Окрошка з куркою



Приготування окрошки – справа досить просте, але вимагає фантазії господині. Адже в єдиному своєму варіанті готування, наприклад, класичному, вона буде виглядати якось нудно і одноманітно, в результаті чого просто-напросто швидко набридне домочадцям. Саме тому існує маса варіантів її приготування, завдяки чому ця страва – завжди бажаний «гість» на кухонному столі. Одним з таких є окрошка з куркою на кефірі. Готується вона швидко, і, як не дивно, абсолютно просто.

Окрошка з куркою на кефірі

Окрошка на кефірі

окрошка з м’ясом курки на кефірі покроковий фото рецепт

Рецепт окрошки з м’ясом розрахований на 3 л.

Складові:

  • картопля – 300 г,
  • куряче філе – 200 г,
  • огірки – 200 гр. (2-3 шт.),
  • яйця курячі – 5 шт.,
  • зелень (цибуля і кріп) – по 1 пучку,
  • кефір – 2 л,
  • сіль, гірчиця – за смаком.

Процес приготування:

Куряче філе ретельно промиваємо і видаляємо все зайве – залишки жиру, кісток і хрящиків, а також плівочки. Розміщуємо філе курки в киплячу, трохи підсолену воду і варимо до повної готовності. Потім охолоджуємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Окрошка з куркою

Картоплю відварюємо прямо в шкірці, після чого остуджують і подрібнюємо за допомогою овочерізки або просто нарізаємо кубиками.

Картопля кубиками

Яйця відварюємо, очищаємо і пропускаємо через яйцерезка, щоб вийшли ті ж кубики.

Відварені яйця для окрошки

Огірки добре вимити, зрізаємо хвостики і нарізаємо кільцями чверть або соломкою.

Огірки соломкою в окрошку

Лук добре вимити, обсушуємо і подрібнюємо.

Зелену цибулю окрошка

З кропом чинимо так само: промиваємо, даємо воді стекти, після чого рубаємо ножем.

подрібнений кріп

Всі інгредієнти складаємо в каструлю, добре перемішуємо, додаємо гірчицю, не більше 2 ч. Л., І заправляємо кефіром. Не забуваємо посолити окрошку за смаком і дати їй настоятися в холоді близько 2-х годин.

Окрошка кефір гірчиця

Готову охолоджену окрошку розливаємо по порційних тарілках і подаємо на стіл.

Окрошка з куркою на кефірі

Смачного!

Окрошка на кефірі з м’ясом курки: рецепт і покрокові фото від Ріти.

​​