Шоколадні креми, пудинги і всілякі начинки подобаються практично всім. Особливо таку начинку оцінять діти. Адже для них цей продукт являє собою найсмачніші ласощі. Для вегетаріанського харчування можна приготувати чудовий шоколадний пудинг з цукрового піску, кукурудзяного крохмалю, какао-порошку і рослинного молока. Ця начинка добре взаємодіє з дріжджовим тестом і не зробить його вологим.
Поєднання світлого тесту і темної начинки надає гарний і святковий вигляд готової плетінці. Особливо це стає помітним у розрізі.
Якщо ви в пошуку смачної солодкої веган випічки, тоді зверніть увагу ще й на такі рецепти, як рогалики з яблуками (на соєвому молоці), рулет з фруктами і корицею, також можна спекти незвичайні булочки з рисом і яблуками також на рослинній основі.
Складові:
- борошно кукурудзяне -1 скл.
- борошно пшеничне – 1,5 скл.
- дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- молоко соєве – 150 мл.
- есенція мигдальна – 4 кап.
- цукор коричневий – 3 ст. л.
- оливкова олія – 100 мл.
начинка:
- цукор – 2 ст. л.
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- какао-порошок – 2 ст.л.
- молоко соєве – 1 скл.
- насіння соняшнику – 1,5 ст. л.
Вегетаріанська плетінка з шоколадом і насінням
У глибокій тарілці змішуємо кукурудзяну муку з пшеничного. Висипаємо сухі дріжджі і перемішуємо.
Додаємо коричневий цукор і щіпку солі для смаку. Наливаємо мигдальної есенції. Її можна налити і в рідку основу тесту.
Наливаємо 100 мл оливкової олії в тісто і добре розмішуємо.
Далі виливаємо тепле соєве молоко. Перемішуємо, якщо не вистачило борошна, то насипаємо ще трохи.
Замішуємо густе тісто. У тарілці залишаємо в теплому приміщенні на 1 годину або довше.
Тепер готуємо шоколадний пудинг. Змішуємо разом какао-порошок, крохмаль і цукор.
Наливаємо спочатку половину молока, добре розбовтуватися. Коли переконалися, що грудочок немає, то виливаємо решту молока.
Варимо начинку в каструлі до густої консистенції. Остудити протягом 15 хвилин.
Тісто розгортаємо в коржик довгої форми. Товщина коржі близько 1 см.
Занурюємо ніж в борошно і починаємо робити розрізи по краях коржа з тіста. По центру розкладаємо густу начинку.
А тепер накладаємо смужки один на одного. Виходить плетінка, трохи схожа на косичку.
На деко кладемо спочатку Пекарській папір. А потім переносимо плетінку. Змащуємо її оливковою олією і посипаємо чищеними насінням.
Випікаємо шоколадну плетінку приблизно 45 хвилин при 200 градусах в духовці.
До чаю подаємо в теплому вигляді. Попередньо розрізаємо на шматочки.
Отримуємо м’яку і повітряну випічку з солодкою шоколадною начинкою. Смачного!