Приготування окрошки – справа досить просте, але вимагає фантазії господині. Адже в єдиному своєму варіанті готування, наприклад, класичному, вона буде виглядати якось нудно і одноманітно, в результаті чого просто-напросто швидко набридне домочадцям. Саме тому існує маса варіантів її приготування, завдяки чому ця страва – завжди бажаний «гість» на кухонному столі. Одним з таких є окрошка з куркою на кефірі. Готується вона швидко, і, як не дивно, абсолютно просто.
Окрошка з куркою на кефірі
окрошка з м’ясом курки на кефірі покроковий фото рецепт
Рецепт окрошки з м’ясом розрахований на 3 л.
Складові:
- картопля – 300 г,
- куряче філе – 200 г,
- огірки – 200 гр. (2-3 шт.),
- яйця курячі – 5 шт.,
- зелень (цибуля і кріп) – по 1 пучку,
- кефір – 2 л,
- сіль, гірчиця – за смаком.
Процес приготування:
Куряче філе ретельно промиваємо і видаляємо все зайве – залишки жиру, кісток і хрящиків, а також плівочки. Розміщуємо філе курки в киплячу, трохи підсолену воду і варимо до повної готовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Картоплю відварюємо прямо в шкірці, після чого остуджують і подрібнюємо за допомогою овочерізки або просто нарізаємо кубиками.
Яйця відварюємо, очищаємо і пропускаємо через яйцерезка, щоб вийшли ті ж кубики.
Огірки добре вимити, зрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями чверть або соломкою.
Лук добре вимити, обсушуємо і подрібнюємо.
З кропом чинимо так само: промиваємо, даємо воді стекти, після чого рубаємо ножем.
Всі інгредієнти складаємо в каструлю, добре перемішуємо, додаємо гірчицю, не більше 2 ч. Л., І заправляємо кефіром. Не забуваємо посолити окрошку за смаком і дати їй настоятися в холоді близько 2-х годин.
Готову охолоджену окрошку розливаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл.
Смачного!
Окрошка на кефірі з м’ясом курки: рецепт і покрокові фото від Ріти.