Рулет з рульки зі свинячим мовою



рулет з рульки

Вже не за горами саме чарівний час, це Новий рік, ну і, звичайно ж, Різдво. На такі свята ми збираємо за своїми багато накритими столами всіх найближчих і рідних нам людей, і при цьому намагаємося приготувати все найкраще і часто експериментуємо з поєднанням інгредієнтів, отримуючи нові страви. Головну роль на святковому столі грають закуски, саме з них і починається застілля. Закуски бувають як овочевими, так і м’ясними. Зокрема хотілося виділити з овочевих і м’ясних холодних страв надзвичайно смачну закуску зі свинини.

Йтиметься про м’ясному рулеті з рульки зі свинячим мовою. Незвично? Це точно, така закуска сподобається будь-якому гурману, навіть ті, хто байдужий до м’ясних виробів, неодмінно захочуть спробувати ваш шедевр кулінарного мистецтва. Рулет з рульки анітрохи не поступиться м’ясної нарізки з ковбаси або шинки, і можливо тарілочка з нею дуже швидко спорожніє.

Рулет з рульки зі свинячим мовою

При покупці свинячий рульки для цього рецепта зверніть увагу на кількість сала і м’яса в ній, м’ясо повинно переважати в рулька. Для того щоб повірити свіжість м’яса, потрібно натиснути на нього пальцем (з зусиллям), якщо м’ясо свіже то ямка вирівняється відразу на ваших очах, ну, а якщо ямка довгий час не бажає вирівнюватися, радимо продовжити свій вибір далі. Якщо ваш похід за свинячий рулькой увінчався успіхом, то приступаємо до її приготування.

Як приготувати рульку, точніше яким способом – вирішувати вам, а ми закличемо на допомогу нашу кухонну «помічницю» мультиварку. Ця техніка звільнить наші руки і сама займеться приготуванням найніжнішої закуски. Головне, щоб рулька помістилася в нашу диво – каструльку.

Для того щоб приготувати рулет зі свинячої рульки з мовою в мультиварці вам будуть потрібні наступні інгредієнти

Складові:

  • Свиняча рулька – 1 велика або дві маленькі,
  • Свинячий язик – 2 штуки,
  • Перець запашний горошком – 4 – 5 штук,
  • Лавровий лист – 2 – 3 штуки,
  • Сіль – 3 ст. ложки,
  • Сушений корінь петрушки – 1 ст. ложка,
  • Часник – 2 – 3 зубчики,
  • Перець чорний мелений – за смаком,
  • Вода – бажано окріп.

Процес приготування:

Якраз якщо вибирати рульку по співвідношенню в ній сала і м’яса, з тонкою жировим прошарком виявиться рулька більш молодий особини або свині м’ясної породи. Мені попалися середні за розміром рульки, і на моє щастя вони обидві вмістилися в чашу мультиварки.

Правильне приготування рулету зі свинячої рульки з мовою полягає в тому, щоб рульку не переварити, тобто приготувати так, щоб м’ясо було м’яким, але сама рулька не відставала від кістки, як якщо б ми варили її на холодець.

Перед приготуванням свинячу рульку слід замочити у воді кімнатної температури і залишити відмокати приблизно на одну годину. Після беремо ніж і акуратно зскрібає залишки кіптяви і бруду, потім ретельно промиваємо рульку в великій кількості води. Уважно огляньте свинячу шкуру, якщо ви побачите, що залишилася щетину, то рульку слід додатково обпалити над газовим пальником, потім знову промити.

Свинячий мову також потрібно ретельно промити і поскоблить ножем. Потім ще раз промити. А знаєте, що свинячий мову вважається дієтичним продуктом, в ньому міститься велика кількість активних біологічних речовин, які необхідні для життєдіяльності людини. А ще мова корисний для дитячого харчування і його використовують при приготуванні страв дітям, які страждають на анемію.

рулька і свинячий мовуПотім підготовлені рульки і свинячі мови перекладаємо в чашу мультиварки. Зверху викладаємо спеції і сіль. До речі, спеції і ароматні трави ви можете підібрати на свій смак. У мене виявився сушений корінь петрушки, чорний перець горошком і лавровий лист.

рулька рецептЗаливаємо свинячі рульки з мовами водою (бажано окропом, так процес варіння почнеться швидше) і, закривши кришку, вибираємо на панелі мультиварки режим «Гасіння» і виставляємо час приготування три години.

рулька в мультиварціЗабуваємо про процес готування, самі йдемо займатися улюбленою справою або ж можна зайнятися приготуванням додаткової закуски або салату.

як приготувати рулькуПочувши сигнал про закінчення приготування, рульку і мову потрібно вийняти її з бульйону і почекати поки все трохи охолоне (приблизно хвилин 15).

приготування рулькиПотім робимо на рулька поздовжній розріз і акуратно, щоб не пошкодити зовнішній шар, витягаємо кісточки.

рецепти з мовиВарений язик очистити від шкірки, очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через чеснокодавку.

Далі змішуємо часник із сіллю, чорним меленим перцем і іншими спеціями на ваш смак. Натираємо отриманою сумішшю рульку зсередини і зовні.

рулет з рулькиТепер починаємо згортати рулет. Для цього на робочої поверхні столу розстеляємо в кілька шарів складену марлю або харчову плівку і зверху викладаємо рульку шкіркою вниз. В середину кожної рульки викладаємо варений свинячий мову.

рулет зі свинячої рулькиБеремо за край марлю або плівку і акуратно згортаємо рулет, намагайтеся вкручувати рулет міцніше, інакше при нарізанні він розвалиться. Потім згорнутий рулет в марлі або харчовій плівці можна покласти в глибоку чашку і притиснути вантажем (як вантаж можна використовувати каструлю або велику банку з налитої в них водою). Або туго перетягнути мотузкою. Мої рулетики з рульки на фото дуже туго перемотані додаткової харчовою плівкою.

Потім відправляємо рулет в холодильник, охолоджуватися мінімум на 5 годин, але найкраще залишити рулет на 12 годин, так він і застигне і сформується, тобто не буде розвертатися.

Рада № 1: як начинку можна використовувати не тільки мову, прекрасно поєднуються зі свининою гриби і зелень. Куряче філе або варені свинячі вуха, теж прекрасно виглядатимуть у вашому рулеті.Рада № 2: Якщо ви хочете щоб ваш рулет придбав красивий золотистий відтінок, то під час варіння в чашу мультиварки можна додати жмені 2 – 3 цибулиння, яку попередньо промиваємо від пилу і загортаємо в марлевий мішечок.

рецепт рулету зі свинячої рулькиНа цьому фото видно, який гарний зріз у домашнього рулету з рульки, по мені так гарніше, ніж у магазинної шинки!

Готовий рулет зі свинячої рульки з мовою нарізаємо порційними шматочками, розкладаємо на блюдо і прикрашаємо зеленню або нарізкою зі свіжих овочів. Ось так з легкістю ви можете приготувати майже «домашню ковбасу», після дегустації якої ви навряд чи погодитеся на магазинний аналог.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!