Якщо ви дуже любите сирні запіканки і з задоволенням ласували б ними вранці, якби не відсутність часу на їх приготування, то вам обов’язково потрібно спробувати приготувати солодкий омлет з сиром і яблуками. Смачний він вийде і просто з сиром, а з яблучною начинкою стає просто незабутнім! Особливо якщо додати яблука, попередньо протушенние в рідкої карамелі.
Легшого і разом з тим поживного сніданку для всієї родини годі й чекати!
Омлет з сиром і яблуками
До речі, яблука можна замінити твердої грушею або айвою.
омлет з сиром, яблуками і корицею покроковий рецепт з фото
Складові:
- стиглі яблука 2-3 шт.,
- цукровий пісок 3-4 столові ложки,
- жирний сир (краще домашній) – 200 грам,
- вершкове масло – 25 грам,
- сіль – щіпка,
- свіжі яйця – 3 шт.,
- мелена кориця 2-3 щіпки.
Процес приготування:
Яблука ретельно вимити і, не очищаючи від шкірки, нарізати дуже тонкими часточками.
У сковороді розігріти вершкове масло, додати до нього 2-3 столові ложки цукрового піску і, безперервно помішуючи, варити до повного розчинення.
Фрукти закласти в киплячу карамель і тушкувати до м’якості на не дуже сильному вогні.
Тим часом сир з’єднати з цукровим піском, сіллю і сирими яйцями.
За допомогою віночка збити всі інгредієнти в однорідну масу.
Викласти часточки яблук (без цукрового сиропу) на дно змащеної вершковим маслом сковороди, а зверху залити все яєчно-сирною масою. Випікати солодкий омлет з сиром в духовці близько 15 хвилин при 180 градусах або накрити сковорідку кришкою і довести його до готовності на слабкому вогні.
При подачі присипати блюдо меленою корицею.
Омлет з яблуками виходить дуже м’яким і ніжним, тому перш ніж ділити на порції, потрібно дати йому трохи охолонути. Крім того, для більш красивою подачі, омлет краще викладати на пласку тарілку яблуками вгору.
Автор рецепта і фото – Світлана Сорока