Кистибий



кистибий – це національні татарські коржі, які готують з різними начинками. Найчастіше їх готують з картопляним пюре і ріпчастою цибулею, рідше – з пшоном. Саме цей рецепт коржів з картоплею я хочу вам сьогодні запропонувати.

Тісто для коржів готують на воді або молоці, але найбільше мені вони подобаються на кефірі. Кистибий за цим рецептом дуже легко готувати. Інгредієнти для їх приготування є в кожному будинку. Коржі виходять дуже смачними і ситними, поживними, обов’язково раджу вам його спробувати хоч раз приготувати.

Можна смажити кистибий в мультиварці або традиційним способом на сковороді.

Татарські коржі кистибий

Кистибий фото рецепт

Складові:

  • Кефір (3.2% жирності) – 230 мл,
  • Борошно пшенічная- 3 склянки,
  • Сіль – щіпка,
  • Сода – 0,5 чайної ложки,
  • оцет,
  • вода,
  • Картопля 4-5 штук,
  • Молоко (для пюре),
  • Ріпчасту цибулю – 1 штука,
  • Рослинна олія.

Процес приготування:

Картопля в мультиварціКартопля очищаємо від шкірки і нарізаємо його на четвертинки. У каструлю наливаємо воду і завантажуємо в неї картоплю. Додаємо сіль. Відварюємо картопля для пюре до готовності. Картопля в мультиварці буде готуватися на режимі «Варка на пару» 15-20 хвилин.

Лук в супРіпчасту цибулю нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії. За бажанням ви можете обсмажити цибулю в мультиварці на режимі «Випічка» або «Жарка» до золотистого кольору.

Картопляне пюре в мультиварціЗ картоплі потрібно злити відвар і дуже добре потовкти. Додати трохи теплого молока і ріпчасту цибулю. Картопляне пюре повинно бути досить круте, і без грудочок.

Кефір в тістоДля приготування тіста ми в глибоку миску вливаємо кефір. Кефір найкраще використовувати з жирністю 3.2%. Знежирений або 1% кефір для тесту не підходить.

Кефір з содоюДодаємо сіль і соду гашене оцтом.

Кистибий на кефіріВсипаємо борошно і замішуємо тісто.

Як приготувати кистибийЗ тіста робимо джгут і розрізаємо його на 10-12 шматочків.

кистибий коржикРозкачуємо кожен шматочок в коржик. Якщо коржик виходить крива, то її можна вирізати за допомогою блюдця. Зробити проколи за допомогою вилки.

Кистибий в мультиварціНа сковороді або в чаші мультиварки нагріваємо олію і обсмажуємо корж з двох сторін до готовності.

Кистибий з картоплеюПотім на одну половину коржа кладемо начинку. Закриваємо начинку другою половиною. Коржик кистибий з картоплею готова!

кистибий рецептАналогічно повторюємо процес і подаємо блюдо до столу.

За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.

Смачного!

З повагою, Анюта.