Смачні пельмені з лівером



Купувати пельмені в магазині – дорого і ненадійно: хто знає, яке м’ясо кладуть в якості начинки виробники. Так що любителям цього ситного страви варто навчитися готувати пельмені в домашніх умовах. Тим більше, багато часу цей процес не відніме: можна використовувати металеву Пельменниці, завдяки якій пельмені наліпити «оптом».

Начинку можна вибирати на свій смак: курячий фарш, м’ясний (асорті зі свинини і яловичини), рибний (з тунця) або навіть такий, як в нашому покроковому фото майстер-класі. Зараз ми покажемо, як приготувати домашні пельмені з лівером!

смачні пельмені

Смачні домашні пельмені

рецепт з лівером

Крім самих інгредієнтів вам знадобиться пельменниця – спеціальна металева або пластикова форма з отворами у вигляді сот.

Як приготувати легке для фаршу

Складові:

Для тесту:

  • яйце – 1 шт.,
  • борошно – 500 г,
  • вода – 200 мл,
  • сіль – щіпка;

Для начинки:

  • серце теляче – 1 шт.,
  • легке теляче – 1 шт.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • чорний перець горошком – 5 шт. (Або 3 запашні горошини),
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.,
  • рослинне масло для смаження,
  • вода.

Процес приготування:

Добре промийте серце з легким і складіть їх в каструлю. Залийте водою, посоліть і додайте перець з лавровим листом. Зайві плівки і жир можна зрізати з ліверу відразу, а можна і після повного приготування: у вареному вигляді робити це навіть зручніше. Отже, поставте каструлю з серцем і легким на вогонь, після кипіння зніміть шумівкою піну і варіть не менш години. Готовим серце (а з ним – і легке) можна вважати тоді, коли ніж легко буде входити в нього.

Смажену цибулю в пельмені

Поки майбутня начинка вариться, підготуйте доповнення до неї – смажену цибулю. Для цього цибулину почистіть, промийте, наріжте дрібними кубиками і обсмажте до красивого кольору в рослинній олії.

серце варене

Коли серце і легке зваряться, злийте з них воду, а сам лівер остудіть. Щоб серце швидше остигало, можна розрізати його навпіл. Після охолодження не забудьте зрізати неїстівні частини серця і легенів.

Фарш для пельменів з вареного ліверу

Наріжте варений лівер на шматочки розміром по 4 см і перемеліть в комбайні в фарш. Додайте до пельменів фаршу смажену цибулю і перемішайте: вийде готова начинка для пельменів.

Рецепт тіста для домашніх пельменів з яйцем

Приготуйте просте тісто для пельменів. Розбийте в миску яйце і додайте до нього половину заготовленої борошна.

Як зробити пельменное тісто

Добре розмішайте виделкою, щоб вийшла однорідна кашка без грудок.

Тісто для домашніх пельменів

Додайте всю потрібну воду, розмішайте інгредієнти. Потім, поступово підсипаючи борошно, що залишилося, вимішують тісто ложкою, а потім і руками. Сформуйте тугий кульку з щільного, але еластичного тесту і поставте його в холодильник на півгодини.

Приготування смачних пельменів

Тісто розкачати тонко – не більш 3 мм в товщину. Потім прямо на розкачане тісто поставте Пельменниці і по її контуру проріжте тісто, щоб прибрати зайве, залиште тільки коло, потрібний для покриття форми.

Рецепт пельменів в Пельменниці

Накрийте колом з тіста Пельменниці, і в кожну «лунку» укладіть по половині чайної ложки ліверні фаршу.

Пельмені з лівером

Розкачайте ще одне коло з тіста, накрийте їм напівфабрикат зверху і добре пройдіться зверху качалкою. У підсумку на місці стиків «лунок» тісто прорізатиметься, і пельмені відокремляться один від одного. Переверніть Пельменниці і вийміть з неї готові пельмені. Якщо потрібно, з тильного боку підштовхніть пельмені ручкою качалки, притрушений борошном.

Рецепт пельменів серце легке

У киплячій і посоленной воді відваріть смачні пельмені: вони будуть готові, коли спливуть на поверхню. Домашні пельмені готові! На їх смак дуже впливає сіль: якщо ви недостатньо посоліть фарш, пельмені вийдуть не такими смачними. Тому дуже важливо добре посолити начинку і спробувати її перед ліпленням пельменів. Смачного!

Автор рецепта і фото: Вікторія