Окрошка на кефірі рецепт з фото



Спекотного літнього дня хочеться лимонаду, морозива, або безалкогольного мохіто, але ніяк не ситної калорійної їжі. І потім виходить, що протягом дня ми їли солодке, фрукти та морозиво, і до вечора, коли спека трохи спала, ми починаємо посилено є. Такий режим харчування погано позначається на нашій фігурі, та й негоже йти спати після дуже ситної вечері. Є чудовий вихід в подібній ситуації – холодні супи. В Європі спекотної часом готують томатний гаспачо, в Албанії готують таратор, а у нас борщ і всіма улюблену окрошку. Саме її я пропоную зараз приготувати.

Окрошка на кефірі

Окрошка на кефірі

 простий рецепт річного супу з покроковими фото приготування

Основ у крихти безліч: квас, мінеральна вода, різні розсоли і кисломолочні продукти. Склад окрошки у кожної господині дуже сильно відрізняється – вона буває рибна, м’ясна, овочева, є навіть солодка фруктова окрошка.

Приступимо до приготування ситного, прохолодного і смачного холодного супу. На кефірі окрошка виходить густа, якщо цей варіант не всім подобається, включите ще в її рецепт мінералку.

Для двох порцій простий річної окрошки знадобляться:

Складові:

  • 1 бульба картоплі,
  • 1 невеликий огірок,
  • 3-4 колечка сиров’яленому, копченої або вареної ковбаси,
  • 1 куряче або 2 перепелиних яйця,
  • 0,2-0,25 мл кефіру,
  • зелень.

Процес приготування:

Вся принадність цього холодного супу окрошки полягає ось у чому. Всі продукти можна приготувати заздалегідь, напередодні або вранці того ж дня.

Відваримо і остудити картопля і яйця.

Бажано, щоб всі продукти для окрошки були однаково холодними, все-таки це холодний суп.

окрошка на кефірі з ковбасоюКартоплю очистити і нарізати великими кубиками. Огірок очистити від шкірки при необхідності, подрібнити ножем або на тертці, якщо приготувати потрібно дуже швидко. Варені яйця очистити і нарізати. Жовток можна нарізати крупно, а подрібнити дрібними кубиками. Ковбасу очистити, нарізати круглими пластинками, а потім подрібнити кубиками або тонкими брусками.

як приготувати окрошку на кефіріПродукти перемішати в зручній глибокій ємності. Так як у мене ковбаса виявилося дуже солоної – я не солю суміш. Спробуйте суху окрошку, вона повинна бути трохи пересолена.

окрошка рецепт на кефіріПочинаємо вливати холодний кефір. Кількість кефіру залежить від ваших уподобань.

Окрошка на кефірі рецептХтось любить, щоб кефіру було багато, і окрошка була густа, я вважаю за краще, щоб кефір окрошка була схожа на густий суп.

Хочу ще розповісти вам про експрес – метод приготування окрошки. Це варіант народився в нашій родині тоді, коли ми відпочивали на морі. Та як ми знімали будиночок, то готувати доводилося самим. І після ранкового запливу найважчим, як виявилося, було швидко приготувати їжу.

Сиру картоплю для швидкості приготування ми нарізали дрібними кубиками і викладали в сковороду. Смажити до готовності, намагаючись часто заважати, щоб на картоплі не з’являлася скоринка. Найсмачніше молоду картоплю смажити на вершковому маслі, хоча, і на рафінованій рослинній непогано вийде.

Одночасно з приготуванням смаженої картоплі до окрошка ставимо варити яйця.

Під час смаження картоплі ріжемо всі інші інгредієнти.

Картопля викладали на плоску тарілку, яку ми заздалегідь охолодили в морозилці. Ця маленька хитрість дозволяє швидко охолодити картоплю.

Яйця охолоджуємо в воді з льодом.

Залишалося змішати всі підготовлені продукти з кефіром або квасом і розлити швидку окрошку по тарілках.

За рецепт і покрокові фото приготування окрошки на кефірі дякуємо Тетяну АТВ.

— Окрошка НА СИРОВАТЦІ – >> ​​