З настанням теплої пори року на прилавках збільшується кількість свіжих тепличних овочів і зелені. Не за горами і той час, коли в достатку з’явиться овочева продукція з відкритого грунту.
Все це дозволяє без зусиль підібрати продукти для улюбленого багатьма страви – окрошки.
Традиційно цей холодний літній суп готують на квасі, ми ж пропонуємо вам приготувати його на сироватці.
Для приготування окрошки на молочній сироватці знадобляться
Складові:
- відвареної картоплі – 0,5 кг,
- крутих яєць – 5 штук,
- лука пір’ям, великий пучок,
- огірків – 0,5 кг,
- редиски – 0,5 кг,
- ковбаси – 0,3 кг,
- сироватки молочної – 2 л,
- сметани (майонезу) – 150 г,
- сіль.
Процес приготування:
Дрібно ріжемо зелену цибулю, солимо його і перемішуємо в окремій чашці. Один огірок і кілька редисок трьом на крупній тертці, додаємо до цибулі. Решта огірки ріжемо кубиками, редиску – кружальцями.
Чистимо відварені яйця, кришимо в глибокий посуд.
Варену картоплю «в мундирі чистимо», разом з ковбасою нарізаємо кубиками і відправляємо в загальну чашу.
З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, перемішуємо. Заливаємо суху окрошку сироваткою і заправляємо сметаною. Ставимо на годину в холодильник. Подаємо зі свіжим хлібом.
Сироватку в окрошка можна замінити:
домашнім несолодким квасом, мінеральною водою, змішаної з кефіром в рівних частинах, березовим соком, водою, підкисленою оцтом.
Але найсмачніше виходить окрошка на молочній сироватці, обов’язково приготуйте!
За рецепт і покрокові фото окрошки дякуємо Наталію Олексіївну Салміну.
Рекомендуємо ще один цікавий рецепт:
Окрошка на м’ясному бульйоні – >>