Лоханорізо – грецьке овочеве блюдо, основні інгредієнти якого, це рис, зварений з томатним соком., Білокачанна капуста, цибуля та морква. Іноді до лоханорізо додають сушені або свіжі трави, м’ясо птиці або ковбаски, але я хочу поділитися з вами вегетаріанським рецептом.
Лоханорізо, хоч і звучить складно, і навіть, може бути, трохи смішно, але готується легко і швидко. Я хочу запропонувати свій варіант рисового страви, так як я ніколи не була в Греції, і в мене немає знайомих греків, які навчили б приготувати лоханорізо оригінальним способом, я просто спробувала повторити це блюдо по «смакової пам’яті», відтворити те, що подавали в кафе з середземноморською кухнею. Вийшло дуже навіть (!), Пропоную переконатися в цьому.
Складові:
- капуста – 500 гр;
- рис – 150-200 гр;
- морковка- 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- рослинна олія;
- соус томатний – 3-4 ст. л або пастеризований сік або сік свіжих помідорів;
- вода – 300 мл;
- сіль;
- лавровий лист.
Лоханорізо можна приготувати в сковороді, в сотейнику або в мультиварці.
Лоханорізо з рису з овочами
Капусту тоненько нарізати, попутно видаляючи грубі або м’ясисті місця.
Обсмажити нашатковану овоч на рослинному маслі до карамельного кольору.
Цибулю почистити і дрібно порізати. Морквину очистити теж і порізати кружальцями, відправити два овоча в сковорідку до капусти.
Додати рис, залити його томатним соусом, розведеним у воді або томатним соком. Соус з помідорів потрібно розвести до тієї ж консистенції, як продається пастеризований сік в магазинах. І присолити трохи.
Води повинно бути більше ніж рису в 2 рази, тому можна розбавити сік кип’яченою водою.
Додаємо сіль, лавровий лист. Накриваємо кришкою, робимо вогонь тихіше і Томім рис з овочами, не забуваючи періодично помішувати.
Тушкуємо до готовності рису, якщо потрібно, можна трохи доливати води. Сильно часто не заважайте рис, щоб він не «розклеївся».
Подаємо до столу в гарячому вигляді.