець,
  • яловичий-свинний фарш – 700 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • часник – 3 зубчики,
  • масло рослинне.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати тісто, в чашці необхідно змішати 2 яйця, воду і чайну ложку солі.

Яйця вода сіль в тісто

Просіяти борошно і добре перемішати.

Борошно для тіста

Тісто викласти на стіл або дошку для розкочування, заздалегідь посипану борошном і добре вимішати.

Як приготувати тісто для пельменів

Готове тісто обмотати харчовою плівкою або накрити чашкою і залишити його на 30 хвилин, для того щоб воно стало більш м’яким і еластичним.

Готове тісто для пельменів

Для приготування начинки в заздалегідь розморожений фарш покласти яйце, дрібно накришити цибулю, часник вичавити через спеціальний прес, посолити і поперчити за смаком.

Яйце цибулю часник для фаршу

Фарш добре перемішати.

Фарш для ледачих пельменів

Після закінчення півгодини, тісто поділити приблизно на 3 частини і розкачати один з шматків так, щоб вийшов тонкий лист товщиною приблизно 2-3 мм.

Розкатати тісто

Виделкою рівномірно розподілити фарш по листу.

М'ясний фарш для пельменів

Акуратно скрутити і з’єднати край листа з отриманою трубочкою.

Тісто з м'ясною начинкою

Розрізати на маленькі рулети однакового розміру, з рештою тестом зробити те ж саме.

Ледачі пельмені рулетом

Чашу для запікання змастити олією і викласти рулети.

Як приготувати ледачі пельмені

Залити теплою, злегка солоною водою, так щоб вона повністю покрила рулети і накрити кришкою.

Ледачі пельмені рецепт

Включити духовку і прогріти до 180 градусів, запікати страву протягом 1 год Готові ледачі пельмені викласти на тарілку. Смачного!

ледачі пельмені

Автор рецепта і фото: Коченкова Юлія

Поради:

Ледачі пельмені можна готувати не тільки традиційним способом варіння, їх готують і в духовій шафі, і в мультиварці. Та й на сковороді можна загасити «пельменні» рулетики під кришкою (буде потрібно 30-40 хвилин вашого часу).

Якщо додати до пельменів овочі: морква, цибуля, томати, із заправкою з сметани, то вийде теж відмінне блюдо на обід або вечерю.

Якщо немає часу на приготування тіста, то в цьому варіанті можна використовувати тонкий лаваш. Можливо, що в такому вигляді блюдо вже не зовсім схоже на пельмені, але, тим не менше, виходить воно дуже смачним.