Окрошка томатна відрізняється не тільки своїм зовнішнім виглядом від всіх існуючих видів окрошки, а й способом приготування, а також складом інгредієнтів. Хтось готує її без яєць, але в нашому випадку ми все-таки ними скористаємося. До того ж заправляти все блюдо томатним соком відразу не рекомендується, так як томат має властивість швидко скисати. Краще заправляти готову окрошку без квасу безпосередньо перед подачею на стіл, щоб смак не зіпсувався.
окрошка томатна
рецепт окрошки без квасу на томатному соку рецепт з фото
Складові:
- філе курки – 300 г,
- огірки 2-3 шт.,
- картопля – 5 шт.,
- зелена цибуля і кріп – по 1 пучку,
- яйця – 4 шт.,
- сушений базилік,
- мелений чорний перець – 1 щіпка,
- сіль за смаком,
- томатний сік – 1,5 л.
Процес приготування:
Куряче філе промиваємо в проточній воді, обрізаємо все зайве і непотрібне (хрящі й кістки, плівки та жирові прошарки), поміщаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо філе 20-25 хвилин в трохи підсоленій воді. Потім виймаємо м’ясо з бульйону і охолоджуємо. Нарізаємо філе невеликими кубиками.
Огірки добре вимити і обрізаємо хвостики. Обсушуємо їх на паперовому рушнику. Ріжемо їх тонкою соломкою.
Зелень (пір’я цибулі і кріп) промиваємо і даємо воді стекти. Потім подрібнюємо якомога дрібніше.
Картопля промиваємо від залишків бруду і пилу, поміщаємо в каструлю і варимо до повної готовності. Після варіння воду зливаємо, а картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
Змішуємо інгредієнти в глибокій каструлі, потім викладаємо суху окрошку в порційну тарілку і заливаємо охолодженим томатним соком. Приправляємо окрошку сіллю, меленим перцем і базиліком.
Яйця відварюємо і очищаємо від шкаралупи. Ріжемо кожне яйце на 4 частини і додаємо по кілька часточок в окрошку.
Смачного!
Томатна окрошка з куркою: рецепт з фото від Юлії Агалакова.