Омлет з сиром і яблуками



Якщо ви дуже любите сирні запіканки і з задоволенням ласували б ними вранці, якби не відсутність часу на їх приготування, то вам обов’язково потрібно спробувати приготувати солодкий омлет з сиром і яблуками. Смачний він вийде і просто з сиром, а з яблучною начинкою стає просто незабутнім! Особливо якщо додати яблука, попередньо протушенние в рідкої карамелі.

Легшого і разом з тим поживного сніданку для всієї родини годі й чекати!

Омлет з сиром і яблуками

Омлет з сиром

До речі, яблука можна замінити твердої грушею або айвою.

омлет з сиром, яблуками і корицею покроковий рецепт з фото

Складові:

Солодкий омлет інгредієнти

  • стиглі яблука 2-3 шт.,
  • цукровий пісок 3-4 столові ложки,
  • жирний сир (краще домашній) – 200 грам,
  • вершкове масло – 25 грам,
  • сіль – щіпка,
  • свіжі яйця – 3 шт.,
  • мелена кориця 2-3 щіпки.

Процес приготування:

Яблука ретельно вимити і, не очищаючи від шкірки, нарізати дуже тонкими часточками.

яблучний омлет

У сковороді розігріти вершкове масло, додати до нього 2-3 столові ложки цукрового піску і, безперервно помішуючи, варити до повного розчинення.

Цукор масло в омлет

Фрукти закласти в киплячу карамель і тушкувати до м’якості на не дуже сильному вогні.

Яблука для сирного омлету

Тим часом сир з’єднати з цукровим піском, сіллю і сирими яйцями.

Омлет сир яйця

За допомогою віночка збити всі інгредієнти в однорідну масу.

Як приготувати солодкий омлет

Викласти часточки яблук (без цукрового сиропу) на дно змащеної вершковим маслом сковороди, а зверху залити все яєчно-сирною масою. Випікати солодкий омлет з сиром в духовці близько 15 хвилин при 180 градусах або накрити сковорідку кришкою і довести його до готовності на слабкому вогні.

Омлет з яблуками

При подачі присипати блюдо меленою корицею.

Кориця для сирного омлету

Омлет з яблуками виходить дуже м’яким і ніжним, тому перш ніж ділити на порції, потрібно дати йому трохи охолонути. Крім того, для більш красивою подачі, омлет краще викладати на пласку тарілку яблуками вгору.

солодкий омлет

Автор рецепта і фото – Світлана Сорока