Ну, хто відмовиться в жаркий деньок влітку від порції смачної окрошки? Думаю, таких людей немає. Окрошка – це освіжаючий суп на основі сироватки, кефіру, квасу або бульйону. Саме таку, окрошку на м’ясному бульйоні, ми і приготуємо. Тому що смак у неї, приголомшливий. Спочатку варимо шматок добірної телятини зі спеціями, ось і наш бульйон готовий. Ну а далі як завжди – відварну картоплю, яйця, свіжий огірок, можна редис, зелень на ваш смак, ковбасу я ще додаю в окрошку крім м’яса. Все перемішали, посолити, поперчити в холодильник настоятися і все, окрошка готова! Можна додати в окрошку сироватку, зробити 50 на 50, теж вийде смачно. Таку окрошку можна їсти і на обід, і на вечерю. У спекотні дні без окрошки на бульйоні моя сім’я прожити не може. Поспішаю поділитися рецептом:
Окрошка на м’ясному бульйоні
Для приготування окрошки на бульйоні нам знадобляться
Складові:
- М’якоть телятини (підійде і куряче філе) – 300 грам,
- Ковбаса молочна – 200 грам,
- Картопля молода – 7 штук,
- Яйця курячі – 5 штук,
- Огірки свіжі – 5 штук,
- Майонез магазинний – 100 мл,
- Свіжа зелень базиліка, кропу – 1 пучок,
- Сіль, спеції (мелений імбир, паприка, коріандр, куркума, шафран, чорний мелений перець) – за смаком.
Процес приготування:
Ставимо варити бульйон. Залити м’якоть телятини водою, посолити, поперчити, варити 1 годину. Мотом м’ясо дістати з бульйону і остудити.
Відваримо для холодного супу курячі яйця і картоплю. Яйця варимо не більше 10 хвилин, а картоплю – хвилин 20. Потім яйця обов’язково залити холодною водою пару раз, щоб вони краще чистилися. Все охолодити і почистити.
М’якоть телятини порізати дрібними кубиками. В окрошку підійде будь-який вид м’яса: курка, індичка, нежирна свинина.
Відварені яйця порізати кубиком. Свіжий огірок теж подрібнюємо кубиком.
Ну і звичайно, додамо в окрошку свіжу зелень: базилік, кріп. Її потрібно помити, висушити і нарізати як вам подобається. Можна взяти ще зелень петрушки, кінзи, селери, всього потроху.
Варену картоплю подрібнюємо і додаємо до решти інгредієнтів в каструлю.
Я завжди додаю в окрошку ковбасу. Ковбаска будь-яка, яка є. М’ясо звичайно добре, але без ковбаси окрошку не уявляю.
Суху окрошку посолити, додати спеції за смаком, можна додати для пікантності французьку гірчицю в зернах.
Залити інгредієнти бульйоном, відразу всю порцію в каструльці або кожному окремо в миску, заправляємо майонезом або сметаною. Перемішуємо.
Окрошка на бульйоні готова! Головне їсти її прохолодною, тоді вона вгамує і спрагу і голод, і принесе масу задоволення голодному шлунку.
Приємного апетиту і хороших рецептів!