З рідкого і напіврідкого тіста на сковороді можна підсмажити млинчики, оладки, сирники. Ці страви схожі, але при цьому мають і деякі відмінності. У кожного з них знайдеться маса шанувальників. Цей же рецепт показує, як можна за допомогою особливої консистенції тесту і незвичайного методу смаження добитися абсолютно нового результату.
панкейкі – можна назвати млинцями, а можна порахувати їх оладками. Їх ще називають американськими млинцями, тому що дане блюдо прийшло з США. Саме там воно поширене повсюдно.
панкейкі американські
рецепт з фото крок за кроком
Методика приготування тіста і спосіб смаження панкейк на сухій сковороді трохи відрізняється від традиційного приготування класичних млинців, до яких ми звикли. Про все по порядку.
Складові:
- борошно – 1 скл .;
- яйце – 1 шт .;
- молоко – 1 скл .;
- масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Стакан попередньо просіяного борошна всипаємо в глибоку миску. Посуд краще вибрати побільше, щоб при подальших маніпуляціях тісто не розприскувалося. Вбити туди ж яйце.
Міксером перетворити масу в однорідну крихту.
Тепер можна додавати молоко.
Продовжуємо збивати, поки з тіста не зникнуть грудочки.
Не забуваємо про масло. Вливаємо його і знову все збиваємо.
Смажимо панкейкі на сковороді з антипригарним покриттям, обов’язково накриваючи кришкою. В іншому випадку вони можуть пропектися не до кінця. Масло при цьому не використовуємо. Тісто наливаємо на гарячу поверхню і смажимо до появи пухирців. Як тільки стали помітні дірочки на виноградному, перевертаємо товстий млинець.
Завдяки такому хитрому способу приготування млинці виходять особливо цікавими на вигляд. Кожна сторона виходить гладкою, зовсім не схожою на класичні млинці.
Порада:
Можна додати трохи цукру, тільки не більше 30 м Від більшого його кількості панкейкі будуть сильно підгоряти.
Автор рецепта і фото: Олена (milled helena)