Цю американську випічку дуже полюблять діти і дорослі. Ми з дитинства звикли до звичайних оладок, а панкейкі це щось нове, смачне і гарне для нас. Насправді від оладок вони не дуже то і відрізняються по приготуванню. Просто в тісто для панкейк додають молоко і більше яєць, виходять вони дуже ніжні.
Шоколадні панкейкі на молоці
покроковий фото рецепт
Щоб панкейкі були оригінальні, я додала какао і лимонну цедру з соком. Аромат цих товстих млинців «чути» відразу на всю квартиру, а найголовніше, готуються вони дуже швидко і без клопоту.
Для приготування шоколадно-лимонних панкейк вам знадобиться 35 хвилин часу.
Складові:
- Яйця курячі – 3 штуки,
- Какао порошок – 3 чайні ложки,
- Половинка лимона,
- Цукор – 2 столові ложки,
- Молоко – 200 мілілітрів,
- Борошно вищого сорту – 150 грам,
- Олія соняшникова – 80 мілілітрів,
- Сода харчова – 1 чайна ложка.
Процес приготування:
Всі продукти повинні бути не холодні, кімнатної температури. У велику миску вбиваємо курячі яйця. Щоб панкейкі були дуже ніжними, можна використовувати тільки жовтки.
Виделкою або міксером перемішуємо яйця, додаємо цукор, соду, молоко, ще раз перемішуємо, потім підсипає какао порошок. З половини лимона знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Обидва компоненти йдуть в тісто.
Перемішуємо інгредієнти, додаємо просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Кладемо по столовій ложці, щоб не було грудочок.
Шоколадне тісто для панкейк вимішуємо до однорідного стану. Замість какао можна використовувати шоколад, теж буде смачно. Розтопити його на паровій бані або в мікрохвильовій печі.
Включаємо газ, розігріваємо сковорідку, наливаємо трохи соняшникової олії. Столовою ложкою виливаємо тісто на сковороду, повинні вийти невеликі коржі, більше простих оладікі, але не млинці. На одній сковороді середнього діаметра поміщаються три панкейк.
Як тільки вони підрум’яняться, перевертаємо на інший бік.
Потім знімаємо лопаткою і наливаємо нову порцію тіста. Повторюємо до тих пір, поки тісто не закінчиться. Періодично змащуйте поверхню маслом, якщо в тісто його не додавали. Нікуди відходити від плити не потрібно, панкейкі дуже швидко готуються.
Викладаємо вироби на блюдо, поливаємо згущеним молоком і посипаємо тертим шоколадом. Смачні шоколадні панкейкі готові!
Можна зробити для їх подачі різноманітні соуси – цитрусовий, полуничний, вишневий, яблучний, та й навіть просто варенням можна їх полити. Подавати краще в теплому вигляді. Десерт прекрасно підходить під вечірні чаювання всією родиною, не кажучи вже про Масляну!
Автор рецепта і фото: Олена Бондаренко.