кистибий – це національні татарські коржі, які готують з різними начинками. Найчастіше їх готують з картопляним пюре і ріпчастою цибулею, рідше – з пшоном. Саме цей рецепт коржів з картоплею я хочу вам сьогодні запропонувати.
Тісто для коржів готують на воді або молоці, але найбільше мені вони подобаються на кефірі. Кистибий за цим рецептом дуже легко готувати. Інгредієнти для їх приготування є в кожному будинку. Коржі виходять дуже смачними і ситними, поживними, обов’язково раджу вам його спробувати хоч раз приготувати.
Можна смажити кистибий в мультиварці або традиційним способом на сковороді.
Татарські коржі кистибий
Складові:
- Кефір (3.2% жирності) – 230 мл,
- Борошно пшенічная- 3 склянки,
- Сіль – щіпка,
- Сода – 0,5 чайної ложки,
- оцет,
- вода,
- Картопля 4-5 штук,
- Молоко (для пюре),
- Ріпчасту цибулю – 1 штука,
- Рослинна олія.
Процес приготування:
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо його на четвертинки. У каструлю наливаємо воду і завантажуємо в неї картоплю. Додаємо сіль. Відварюємо картопля для пюре до готовності. Картопля в мультиварці буде готуватися на режимі «Варка на пару» 15-20 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії. За бажанням ви можете обсмажити цибулю в мультиварці на режимі «Випічка» або «Жарка» до золотистого кольору.
З картоплі потрібно злити відвар і дуже добре потовкти. Додати трохи теплого молока і ріпчасту цибулю. Картопляне пюре повинно бути досить круте, і без грудочок.
Для приготування тіста ми в глибоку миску вливаємо кефір. Кефір найкраще використовувати з жирністю 3.2%. Знежирений або 1% кефір для тесту не підходить.
Додаємо сіль і соду гашене оцтом.
Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
З тіста робимо джгут і розрізаємо його на 10-12 шматочків.
Розкачуємо кожен шматочок в коржик. Якщо коржик виходить крива, то її можна вирізати за допомогою блюдця. Зробити проколи за допомогою вилки.
На сковороді або в чаші мультиварки нагріваємо олію і обсмажуємо корж з двох сторін до готовності.
Потім на одну половину коржа кладемо начинку. Закриваємо начинку другою половиною. Коржик кистибий з картоплею готова!
Аналогічно повторюємо процес і подаємо блюдо до столу.
За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Смачного!
З повагою, Анюта.