Окрошка на сироватці



З настанням теплої пори року на прилавках збільшується кількість свіжих тепличних овочів і зелені. Не за горами і той час, коли в достатку з’явиться овочева продукція з відкритого грунту.

Овочі для окрошки

Все це дозволяє без зусиль підібрати продукти для улюбленого багатьма страви – окрошки.
Традиційно цей холодний літній суп готують на квасі, ми ж пропонуємо вам приготувати його на сироватці.

Окрошка на сироватці

Для приготування окрошки на молочній сироватці знадобляться

Складові:

  • відвареної картоплі – 0,5 кг,
  • крутих яєць – 5 штук,
  • лука пір’ям, великий пучок,
  • огірків – 0,5 кг,
  • редиски – 0,5 кг,
  • ковбаси – 0,3 кг,
  • сироватки молочної – 2 л,
  • сметани (майонезу) – 150 г,
  • сіль.

Процес приготування:

Окрошка на сироватціДрібно ріжемо зелену цибулю, солимо його і перемішуємо в окремій чашці. Один огірок і кілька редисок трьом на крупній тертці, додаємо до цибулі. Решта огірки ріжемо кубиками, редиску – кружальцями.

Окрошка на сироватціЧистимо відварені яйця, кришимо в глибокий посуд.

Окрошка на сироватціВарену картоплю «в мундирі чистимо», разом з ковбасою нарізаємо кубиками і відправляємо в загальну чашу.

Окрошка на сироватціЗ’єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перемішуємо. Заливаємо суху окрошку сироваткою і заправляємо сметаною. Ставимо на годину в холодильник. Подаємо зі свіжим хлібом.

    Сироватку в окрошка можна замінити:

домашнім несолодким квасом, мінеральною водою, змішаної з кефіром в рівних частинах, березовим соком, водою, підкисленою оцтом.

Але найсмачніше виходить окрошка на молочній сироватці, обов’язково приготуйте!

За рецепт і покрокові фото окрошки дякуємо Наталію Олексіївну Салміну.

    Рекомендуємо ще один цікавий рецепт:

    Окрошка на м’ясному бульйоні – >>

​​