Плетінка з шоколадом – vegan рецепт



Шоколадні креми, пудинги і всілякі начинки подобаються практично всім. Особливо таку начинку оцінять діти. Адже для них цей продукт являє собою найсмачніші ласощі. Для вегетаріанського харчування можна приготувати чудовий шоколадний пудинг з цукрового піску, кукурудзяного крохмалю, какао-порошку і рослинного молока. Ця начинка добре взаємодіє з дріжджовим тестом і не зробить його вологим.

Плетінка без яєць - веган

Поєднання світлого тесту і темної начинки надає гарний і святковий вигляд готової плетінці. Особливо це стає помітним у розрізі.

Якщо ви в пошуку смачної солодкої веган випічки, тоді зверніть увагу ще й на такі рецепти, як рогалики з яблуками (на соєвому молоці), рулет з фруктами і корицею, також можна спекти незвичайні булочки з рисом і яблуками також на рослинній основі.

Складові: 

  • борошно кукурудзяне -1 скл.
  • борошно пшеничне – 1,5 скл.
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • молоко соєве – 150 мл.
  • есенція мигдальна – 4 кап.
  • цукор коричневий – 3 ст. л.
  • оливкова олія – ​​100 мл.

начинка:

  • цукор – 2 ст. л.
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • какао-порошок – 2 ст.л.
  • молоко соєве – 1 скл.
  • насіння соняшнику – 1,5 ст. л.

Вегетаріанська плетінка з шоколадом і насінням

У глибокій тарілці змішуємо кукурудзяну муку з пшеничного. Висипаємо сухі дріжджі і перемішуємо.

Борошно і дріжджі

Додаємо коричневий цукор і щіпку солі для смаку. Наливаємо мигдальної есенції. Її можна налити і в рідку основу тесту.

цукор

Наливаємо 100 мл оливкової олії в тісто і добре розмішуємо.

Оливкова олія

Далі виливаємо тепле соєве молоко. Перемішуємо, якщо не вистачило борошна, то насипаємо ще трохи.

Соеве молоко

Замішуємо густе тісто. У тарілці залишаємо в теплому приміщенні на 1 годину або довше.

тісто веганські

Тепер готуємо шоколадний пудинг. Змішуємо разом какао-порошок, крохмаль і цукор.

Какао з цукром

Наливаємо спочатку половину молока, добре розбовтуватися. Коли переконалися, що грудочок немає, то виливаємо решту молока.

шоколадний пудинг

Варимо начинку в каструлі до густої консистенції. Остудити протягом 15 хвилин.

Варена веган шоколад

Тісто розгортаємо в коржик довгої форми. Товщина коржі близько 1 см.

Коржик з тіста

Занурюємо ніж в борошно і починаємо робити розрізи по краях коржа з ​​тіста. По центру розкладаємо густу начинку.

А тепер накладаємо смужки один на одного. Виходить плетінка, трохи схожа на косичку.

звертаємо тісто

На деко кладемо спочатку Пекарській папір. А потім переносимо плетінку. Змащуємо її оливковою олією і посипаємо чищеними насінням.

Випікаємо шоколадну плетінку приблизно 45 хвилин при 200 градусах в духовці.

випічка веганські

До чаю подаємо в теплому вигляді. Попередньо розрізаємо на шматочки.

Отримуємо м’яку і повітряну випічку з солодкою шоколадною начинкою. Смачного!