Цей рецепт буде цікавий тим, хто любить традиційну домашню їжу, приготовлену своїми руками. Сьогодні мова піде про пельмені. Якщо ви вже готували цю страву, то повинні знати, що в домашніх умовах приготувати пельмені нескладно. І, практично, у кожної господині є свої маленькі кулінарні секрети, які роблять домашні пельмені смачними і несхожими на ті, що ми купуємо в магазині. Щоб спростити процес приготування, готувати ми будемо ліниві пельмені. Не знаєте, що це таке? Тоді вам буде цікаво не тільки дізнатися, а й спробувати самим зробити знайоме блюдо по-новому.
Ледачі пельмені стануть чудовою альтернативою класичним і допоможуть урізноманітнити повсякденне меню. На приготування цієї страви не потрібно багато часу, а за смаком вони виходять нітрохи не гірше тих, до яких ми звикли.
ледачі пельмені
фото рецепт приготування ледачих пельменів
Складові:
- яйця – 3 шт.,
- вода – 200 мл,
- пшеничне борошно – 300 – 400 г,
- сіль,
- чорний перець,
- яловичий-свинний фарш – 700 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- масло рослинне.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати тісто, в чашці необхідно змішати 2 яйця, воду і чайну ложку солі.
Просіяти борошно і добре перемішати.
Тісто викласти на стіл або дошку для розкочування, заздалегідь посипану борошном і добре вимішати.
Готове тісто обмотати харчовою плівкою або накрити чашкою і залишити його на 30 хвилин, для того щоб воно стало більш м’яким і еластичним.
Для приготування начинки в заздалегідь розморожений фарш покласти яйце, дрібно накришити цибулю, часник вичавити через спеціальний прес, посолити і поперчити за смаком.
Фарш добре перемішати.
Після закінчення півгодини, тісто поділити приблизно на 3 частини і розкачати один з шматків так, щоб вийшов тонкий лист товщиною приблизно 2-3 мм.
Виделкою рівномірно розподілити фарш по листу.
Акуратно скрутити і з’єднати край листа з отриманою трубочкою.
Розрізати на маленькі рулети однакового розміру, з рештою тестом зробити те ж саме.
Чашу для запікання змастити олією і викласти рулети.
Залити теплою, злегка солоною водою, так щоб вона повністю покрила рулети і накрити кришкою.
Включити духовку і прогріти до 180 градусів, запікати страву протягом 1 год Готові ледачі пельмені викласти на тарілку. Смачного!
Автор рецепта і фото: Коченкова Юлія
Поради:
Ледачі пельмені можна готувати не тільки традиційним способом варіння, їх готують і в духовій шафі, і в мультиварці. Та й на сковороді можна загасити «пельменні» рулетики під кришкою (буде потрібно 30-40 хвилин вашого часу).
Якщо додати до пельменів овочі: морква, цибуля, томати, із заправкою з сметани, то вийде теж відмінне блюдо на обід або вечерю.
Якщо немає часу на приготування тіста, то в цьому варіанті можна використовувати тонкий лаваш. Можливо, що в такому вигляді блюдо вже не зовсім схоже на пельмені, але, тим не менше, виходить воно дуже смачним.