Я дуже уважно придивляюся до меню місцевих кафе. Картинки представлених страв тягнуть відвідувачів і ваблять. Так сталося і зі мною. Моє місто дуже великий. У ділових поїздках по всьому місту я провела багато часу. Прийшов час ланчу, і я вирішила зайти в місцеве кафе перекусити. Офіціант запропонував на десерт млинці з начинкою з сиру і полуниці. У сезон полуниці і мені здалося, що цілком доречно покуштувати такого десерту. Коли млинці принесли, я не очікувала від них нічого особливого, але скуштувавши перший шматочок млинця, я зрозуміла, що не помилилася з вибором страви. Смак вийшов неймовірним і таким літнім. Я ніколи не думала що звичайні млинці, сир і полуниця справлять смакової фурор. Величезна подяка тому кухареві, який приготував ті млинці. Я вирішила будинку повторити цей шедевр. Пропоную і вам спробувати і приєднатися до компанії шанувальників російських млинців.
Млинці з начинкою з сиру і полуниці
як приготувати млинці з сирною начинкою
Кількість порцій -12
Час приготування – 30 хвилин
Кухня: Російська, Європейська
Складові:
- кефір або кисле молоко – 1 стакан (250 мл),
- вода питна холодна – 1 стакан (250 мл),
- масло рослинне – 4 ст. ложки,
- борошно пшеничне – 10 ст. ложок,
- цукор-3-4 ст. ложок для тіста + 2-3 ст. ложки для начинки,
- сіль кухонна – 0,5 ч. ложки,
- розпушувач – 1 ч. ложка,
- сир – 300 г,
- полуниця – 12 шт.,
- яйце куряче – 2 шт.
Процес приготування:
У миску для замісу тіста для млинців влийте кефір. Для приготування млинців можна взяти кисле молоко. До кефіру додайте 3-4 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки кухонної солі і 2 яйця.
Збийте кефір з яйцями і цукром до однорідної маси. Додайте 1 чайну ложку розпушувача. Замість розпушувача можна взяти гашене соду. На таку кількість рідини 0,5 ч. Ложки харчової соди погасіть лимонним соком або 6-9% оцтом. Я більше віддаю перевагу розпушувач. Якщо відкинути домисли і умовності, то, по суті, розпушувач це та ж сода. Працювати з розпушувачем простіше. Потрібно просто додати потрібну кількість в тісто. Тесту не передається присмак соди. Залишаю вибір за вами.
Тісто збийте і додайте борошно. Замісити тісто і влийте в тісто склянку холодної води. За консистенцією тісто має бути таким, як на звичайні млинці. Перевірити вірність густоти тесту можна так: занурте в тісто столову ложку і підійміть ложку над мискою. Переверніть опуклою стороною вгору. Стікає тісто не повинно зійти повністю. На ложці залишиться рівний тонкий шар тіста.
Влийте в тісто 2-3 ст. ложки рослинної олії. Розмішайте. Дайте тесту постояти 20 хвилин.
Постійно тісто готове до роботи. Добре розігрійте млинцеву сковороду. Влийте в неї трохи рослинного масла для першого млинця. У мене сковорода 18 см. На таку сковороду доводиться один неповний ополоник тесту. Добре розподіліть тісто в сковороді і обсмажте млинець з двох сторін.
Так обсмажте все млинці. У мене вийшло 12-15 штук. Приготуйте начинку. Сир (у мене 5%) змішайте з декількома ложками цукру. Додайте трохи ванільного цукру. Багато хто любить до сиру додавати яєчний білок або ціле яйце. Я не можу використовувати в їжу сирі яйця, знаючи, що далі млинці не будуть піддаватися термічній обробці. При змішуванні сиру і цукру, сир швидко виділить сироватку і перетвориться в масу близьку до консистенції сиркової маси. Додаткова волога йому не потрібна. Використання жовтка, білка або сметани невиправдано.
На готовий млинець викладіть трохи сирної начинки. Ягідку полуниці наріжте на пластинки і викладіть зверху на сир.
Поверніть млинець конвертиком, підігнувши кінці млинця всередину.
Так звертаємо все млинці з начинкою.
У мене вийшло 12-15 млинців, але поки йшов процес наповнення начинкою млинців, мої домашні кілька млинців потягли. Точно підрахувати кількість не вдалося. Але, ви зможете приготувати і порахувати, скільки млинців вийде у вас. Млинці мега смачні і такі ароматні.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Варвара Сергіївна.