Лоханорізо по-грецьки

Лоханорізо – грецьке овочеве блюдо, основні інгредієнти якого, це рис, зварений з томатним соком., Білокачанна капуста, цибуля та морква. Іноді до лоханорізо додають сушені або свіжі трави, м’ясо птиці або ковбаски, але я хочу поділитися з вами вегетаріанським рецептом.

Грецьке блюдо з рисом

Лоханорізо, хоч і звучить складно, і навіть, може бути, трохи смішно, але готується легко і швидко. Я хочу запропонувати свій варіант рисового страви, так як я ніколи не була в Греції, і в мене немає знайомих греків, які навчили б приготувати лоханорізо оригінальним способом, я просто спробувала повторити це блюдо по «смакової пам’яті», відтворити те, що подавали в кафе з середземноморською кухнею. Вийшло дуже навіть (!), Пропоную переконатися в цьому.

Складові:

  • капуста – 500 гр;
  • рис – 150-200 гр;
  • морковка- 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • рослинна олія;
  • соус томатний – 3-4 ст. л або пастеризований сік або сік свіжих помідорів;
  • вода – 300 мл;
  • сіль;
  • лавровий лист.

Лоханорізо можна приготувати в сковороді, в сотейнику або в мультиварці.

Лоханорізо з рису з овочами

Капусту тоненько нарізати, попутно видаляючи грубі або м’ясисті місця.

капуста

Обсмажити нашатковану овоч на рослинному маслі до карамельного кольору.

смажена капуста

Цибулю почистити і дрібно порізати. Морквину очистити теж і порізати кружальцями, відправити два овоча в сковорідку до капусти.

Моркву і цибулю

Додати рис, залити його томатним соусом, розведеним у воді або томатним соком. Соус з помідорів потрібно розвести до тієї ж консистенції, як продається пастеризований сік в магазинах. І присолити трохи.

Рис і томатний сік

Води повинно бути більше ніж рису в 2 рази, тому можна розбавити сік кип’яченою водою.

Тушковані овочі з рисом

Додаємо сіль, лавровий лист. Накриваємо кришкою, робимо вогонь тихіше і Томім рис з овочами, не забуваючи періодично помішувати.

sam_0199

Тушкуємо до готовності рису, якщо потрібно, можна трохи доливати води. Сильно часто не заважайте рис, щоб він не «розклеївся».

sam_0205

Подаємо до столу в гарячому вигляді.