Панкейкі (pancakes) – це класичне блюдо американської кухні, що представляє із себе щось середнє між млинцями і оладками. По діаметру панкейкі трохи більше оладок, однак і до млинців не “дотягують». Панкейкі приготовані за оригінальним рецептом – пишні і мають апетитний золотий колір.
У класичному рецепті обов’язково присутні яйця, молоко, масло, розпушувач, сода, борошно і цукор. Всі інгредієнти змішуються, а потім підсмажують на сухій сковороді до рум’яного кольору. Доповненням до такого блюда часто бувають шматочки свіжих фруктів або сухофруктів, шоколадна крихта, збиті вершки, мед, кленовий сироп, джем, горіхи і т.д.
Так як у нас вегетаріанський рецепт, ми виключимо з інгредієнтів всі продукти тваринного походження (яйця, молоко і вершкове масло), а також замінимо розпушувач на звичайну соду. З такими змінами млинчики тільки виграють!
Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. борошна
- 0,5 ч. Л. соди
- 2 ст. л. апельсинового соку або 1 ст. л. лимонного
- 1 ст. рослинного молока (кокосове, кунжутне, соєва, макове молоко або ін.)
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. рослинного масла
- дрібка солі
- мед, кленовий сироп, сироп агави або інші підсолоджувачі на вибір
- свіжа або заморожена полуниця
- рослинні вершки для прикраси
Готуємо панкейкі з полуницею. Без яєць, молока і розпушувача
У глибокому посуді змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, соду, цукор, ванільний цукор, сіль. Ретельно змішуємо. Потім додаємо апельсиновий або лимонний сік, рослинне масло, рослинне молоко. Знову все ретельно перемішуємо. Пробуємо на смак, можливо знадобиться додати трохи більше солодощі. Додаємо дрібні кубики свіжої полуниці.
Ставимо сковороду на вогонь і гарненько прогріваємо. В ідеалі нам потрібна сковорода з тефлоновим або титановим покриттям, так як млинці готуються без масла.
Зачерпнути тісто ополоником, вилити на гарячу сковороду.
Тісто має трохи піднятися.
І підрум’янитися з одного боку до приємного золотого кольору. Тепер полуничний панкейк потрібно перевернути і підсмажити з другої сторони.
Таким же чином приготувати решту тіста.
Готові млинці можна прикрасити свіжою полуницею і збитими рослинними вершками.
Можна викласти оладки шарами, промазати кожен вершками і прикрасити «пелюстками» полуниці.
Смачного!